Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ - ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΝ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ


Αγωνιστική παρέμβαση και αποκλεισμό του ταμείου στο νοσοκομείο της Φλώρινας προχώρησαν την Τετάρτη 3 του Οκτώβρη, το πρωί, δυνάμεις του ΠΑΜΕ, ενάντια στα χαράτσια για την υγεία και την υποχρηματοδότηση της από το κράτος, που έχει σαν αποτέλεσμα τις δραματικές ελλείψεις σε προσωπικό και αναλώσιμα υλικά, τις συγχωνεύσεις - καταργήσεις νοσοκομείων ή τμημάτων τους, καθώς και τις απλήρωτες εφημερίες και υπερωρίες του προσωπικού των νοσοκομείων  (μεταξύ αυτών και της Φλώρινας),αναδεικνύοντας την ανάγκη - πέρα από την προσωρινή ανακούφιση της μη πληρωμής των 5 ευρώ - πως πρέπει να δυναμώσει ο κοινός αγώνας υγειονομικών, ασθενών, ασφαλισμένων και όλου γενικά του λαού για δημόσια και δωρεάν Υγεία, για να πάψει να αντιμετωπίζεται η υγεία ως εμπόρευμα.




Οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση, συγκεντρώθηκαν στα ταμεία του νοσοκομείου καλώντας τους εργαζόμενους στο χώρο, τους ασθενείς και τους άλλους επισκέπτες των νοσοκομείων ν' αγωνιστούν μαζί τους για:
·       Δωρεάν κάλυψη όλου του πληθυσμού, με υπηρεσίες πρόληψης, Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, νοσοκομειακής περίθαλψης και επείγουσας ιατρικής βοήθειας.
·       Δωρεάν φάρμακα σε όλους και με προτεραιότητα στα ΑμΕΑ, στους χρόνιους πάσχοντες, στους καρκινοπαθείς.
·       Δωρεάν παροχή όλων των εμβολίων για όλα τα παιδιά και των εξετάσεων που απαιτούνται για την εγγραφή τους στα σχολεία.

·       Κατάργηση των πληρωμών, εισιτηρίων, συμμετοχών για ιατρικές, εργαστηριακές εξετάσεις και θεραπείες. Κατάργηση της πληρωμής του 15%από τους ασθενείς για τις εξετάσεις στο συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ πρωτοβάθμιο ιδιωτικό τομέα.


·       Πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ και των ασφαλιστικών ταμείων. Επιστροφή από το κράτος των αποθεματικών που «κουρεύτηκαν». Κρατική χρηματοδότηση προς τον ΕΟΠΥΥ και τις δημόσιες μονάδες υγείας για αποπληρωμή όλων των χρωστούμενων προς τους εργαζόμενους (εφημερίες, υπερωρίες κλπ.) προς τους ασφαλισμένους, για φάρμακα και εξετάσεις  και προς τους συμβεβλημένους αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες υγείας.

·       Καμία συγχώνευση ή κατάργηση Κέντρων Υγείας,πολυϊατρείων και εργαστηρίων του ΙΚΑ. Τα πολυϊατρεία του ΙΚΑ να μετατραπούν σε κρατικά Κέντρα Υγείας. Καμία συγχώνευση ή κατάργηση δημόσιων νοσοκομείων,κρεβατιών, κλινικών, ειδικών μονάδων και άλλων υποδομών και υπηρεσιών τους.
·       Προσλήψεις μόνιμων γιατρών όλων των ειδικοτήτων,οδοντίατρων, φαρμακοποιών και άλλων υγειονομικών με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση στις δημόσιες μονάδες υγείας και τον ΕΟΠΠΥ.


Το βίντεο είναι από το radioflorina.blogspot.gr