Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

Η αστυνομική βία σε ετοιμοθάνατο άνθρωπο δείχνει ότι η καταστολή είναι ο προσανατολισμός της Αστυνομίας

Η αστυνομική βία σε ετοιμοθάνατο άνθρωπο δείχνει ότι η καταστολή είναι ο προσανατολισμός της Αστυνομίας

Σε σχόλιο για το περιστατικό αστυνομικής βίας σε βάρος του Ζακ Κωστόπουλου, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Το περιστατικό αστυνομικής βίας -αυτή τη φορά σε βάρος ενός ετοιμοθάνατου ανθρώπου- δείχνει κάτι πολύ βαθύτερο: Τον ίδιο τον προσανατολισμό της Αστυνομίας στην καταστολή, που κάθε άλλο παρά άλλαξε τα τέσσερα χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Κατά συνέπεια, η κυβέρνηση δεν μπορεί να δικαιολογείται αποδίδοντας το περιστατικό μόνο σε πράξεις μεμονωμένων αστυνομικών».

........................................................................................................
Για «πράξη βαρβαρότητας» έκανε λόγο ο Αντώνης Αντανασιώτης, υπεύθυνος του Τμήματος Λαϊκών Ελευθεριών και Δικαιοσύνης της ΚΕ του ΚΚΕ, με αφορμή το «λιντσάρισμα» του Ζαχαρία (Ζακ) Κωστόπουλου, ενώ σχολίασε και τη συζήτηση περί «βίας» και «ανασφάλειας» που συντηρείται από τα υπόλοιπα κόμματα. 
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Πρακτορείο fm» την Τρίτη 25 Σεπτέμβρη, ο Αντ. Αντανασιώτης σημείωσε πως «είναι πολύ επικίνδυνη και πρέπει να καταδικαστεί αποφασιστικά από το λαό μας η προσπάθεια που γίνεται από διάφορους κύκλους, κυρίως φασιστοειδή, να αθωωθεί και να νομιμοποιηθεί στη συνείδηση του κόσμου μια τέτοια απαράδεκτη πρακτική, στο όνομα της αυτοάμυνας».
Ο Αντ. Αντανασιώτης υπογράμμισε επίσης πως η βία είναι στην ίδια τη φύση του συστήματος, «το ίδιο το κράτος, η εργοδοσία ασκούν ωμή βία στους εργαζόμενους». Πρόσθεσε πως όταν η ΝΔ, η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα μιλούν για ασφάλεια, δεν ενδιαφέρονται για την ασφάλεια του απλού πολίτη, μη του συμβεί κάποιο περιστατικό. «Θέλουν να δημιουργήσουν ένα κλίμα τρομοκρατίας απέναντι στο λαό και τη νεολαία που αμφισβητούν, που αγωνίζονται ενάντια σε αυτό το άδικο σύστημα», διευκρίνισε.
Ερωτηθείς σχετικά με τις δράσεις του «Ρουβίκωνα» ή άλλων τέτοιων ομάδων, ανέφερε πως συντηρούν και εξυπηρετούν μια τέτοια πολιτική τρομοκρατίας του λαϊκού κινήματος, «λειτουργούν, δηλαδή, αντικειμενικά προβοκατόρικα, ανεξάρτητα από το τι δηλώνουν, απέναντι στο εργατικό - λαϊκό κίνημα».
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.