Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ "ΧΑΡΑΤΣΙ"


«"όταν η διοίκησις βιάζει, αθετεί, καταφρονεί τα δίκαια του λαού και δεν εισακούη τα παράπονά του, το να κάμη τότε ο λαός ή κάθε μέρος του λαού επανάστασιν, ν' αρπάξη τα άρματα και να τιμωρήση τους τυράννους του, είναι το πλέον ιερόν απ' όλα τα δίκαιά του και το πλέον απαραίτητον απ' όλα τα χρέη του»               
                                                                                   Ρήγας Φεραίος


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Φλώρινας της 30 Νοεμβρίου 2011 συζητήθηκε προ ημερησίας διατάξεως (μετά και από δική μας αίτηση ήδη από τις 14-11-2011) το θέμα της επιβολής του χαρατσιού του Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
Προσπαθήσαμε να καταδείξουμε πόσο αναγκαία είναι η οργανωμένη άρνηση καταβολής του άδικου, παράνομου και ανήθικου αυτού «τέλους» ώστε να μπορέσει ο λαός μας να αντισταθεί αποτελεσματικά στην φοροεπιδρομή. Η πάλη ενάντια στο χαράτσι είναι καθήκον όλων και περισσότερο αυτών που τα κουτσοκαταφέρνουν ακόμα να το πληρώσουν. Είναι η ενιαία πάλη ενάντια στα μέτρα που διαλύουν κάθε λαϊκή οικογένεια. Είναι η στιγμή που η αγανάκτηση και η διαμαρτυρία πρέπει να πάρει σάρκα και οστά, να γίνει ένα βήμα εμπρός αντί να εξαντλείται σε μεγαλοστομίες.
Δυστυχώς τόσο η δημοτική αρχή όσο και οι δύο άλλες παρατάξεις της μειοψηφίας επέλεξαν και σε αυτή την περίπτωση να αποτελέσουν (από κοινού) βραχίονα επιβολής της κυβερνητικής πολιτικής. Αντί να βγει ο Δήμος και τα μέλη του Συμβουλίου μπροστά με τη δράση αλλά και το προσωπικό τους παράδειγμα αρκέστηκαν στην έκδοση ενός «ψηφίσματος» που περιορίζεται στην προστασία όσων δεν μπορούν να πληρώσουν το χαράτσι (ποιοι είναι άραγε αυτοί;). Μην αγωνιάτε κύριοι! Το ίδιο προσπαθεί να περάσει και η Κυβέρνηση με την εγκύκλιο – κοροϊδία περί εξαιρέσεως ελάχιστων συμπολιτών μας από την απειλή της διακοπής της ΔΕΗ. Αυτό εξυπηρετεί ακόμα τους σχεδιασμούς της.
Και τι δεν ακούσαμε; Ότι θα αφήσουμε τους πολίτες να τους κόψει το ρεύμα, ότι ήδη η πλειοψηφία των πολιτών έχει πληρώσει, ακόμα και ότι η φιλοσοφία του μέτρου είναι δίκαιη ειπώθηκε από την πλευρά της αντιπολιτευόμενης(;) Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών. Ας το πουν αυτό και στους δημότες μας! Ας το ξεκαθαρίσουμε: Όποιος ενδιαφέρεται για να βρεθεί ο πλούτος που έχουν απομυζήσει οι καπιταλιστές και οι υπάλληλοι τους ας παλέψει για την υλοποίηση των πραγματικά δραστικών μέτρων της κατάργησης του φορολογικού και τραπεζικού απορρήτου, της ονομαστικοποίησης των μετοχών όλων  των εταιρειών, την φορολόγηση της πραγματικά  μεγάλης περιουσίας.
Τώρα είναι που πρέπει με ακόμα μεγαλύτερο πείσμα να αντισταθούμε και να αποκρούσουμε το χαράτσι της ΔΕΗ. Με αποφασιστικότητα, αξιοπρέπεια, οργάνωση να τους αναγκάσουμε να το καταργήσουν. Οι πολίτες να απευθυνθούν στις Λαϊκές Επιτροπές Αγώνα που στήνονται σε πόλεις, συνοικίες και χωριά για να ενημερωθούν και να οργανωθούν. Ήδη στη Φλώρινα με εξώδικα επιστρέφονται προς τη ΔΕΗ δεκάδες λογαριασμοί με απλήρωτο το χαράτσι. Τις επόμενες μέρες και βδομάδες θα είναι πολύ περισσότεροι. Τώρα πια καθείς εφ ω ετάχθη
Ελπίζουμε οι συμπολίτες μας να αποδειχτούν τολμηρότεροι και αποτελεσματικότεροι από το Δημοτικό τους Συμβούλιο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.