Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

ΠΑΣΕΒΕ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για τα νέα αντασφαλιστικά μέτρα


ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ  ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η 
Δυναμική αντίδραση στα αντιασφαλιστικά μέτρα

     «Εκεί που μας χρωστούσανε,
      μας παίρνουν και το βόδι»!... Λέει ο λαός μας.
     Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι της συμφωνίας για την 6η δόση και οι εκβιασμοί ότι "χωρίς αυτήν δεν θα πληρωθούν οι συντάξεις", έρχεται η συγκυβέρνηση του Μαύρου Μετώπου, ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - Καρατζαφέρη και, με την τοποθέτηση του υπουργού Εργασίας στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό στη Βουλή, προαναγγέλλει νέα αντιασφαλιστικά μέτρα, πέραν όσων έχουν εφαρμοστεί μέχρι σήμερα.
     Επικαλούμενος ο υπουργός, τη δύσκολη οικονομική κατάσταση των Ταμείων, παρά τα μέτρα που έχουν επιβληθεί και το "συνολικό νοικοκύρεμα", όπως ονόμασε το σφαγιασμό των συντάξεων, τις περικοπές στα δώρα (Χριστουγέννων - Πάσχα - Επίδ. Αδείας), το πετσόκομμα του ΕΚΑΣ, κλπ., κατέληξε ότι αυτά "δεν αρκούν" γιατί, με τα στοιχεία που παρέθεσε, τα επόμενα χρόνια θα έχουμε "κατακόρυφη μείωση των εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων" και αύξηση του αριθμού των συνταξιούχων κατά 200.000 μέχρι το 2014. Για αυτό όπως είπε "επιβάλλεται να ξεκινήσει η συζήτηση για τις εναλλακτικές μορφές χρηματοδότησης του ασφαλιστικού συστήματος"!!!
     Την ίδια στιγμή, ενώ είναι γνωστό ότι με το "κούρεμα" των αποθεματικών των Ταμείων μέσω τις ανταλλαγής των ομολόγων, θα λεηλατηθεί η περιουσία τους κατά 10 έως 12 δισ., που, σε συνδυασμό με τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, όπως καταγράφεται στα κονδύλια του προϋπολογισμού, οδηγούν σε νέα μέτρα και πάλι σε βάρος των ασφαλισμένων, σε νέες περικοπές σε συντάξεις και υγεία, προαναγγέλλοντας και νέες αυξήσεις στις εισφορές, υποθήκευση της ακίνητης περιουσίας και των μελλοντικών εισφορών των Ταμείων με αύξηση του χρόνου συνταξιοδότησης.
     Τα προβλήματα στα Ταμεία τα δημιούργησαν οι πολιτικές των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, με τη συνδρομή της πλειοψηφίας των Διοικήσεων των Ταμείων και των συνδικαλιστικών παρατάξεων που πρόσκεινται σε αυτά τα κόμματα και τους δορυφόρους τους.
     Οι ασφαλισμένοι δεν έχουμε την παραμικρή ευθύνη. Δεν έχουν κανένα δικαίωμα να ληστεύουν τα Ασφαλιστικά Ταμεία για να εξυπηρετήσουν την πολιτική που φορτώνει την καπιταλιστική κρίση στους εργαζόμενους, στους φτωχούς αγρότες και τα άλλα λαϊκά στρώματα.
     Απαιτούμε:
  • Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους. Ανανέωση των βιβλιαρίων ανεξάρτητα από χρέη.
  • Χρηματοδότηση του ΟΑΕΕ στα 2/3 των εξόδων από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Μείωση των εισφορών και πάγωμα των χρεών προς το Ταμείο όσο διαρκεί η κρίση. Να σταματήσουν οι δικαστικές διώξεις των ασφαλισμένων.
  • Κατώτερη σύνταξη στα 1.150 ευρώ.
     Να πληρώσουν αυτοί που κέρδισαν διαχρονικά από την αξιοποίηση και το τζογάρισμα των αποθεματικών, που δεν είναι άλλοι από τις "εισηγμένες" και τα μονοπώλια. Καλούμε το συνδικαλιστικό κίνημα και όλους τους συναδέλφους να αντιδράσουμε δυναμικά στη νέα προσπάθεια καταλήστευσης του ΟΑΕΕ και υπονόμευσης των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων.      Στη νέα επίθεση επιβάλλεται να απαντήσουμε με δυνάμωμα του κοινού Αγώνα και τη συμμαχία με τους εργαζόμενους και το ΠΑΜΕ, με την ΠΑΣΥ και τους φτωχούς αγρότες.

12 – 12 – 2011


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.