Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΕΡΙ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑΣ





Το δίλημμα ευρώ ή δραχμή είναι αποπροσανατολιστικό για το λαό. Εκείνο που συμφέρει το λαό είναι αποδέσμευση από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία και οικονομία, που θα διαγράψει μονομερώς ολόκληρο το χρέος και με την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής θα αποδώσει στο λαό τον πλούτο που ο ίδιος παράγει και του τον κλέβουν τα μονοπώλια με τη βοήθεια του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και όλων των αστικών κομμάτων.

Με αυτό το περιεχόμενο το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα να απαντήσουν με ΟΧΙ στο δημοψήφισμα.Να εκφράσουν την απαίτηση να πέσει η κυβέρνηση και να γίνουν εκλογές, στις οποίες θα επιφέρουν ένα ισχυρό πλήγμα στο σάπιο αστικό πολιτικό σύστημα υπερψηφίζοντας το ΚΚΕ.

Αν το δημοψήφισμα πραγματοποιηθεί ο λαός να πάρει μέρος αγωνιστικά ψηφίζοντας ΟΧΙ, που θα είναι ένα βροντερό ΟΧΙ στην πολιτική του «ευρωμονόδρομου», στο μνημόνιο, στο μεσοπρόθεσμο, στη σύμβαση, και έκφραση για άλλο δρόμο ανάπτυξης της ελληνικής κοινωνίας. Σε αυτή τη γραμμή έχουν συμφέρον να συναντηθούν και όσοι εργαζόμενοι δεν συμφωνούν με τη θέση για αποδέσμευση από την ΕΕ, όμως αντιστέκονται στα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα των ΕΕ, κυβέρνησης, πλουτοκρατίας.
Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενος να μην υποκύψουν στον εκβιασμό, να τον κάνουν μπούμερανγκ στα διλήμματα του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και των παρατρεχάμενών τους.


Επιβάλλεται η πιο αποφασιστική ανάπτυξη του λαϊκού κινήματος σε κάθε τόπο δουλειάς και κατοικίας, ενός κινήματος με στόχο την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων.
 
ΑΘΗΝΑ 2/11/2011 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ




 ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ & ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ»

Τα περί αποστασίας που ξαναθυμήθηκαν η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και η κυβέρνηση μόνο με ηχηρά γέλια πρέπει να αντιμετωπιστούν από το λαό. Και οι υποτιθέμενοι αποστάτες και οι μη αποστάτες δεν αλλάζουν μετερίζι, το κεφάλαιο υπηρετούν.
Για το λαό είναι συμφέρουσα η αποστασία από τα αστικά κόμματα και το πέρασμα στην όχθη της εργατικής τάξης. Αυτή την «αποστασία» πρέπει να πραγματοποιήσουν τώρα οι λαϊκές δυνάμεις που ψήφισαν το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Έτσι θα επιστρέψουν στο φυσικό τους στρατόπεδο, σε συμπόρευση και δράση με το ΚΚΕ.

ΑΘΗΝΑ 2/11/2011 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.