Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Φλώρινα την Πέμπτη 18:00


Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι
Οι αποφάσεις τρόικας και κυβέρνησης τη βδομάδα που πέρασε προδιαγράφουν έναν μόνιμο βαρύ χειμώνα για τα εργατικά και ασφαλιστικά δικαιώματα εργαζομένων και συνταξιούχων. Η απόφασή τους «κουρεύει» κατά 50% τα αποθεματικά των Ταμείων που ήταν τοποθετημένα σε κρατικούς τίτλους και οι απώλειές τους υπολογίζονται στα 26 δισ. ευρώ. Το «κούρεμα» των κρατικών ομολόγων και αυτών που είχαν τα Ταμεία οδηγεί στην οριστική χρεοκοπία τους, στη λεηλασία και του τελευταίου ευρώ που έχει απομείνει από τις εισφορές των εργαζομένων. Σηματοδοτούν μια νέα επέλαση στις συντάξεις, στις παροχές Υγείας, στις υπηρεσίες Πρόνοιας που δίνονταν μέσω των ασφαλιστικών ταμείων. Η κυβέρνηση της πλουτοκρατίας σήκωσε το πιστόλι, όπλισε σημάδεψε ξανά την εργατική τάξη και έδωσε τη χαριστική βολή στα Ταμεία και τις συντάξεις.
Αυτή είναι η πραγματικότητα, όσο και αν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επιχειρεί με απύθμενο θράσος να εξαπατήσει τους εργαζόμενους, να κρύψει τις καταστροφικές συνέπειες των αποφάσεών της για τη δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση. Καμιά εμπιστοσύνη στα ψέματά της, καμιά πίστη στα κυνικά επιχειρήματά της και την αναπαραγωγή τους από τα «παπαγαλάκια» της στα ΜΜΕ.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 3 ΝΟΕΜΒΡΗ 2011 ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ, ΣΤΙΣ 6:00 μμ

Συνάδελφοι, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι
Τα Ασφαλιστικά Ταμεία, και μέσω αυτών οι εργαζόμενοι, πλήρωσαν τη μεταπολεμική ανάπτυξη του καπιταλισμού στην Ελλάδα. Πλήρωσαν για να στήσουν οι καπιταλιστές με δανεικά και αγύριστα επιχειρήσεις, τράπεζες, καράβια. Πλήρωσαν το χρηματιστηριακό τζόγο, στον οποίο έριξαν τον ιδρώτα του εργάτη, για να έχουν ρευστό οι επιχειρήσεις. Πλήρωσαν το χρηματιστηριακό παροξυσμό των δομημένων ομολόγων. Πλήρωσαν κάθε είδους απάτη μέσα και έξω από τους ναούς του τζόγου. Πληρώνουν και τώρα με το «κούρεμα» των κρατικών ομολόγων. Τα Ασφαλιστικά Ταμεία, και μέσω αυτών οι εργαζόμενοι, πλήρωσαν την ανάπτυξή τους, πληρώνουν και την κρίση τους, που έφερε η ανάπτυξή τους.
Η κυβέρνηση της πλουτοκρατίας μαζί με την τρόικα, παρεμβαίνουν και διαμορφώνουν τις προϋποθέσεις για νέα επίθεση στο Ασφαλιστικό.
Το «κούρεμα» των αποθεματικών των Ταμείων, σημαίνει
* νέο «κούρεμα» στις συντάξεις. «Κούρεμα» στις παροχές Υγείας,
* «κούρεμα» στις υπηρεσίες Πρόνοιας.
* σημαίνει ακόμα πιο φτωχούς συνταξιούχους, ακόμα περισσότερα βάσανα για όλο το λαό.
Γι' αυτό η υπεράσπιση της περιουσίας των Ταμείων τίθεται σήμερα επιτακτικά. Οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να το αφήσουν να περάσει. Απαιτείται κινητοποίηση και αγώνας να αποτραπεί η νέα ληστεία των Ταμείων, να αποτραπεί η νέα επέλαση στις συντάξεις που βρίσκεται επί θύραις.
Συνάδελφοι, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι
Το σχέδιο που εκτελούν κυβέρνηση – ΕΕ είναι πια ολοφάνερο. Δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά όλες τις χώρες. Έχουν στόχο να αντικαταστήσουν τις συντάξεις με επιδόματα απόλυτης εξαθλίωσης 300€, εξαναγκάζοντας τους εργαζόμενους να αναζητούν δουλειά έως τα βαθιά γεράματα. Δραματικές θα είναι οι επιπτώσεις στις παροχές Υγείας και Πρόνοιας, σε βαθμό εξαφάνισης. Την υλοποίηση αυτών των στόχων απαιτεί η ανταγωνιστικότητα και η υψηλή κερδοφορία των μονοπωλίων.
Αυτόν τον εφιάλτη ο λαός δεν μπορεί και δεν πρέπει να τον αποδεχθεί.
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ – ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΟΠΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ.
Να εμποδίσουμε το νέο αντεργατικό έγκλημα.
Να καλυφθούν από την κυβέρνηση παλιές και νέες απώλειες των Ταμείων στο 100%.
ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.