Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ

 
Γραμματεία του κλάδου Ενέργειας

του ΠΑΜΕ



Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Να μην επιτρέψουμε την ιδιωτικοποίηση μονάδων της ΔΕΗ.

Οργανώνουμε την πάλη μας για να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική,

για Ενέργεια στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών.



Σε περίοδο κρίσης, το κεφάλαιο, για να επανακάμψει η κερδοφορία του, γίνεται ακόμα πιο αδίστακτο και επιθετικό απέναντι στα δικαιώματα των εργαζομένων. Βασικό ζήτημα που πρέπει να λυθεί, για το κεφάλαιο, είναι η διέξοδος ικανοποιητικής κερδοφορίας για τα υπερσυσσωρευμένα κεφάλαια. Ο τομέας της ενέργειας αποτελεί διέξοδο για αυτά τα κεφάλαια. Αυτή η ανάγκη της θωράκισης της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων θα σημάνει μεγαλύτερη ενεργειακή εξάρτηση της χώρας, θα μετατρέψει σε κόλαση τη ζωή της εργατικής λαϊκής οικογένειας. Θα επιδεινώσει τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων ,θα φορτώσει νέα βάρη για τα λαϊκά νοικοκυριά με την αύξηση της τιμής της kWh κοντά στο 20% για το 2012, θα συμβάλει στην ραγδαία αύξηση της ανεργίας. Θα συνεχιστεί η καταστροφική πολιτική για το περιβάλλον και τις μετεγκαταστάσεις οικισμών.

Αυτή η πολιτική εφαρμόζεται πιστά από τα κόμματα της αστικής τάξης , το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ, που προχωρούν στο ολοκληρωτικό ξεπούλημα της ΔΕΗ.

Συγκεκριμένα σχεδιάζουν:

• Πώληση τεσσάρων μονάδων της ΔΕΗ (ΑΗΣ Αμυνταίου, Μελίτης, Μεγαλόπολης).

• Παράδοση του 40% των λιγνιτικών κοιτασμάτων στους ιδιώτες, με πρώτα αυτά της Βεύης.

• Την πώληση του πακέτου 17% των μετοχών της ΔΕΗ

• Διαχωρισμό των κλάδων μεταφοράς και διανομής από τη ΔΕΗ.

• Το κλείσιμο 14 από τις 16 μονάδες της περιοχής.

Η ιδιωτικοποίηση του τομέα της ενέργειας, ειδικότερα για τους εργαζομένους σημαίνει ακόμα πιο ληστρική εκμετάλλευση. Οι μισθοί του 2012 θα είναι πάρα πολύ κάτω από το 50% σε πραγματικές τιμές, σε σχέση με το 2009. Ανάλογες θα είναι και οι μειώσεις στις συντάξεις και το εφάπαξ . Τα μέτρα αυτά είναι συνέχεια προηγούμενων περικοπών που επιδείνωσαν την θέση των εργαζομένων, που, σε συνδυασμό και με τη διάλυση του ασφαλιστικού της ΔΕΗ, είχε σαν αποτέλεσμα την πολύπλευρη εξαθλίωση τους, βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία των εργαζόμενων και των οικογενειών τους.

Οι εργαζόμενοι να γυρίσουν την πλάτη στα κόμματα του “μαύρου κυβερνητικού μετώπου” (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ) που στόχος τους δεν είναι να σώσουν το λαό, αλλά να τον υποτάξουν, να τον οδηγήσουν σε ακόμα χειρότερο σφαγείο. Έρχονται να υπηρετήσουν και να επιβάλλουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου της Ελλάδας και των άλλων κρατών – μελών της Ε.Ε.

Οι δυνάμεις του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού, των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ- ΣΑΔ, ΔΑΚΕ στη ΓΕΝΟΠ και στα τοπικά σωματεία, έβαλαν πλάτη να περάσουν όλα αυτά τα μέτρα. Συμφώνησαν με την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, την διάλυση του ασφαλιστικού, ισχυριζόμενοι ότι διασφάλισαν πλήρως τα ασφαλιστικά συμφέροντα των εργαζομένων με την εγγύηση του κράτους. Στη συνέχεια, με τη λογική του «μικρότερου κακού» και τις εξαιρέσεις των εργαζομένων της ΔΕΗ, με εκφυλιστικούς συντεχνιακούς αγώνες, οδήγησαν το συνδικαλιστικό κίνημα από ήττα σε ήττα και τους εργαζόμενους στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Θέριεψε το δουλεμπόριο, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας στη ΔΕΗ. Σήμερα τη στιγμή που η επίθεση στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα είναι συνολική και γενικευμένη, αυτοί συνεχίζουν στην προσπάθεια αποπροσανατολισμού των εργαζομένων, προωθώντας τη διασπαστική λογική χωρίζοντας τους σε βόρειους – νότιους , αδυνατίζοντας το ενιαίο μέτωπο που είναι αναγκαίο σε συνθήκες ολομέτωπης επίθεσης του κεφαλαίου απογοητεύοντας τους εργαζομένους.

Δεν αποτελεί λύση η αποστράτευση από τη συνδικαλιστική δράση, από τη συμμετοχή στις μαζικές διαδικασίες των σωματείων. Αυτή η στάση είναι βούτυρο στο ψωμί της αστικής τάξης και των συμβιβασμένων συνδικαλιστών που θέλουν όσο γίνεται λιγότερα εμπόδια στην πολιτική τους. Η καλύτερη καταδίκη τους είναι η συμμετοχή και συμπόρευση, μέσα από τη δράση, με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, με το ΠΑΜΕ.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ, ανεξάρτητα από σχέση εργασίας και από το σωματείο στο οποίο ανήκουν, να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Τώρα που ο ταξικός αντίπαλος, οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου επιχειρούν να ισοπεδώσουν ότι έχει απομείνει από τα εργασιακά και τα ασφαλιστικά δικαιώματα δεν χρειάζεται καμία απογοήτευση, δεν πρέπει να τα μαζέψουμε, να σκύψουμε το κεφάλι. Συμπαράταξη με το ΠΑΜΕ και τις ταξικές δυνάμεις, ενιαίος αγώνας της εργατικής τάξης, του ταξικού και λαϊκού κινήματος για να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα των οικογενειών και της τάξης μας, της χώρας και της περιοχής μας.

Απέναντι στη στρατηγική του αντιπάλου, για πλήρη απελευθέρωση και ιδιωτικοποίηση του τομέα ενέργειας, να παλέψουμε αταλάντευτα και ανυποχώρητα για Ενιαίο Κρατικό Φορέα Ενέργειας, που δεν θα υπηρετεί την κερδοφορία του κεφαλαίου, θα παρέχει φθηνό ρεύμα, ως βασικό κοινωνικό αγαθό, στο λαό, αλλά θα αποτελέσει και βασικό μοχλό για την ανάπτυξη της χώρας στα πλαίσια της Λαϊκής Οικονομίας με την εργατική τάξη στην εξουσία.

Να μην χαθεί άλλος χρόνος.

• Στήνουμε επιτροπές αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς με μόνιμους, οχταμηνίτες, διμηνίτες, εργολαβικούς. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας, οργανώνουμε την πάλη μας για να εμποδίσουμε την εφαρμογή των μέτρων για ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

• Μαζικοποιούμε και ισχυροποιούμε το ΣΕΕΕΝ, τον ταξικό αγωνιστικό πόλο, που παλεύει με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ και συσπειρώνει όλους τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ Α.Ε., ανεξάρτητα από τις εργασιακές σχέσεις, που παλεύει αταλάντευτα την αντιλαϊκή πολιτική

• Αποδυναμώνουμε τις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ-ΣΑΔ, ΔΑΚΕ του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού. Στέλνουμε μήνυμα αντίστασης, καταδίκης και απόρριψης των αντιλαϊκών πολιτικών της ΕΕ και της κυβέρνησης που οδηγούν στη χρεοκοπία τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.

Ενωμένη η εργατική τάξη, – σε συμμαχία με τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης και της υπαίθρου, τη νεολαία και τις γυναίκες, – οικοδομούμε το δικό μας μέτωπο που θα παρεμποδίσει τις κατασχέσεις, το κόψιμο τους ρεύματος, την αδυναμία πληρωμής των χαρατσιών. Να αντιδράσουμε συλλογικά και οργανωμένα ώστε μα μην μείνει κανένας άνεργος, απολυμένος, συνταξιούχος απροστάτευτος.

Συμμετέχουμε μαζικά στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ για τους ανέργους στις 20 του Δεκέμβρη.

Ή ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ Ή ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ. – ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

9 – 12 – 2011





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.