Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ - Να καταργηθεί το χαράτσι εδώ και τώρα !

Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Φλώρινας


ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ  -  ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ


ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΒΕ


ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ  -  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ


Να καταργηθεί το χαράτσι εδώ και τώρα για όλους. Οι όποιες αλλαγές ανακοινωθούν από την κυβέρνηση δεν αλλάζουν σε τίποτα το αντιλαϊκό μέτρο και τον ωμό εκβιασμό.

Συμπατριώτισσες, συμπατριώτες,

«Στριμωγμένη» και θορυβημένη η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου από τις λαϊκές κινητοποιήσεις και τη γενικευμένη κατακραυγή ενάντια στο χαράτσι για τα ακίνητα, που στέλνεται με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, επιδίδεται σε ελιγμούς με προφανή στόχο την εκτόνωση των αντιδράσεων.

Στα πλαίσια αυτά, και ενόψει της έκδοσης της νέας εγκυκλίου για το χαράτσι, το υπουργείο Οικονομικών, μέσω διαρροών, εξαγγέλλει αλλαγές, οι οποίες αφήνουν άθικτο τον αντιλαϊκό χαρακτήρα του μέτρου. Ως τέτοιες «αλλαγές» εμφανίζουν την επιμήκυνση του χρόνου πληρωμής των τιμολογίων της ΔΕΗ (μαζί με το χαράτσι) από τις 40 στις 80 ημέρες και τη σύσταση τριμερών επιτροπών ανά εφορία, οι οποίες θα εξετάζουν, ανά περίπτωση, προσφυγές πολιτών οι οποίοι θα ζητήσουν να εξαιρεθούν από το μέτρο... Εμφανίζουν επίσης σαν ένδειξη ευαισθησίας τις προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου να εξαιρεθούν από το μέτρο άτομα με βαριές αναπηρίες.

Φυσικά, πρόκειται για αναίσχυντες πράξεις μιας βαθιά ταξικής κυβέρνησης, η οποία δεν έχει τον παραμικρό δισταγμό να εφαρμόσει τις βάρβαρες πολιτικές της επιλογές. Τη στιγμή που η πραγματική ανεργία ξεπερνά τα 1,2 εκατομμύρια άτομα και η εξαθλίωση εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς πάνω στις λαϊκές οικογένειες, η συγκυβέρνηση του κεφαλαίου εμμένει στην είσπραξη ενός χαρατσιού που θα βυθίσει ακόμα βαθύτερα στην ανέχεια και την απελπισία εκατομμύρια θύματα της καπιταλιστικής κρίσης και των πολιτικών του μνημονίου. Τους απειλεί, παράλληλα, ότι αν δε συμμορφωθούν, θα τους βυθίσει στο σκοτάδι, κόβοντας την παροχή του ρεύματος.

Η άρνηση πληρωμής αυτών των χαρατσιών δεν είναι μια «τυπική» απόφαση που ο καθένας παίρνει μόνος του αλλά μια ουσιαστική πράξη παρεμπόδισης της βάρβαρης και εξοντωτικής πολιτικής. Πράξη αντίστασης και ανυπακοής, η οποία θα σπάει την τρομοκρατία που καλλιεργεί το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης, τρόικας και πλουτοκρατίας. Αλλά είναι, επίσης, και μια πράξη αλληλεγγύης στις λαϊκές οικογένειες που βρίσκονται σε κατάσταση απόγνωσης.

Πρέπει όλοι μαζί, συγκροτημένα, ανά περιοχή, ανά γειτονιά, ανά συνοικία, ανά συνδικάτο, ανά πολυκατοικία, να κατέβουν στην ΔΕΗ της περιοχής τους και να αρνηθούν επισήμως να πληρώσουν το φόρο των ακινήτων, αλλά όχι το λογαριασμό της ΔΕΗ ! Η ΔΕΗ δεν είναι παράρτημα της εφορίας ή φοροεισπρακτικός μηχανισμός της κεντρικής εξουσίας ΑΛΛΑ ιδιωτική επιχείρηση (σε μεγάλο βαθμό) και δεν μπορεί να έχει διαφυγόντα κέρδη για αυτό το λόγο, πόσο περισσότερο να χάσει καταναλωτές ... Επίσης με όρους κινήματος θα πρέπει να αντιπαλευτεί στην συνέχεια και η όποια προσπάθεια των υπαλλήλων ή εργολάβων της ΔΕΗ, να κόψουν τις παροχές.

Η Λ.Ε.Α. Φλώρινας καλεί σε μαζική συμμετοχή και δράση



1. Το Σάββατο 26 Νοέμβρη 2011 θα λειτουργήσει από 11:00 έως τις 13:30’ στην Κεντρική Πλατεία της Φλώρινας περίπτερο ενημέρωσης και συλλογής Λογαριασμών της ΔΕΗ. Στο περίπτερο θα υπάρχει κουμπαράς για την συγκέντρωση χρημάτων με σκοπό την στήριξη του ηρωικού αγώνα των απεργών εργατών της Ελληνικής Χαλυβουργίας. Λογαριασμός ενίσχυσης των απεργών Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος:  200 / 623301-52



2. Την Τετάρτη 30 Νοέμβρη 2011 θα λειτουργήσει από 11:00 έως τις 13:30’ στην Κεντρική Πλατεία της Φλώρινας περίπτερο ενημέρωσης και συλλογής Λογαριασμών της ΔΕΗ. Στο περίπτερο θα υπάρχει κουμπαράς για την συγκέντρωση χρημάτων με σκοπό την στήριξη του ηρωικού αγώνα των απεργών εργατών της Ελληνικής Χαλυβουργίας.



3. Την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011, ημέρα Πανελλαδικής Γενικής Απεργίας, συμμετέχουμε μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνει το Π.Α.ΜΕ. στην Κεντρική Πλατεία της Φλώρινας στις 11:00’ το πρωί.

Δεν έχουμε – δεν θέλουμε – αρνούμαστε να πληρώσουμε τα χαράτσια τους

Το χρέος είναι της πλουτοκρατίας. Κανένας φόβος από τις απειλές που εκτοξεύουν καθημερινά η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της.

ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6984 748 103 ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 5 - 7 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.