Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ. - ΤΡΙΤΗ 20/12/2011, 6:00΄ μ.μ., ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ.‏


Πανεργατικό  Αγωνιστικό  ΜΕτωπο

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η  
Όλοι και όλες στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ
για να παρθούν άμεσα μέτρα για την προστασία των ανέργων.
Τρίτη 20 Δεκέμβρη, 6:00΄ μ.μ., στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας.

     Απευθυνόμαστε σε όλη την εργατική τάξη. Σε κάθε έναν που βρίσκεται ήδη στην ανεργία, που ψάχνει να βρει μεροκάματο, στους εργαζομένους που βρίσκονται με το ένα πόδι εκτός παραγωγής, στους εργαζομένους που κακοπληρώνονται ή βρίσκονται επί μήνες απλήρωτοι.
     Κανείς δεν είναι μόνος του. Κανείς δε μπορεί μόνος του να αντιμετωπίσει τη φτώχεια και την ανεργία. Τα νούμερα της ανεργίας θεριεύουν, οι εργαζόμενοι που παραμένουν απλήρωτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα, πολλαπλασιάζονται.
     Η ανεργία βρίσκεται σε κάθε σπίτι και συνεχώς θα μεγαλώνει. Σήμερα είναι ο γείτονας, ο συγγενής, ο συνάδελφος. Αύριο είναι πιθανόν να είναι ο καθένας μας. Μην το βάζεις κάτω, μην ψάχνεις λύσεις εκεί που δεν υπάρχουν.
     Η θέση μας δεν είναι στις ουρές του ταμείου ανεργίας. Να ενώσουμε τα χνώτα μας. Να απαντήσουμε με αποφασιστικότητα, με οργάνωση.
Στηρίξου στο ΠΑΜΕ. Έλα σε επαφή με το σωματείο σου.
Δώσε δύναμη με τη συμμετοχή σου στις λαϊκές επιτροπές σε κάθε γειτονιά.
     Να δυναμώσει η αλληλεγγύη μεταξύ μας. Όλοι για έναν και ένας για όλους! Το ζήτημα της ανεργίας, δεν είναι αποκλειστικότητα κάποιου κλάδου, ούτε μπορεί να εξαλειφθεί για κάποιον κλάδο. Αντιθέτως, απαιτείται ενιαίος και συντονισμένος αγώνας. Να παρθούν τώρα μέτρα για την προστασία των ανέργων.

Αγώνας για το σήμερα και το αύριο της εργατικής τάξης.
     Άνεργε. - Εργαζόμενε.
     Μη δίνεις χρόνο στην κυβέρνηση. Όλο το προηγούμενο διάστημα έχουν παρθεί μέτρα για να εξαθλιώσουν το λαό, δίνουν συνεχώς γη και ύδωρ στην πλουτοκρατία. Δεν πρέπει να προσδοκάς τίποτα από μια κυβέρνηση που στηρίζει με κάθε τρόπο το κεφάλαιο και σπρώχνει μαζικά τις εργατικές - λαϊκές οικογένειες στη φτώχεια και στην εξαθλίωση. Απελευθέρωσαν τις απολύσεις, κατάργησαν τις αποζημιώσεις.
     Δεν πρέπει να αποδεχτείς τη σημερινή κατάσταση. Δεν πρέπει να αποδεχτείς να σπρώχνονται εκατομμύρια στα χέρια των εργοδοτών και οι ίδιοι να ανακυκλώνουν τη φτώχεια τους μέσα από τα διάφορα προγράμματα που προσφέρουν λίγους μήνες δουλειάς και με μεροκάματα πείνας. Το επίδομα ανεργίας το μετατρέπουν μέσω προγραμμάτων σε επιδότηση στους εργοδότες και τους χαρίζουν τζάμπα εργάτες.
     Μην ανέχεσαι να σε κοροϊδεύουν και να σε εξαπατούν. Την κρίση και τα χρέη δεν τα δημιούργησες εσύ. Είναι δημιούργημα της υψηλής κερδοφορίας, των μεγάλων φοροαπαλλαγών, των τεραστίων χρηματοδοτήσεων των μεγαλοεπιχειρηματιών.
     Την ανεργία ήδη την αξιοποιούν και θα την αξιοποιήσουν ακόμα περισσότερο, για να τρομοκρατούν, να εκβιάζουν, για να μειώνουν ακόμα παραπέρα τα ήδη πετσοκομμένα μεροκάματα.
                                                                                                                                                        à
Εμείς έχουμε τη δύναμη.
     Το ΠΑΜΕ, τα ταξικά συνδικάτα, συνδέουν στην πράξη τον αγώνα για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης της κοινωνίας, με τον αγώνα για άμεσα μέτρα ανακούφισης και στήριξης των ανέργων και των οικογενειών τους.
     Να μην αφήσουμε κανέναν υπεύθυνο ήσυχο. Κυβέρνηση, μεγαλοεπιχειρηματίες, δημάρχους, τράπεζες, ΔΕΗ, εφορία, κ.ά.

     Έλα μαζί μας, να διεκδικήσουμε:
·        Έκτακτο επίδομα ένα μισθό για όλους τους ανέργους τώρα.
·        Επίδομα ανεργίας 1120 ευρώ για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία.
·      Απλοποίηση των προϋποθέσεων για τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας, επέκτασή του σε όσους έκλεισαν τα μαγαζιά τους, ή εργάζονται περιστασιακά.
·      Πλήρη, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με ανανέωση των βιβλιαρίων του ΙΚΑ και των άλλων Ταμείων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Η κάλυψη να είναι από το κράτος με χρηματοδότηση 100%, συμπεριλαμβανομένων και των οικογενειών τους.
·      Μείωση 30% των τιμολογίων ΔΕΚΟ με παράλληλη απαγόρευση της διακοπής παροχής νερού, ρεύματος και σταθερού τηλεφώνου.
·      Χορήγηση δωρεάν κάρτας απεριόριστων διαδρομών στις αστικές συγκοινωνίες.
·      Ο χρόνος ανεργίας να υπολογίζεται ως συντάξιμος χρόνος ασφάλισης.
·      Διαγραφή χρεών από τόκους και πάγωμα αποπληρωμής δανείων για όσον καιρό κάποιος είναι άνεργος, για φτωχούς αγρότες, με παράλληλη κατάργηση κατασχέσεων κάθε μορφής ιδιοκτησίας (σπίτι, αγροτική εκμετάλλευση, κ.λπ.).
·      Επιδότηση ενοικίου στο 100% της αξίας του.
·      Κρατική αγορά, συγκέντρωση και διάθεση τροφίμων σε ανέργους και χαμηλοσυνταξιούχους.
·      Δημιουργία κρατικών πρατηρίων για ανάγκες ένδυσης, υπόδησης, ατομικής υγιεινής σε τιμές κόστους.
·      Δωρεάν παροχή πακέτου απαραίτητων σχολικών ειδών για τα παιδιά των ανέργων.
·      Πλήρη κάλυψη του κόστους των σπουδών για φοιτητές που οι γονείς τους είναι άνεργοι, φτωχοί αγρότες.
·      Καμία απόλυση συμβασιούχων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
·      Προσλήψεις στους τομείς Υγείας, Πρόνοιας, Εκπαίδευσης και σε άλλα έργα κοινωνικών υποδομών για μείωση της ανεργίας και κάλυψη των μεγάλων κενών που υπάρχουν.
     Η καπιταλιστική ανάπτυξη το μόνο που μπορεί πια να προσφέρει είναι μερικές προσωρινές κακοπληρωμένες θέσεις εργασίας. Η ανεργία είναι αγιάτρευτη πληγή για το σύστημα, το οποίο τη γεννά και την αναπαράγει. Η αντιμετώπισή της μπορεί να γίνει μόνο στα πλαίσια μιας κεντρικά σχεδιασμένης Λαϊκής Οικονομίας, με τα μέσα παραγωγής Λαϊκή Περιουσία.
     Έλα μαζί μας για να οικοδομήσουμε τη μεγάλη λαϊκή - εργατική συμμαχία. Για να γίνει ο λαός δύναμη εξουσίας. Για να κάνουμε λαϊκή κοινωνική περιουσία τις μεγάλες επιχειρήσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.