Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ





Κομμουνιστικό  Κόμμα  Ελλάδας
Νομαρχιακή Επιτροπή Φλώρινας

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

     Σας αποστέλλουμε δύο Ερωτήσεις που κατάθεσαν χθες στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ: α) Σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά με ειδικές ανάγκες στο Νομό και το αίτημα για τη δημιουργία ειδικού σχολείου για παιδιά γυμνασίου - λυκείου. 
β) Σχετικά με την υποχρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών και προβλήματα λειτουργίας των σχολικών μονάδων στο Νομό Φλώρινας.



Κοινοβουλευτική Ομάδα

Λεωφ. Ηρακλείου 145, 14231 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ,
τηλ.: 2102592213, 2102592105, 2102592258, fax: 2102592155
e-mail: ko@vouli.kke.gr, http://www.kke.gr
Γραφεία Βουλής: 2103708168, 2103708169, fax: 2103707410



ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

Θέμα:  Προβλήματα παιδιών με ειδικές ανάγκες στη Φλώρινα. 

Οι γονείς των παιδιών με ειδικές ανάγκες διαμαρτύρονται γιατί δεν υπάρχει στη Φλώρινα ειδικό σχολείο για παιδιά με ειδικές ανάγκες Γυμνασίου – Λυκείου. Υπάρχουν 33 παιδιά ηλικίας 14 – 28 χρονών (στην πραγματικότητα είναι πολύ περισσότερα, γιατί πολλά αναγκάζονται οι γονείς να τα πηγαίνουν Θεσσαλονίκη), με εντελώς διαφορετικά προβλήματα το καθένα (ανάπηρα, αυτιστικά, άλαλα, κλπ.), τα οποία στοιβάζονται, όλα μαζί – ενώ χρήζουν ειδικής αντιμετώπισης και αγωγής–  σε τρεις αίθουσες του ΕΠΑΛ, επειδή, όχι μόνο δεν υπάρχει ειδικό σχολείο (το οποίο ζητούν, εδώ και χρόνια, οι γονείς) και επαρκείς αίθουσες, αλλά ούτε και κατάλληλος εξοπλισμός, καθώς και εξειδικευμένο προσωπικό.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. Υπουργός πως προτίθεται να λύσει το πρόβλημα σε ειδική αγωγή των παιδιών αυτών;

Οι βουλευτές
Γιάννης Ζιώγας
Θεόδωρος Ιγνατιάδης
Σοφία Καλαντίδου





Κοινοβουλευτική Ομάδα

Λεωφ. Ηρακλείου 145, 14231 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ,
τηλ.: 2102592213, 2102592105, 2102592258, fax: 2102592155
e-mail: ko@vouli.kke.gr, http://www.kke.gr
Γραφεία Βουλής: 2103708168, 2103708169, fax: 2103707410



  ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

Θέμα:  Πρόβλημα εύρυθμης  λειτουργίας σχολικών μονάδων στη Φλώρινα.
 
Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων και των έξι Δημοτικών σχολείων της Φλώρινας διαμαρτύρονται, γιατί οι Σχολικές Επιτροπές δεν έχουν καθόλου χρήματα, προκειμένου να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης, σε μια περιοχή που ο χειμώνας είναι ιδιαίτερα βαρύς και παρατεταμένος. Σ’ αυτό να προστεθεί και η βλάβη των φωτοτυπικών μηχανημάτων μετά την ανάγκη που προέκυψε  για αναπαραγωγή φωτοτυπιών λόγω έλλειψης βιβλίων. Η μειωμένη χρηματοδότηση κατά 40% φέτος των σχολικών επιτροπών καλύπτει τις ανάγκες σε δαπάνες που έγιναν προηγούμενη χρονιά και αυτό γιατί οι χρηματοδοτήσεις πάντα γινόταν με καθυστέρηση και ήταν μειωμένες.
Φέτος η κατάσταση γίνεται εκρηκτική με την παραπέρα απογείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης, με την εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης, όπως αναφέρει σε ερμηνευτική εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, που εξισώνει τα σχολεία και άλλους οργανισμούς όπως νοσοκομεία, παιδικούς σταθμούς, γηροκομεία, ιδρύματα κ.ά. με τα νομικά πρόσωπα. Η κυβέρνηση έχει την αποκλειστική ευθύνη αν φέτος τα σχολεία μείνουν χωρίς θέρμανσης.   
     Το ίδιο πρόβλημα έχουν και δεκάδες άλλα σχολεία του Νομού (Δημοτικά, Νηπιαγωγεία, Γυμνάσια, Λύκεια).
     Το αποτέλεσμα είναι σχεδόν όλα τα σχολεία να μην έχουν προμηθευτεί ακόμα πετρέλαιο θέρμανσης, ενώ τα κρύα έχουν σφίξει για τα καλά.
     Να σημειώσουμε ακόμη ότι, εδώ και πολλούς μήνες, παραμένουν απλήρωτες οι καθαρίστριες των σχολείων, ενώ υπάρχουν και πολλά άλλα λειτουργικά προβλήματα.
Αυτά όλα είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που εφάρμοσε όλα το χρόνια η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και με τον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» επιταχύνεται η ιδιωτικοποίηση της Παιδείας παραπέρα και υποβαθμίζεται από δημόσιο αγαθό.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. Υπουργός τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για να προμηθευτούν άμεσα τα σχολεία της περιοχής με πετρέλαιο θέρμανσης και να χρηματοδοτηθούν οι σχολικές επιτροπές με τα αναγκαία κονδύλια ώστε να καλύπτουν τις απαιτούμενες λειτουργικές ανάγκες των σχολικών μονάδων του Νομού; Προτίθεται να προχωρήσει άμεσα σε δωρεάν παροχή πετρελαίου;

Οι βουλευτές
Γιάννης Ζιώγας
Θεόδωρος Ιγνατιάδης
 Σοφία Καλαντίδου



3 – 11 – 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.