Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Αποπροσανατολισμός...

Αποπροσανατολισμός...
Την ενεργοποίηση του αντεργατικού μνημονιακού νόμου Βρούτση για τον κατώτατο μισθό προβλέπει η τροπολογία που κατέθεσε και ψήφισε η κυβέρνηση την περασμένη Πέμπτη, την κατάργηση τόσο του εν λόγω νόμου, όσο και όλων των μνημονιακών αντεργατικών διατάξεων προβλέπει η τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ. Τη μόνιμη κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων για τον κατώτατο μισθό, ο οποίος θα καθορίζεται με υπουργική απόφαση και με κριτήριο την «ανταγωνιστικότητα» του κεφαλαίου προβλέπει ο νόμος που «επισπεύδει» η τροπολογία της κυβέρνησης, την άμεση επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και τον καθορισμό του από τις Εθνικές Γενικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας προβλέπει η τροπολογία του ΚΚΕ. Είναι φανερό από τα παραπάνω ότι καμιά τροπολογία για αύξηση του κατώτερου μισθού δεν κατέθεσε η κυβέρνηση, όπως καμιά τέτοια τροπολογία δεν καταψήφισε το ΚΚΕ, στηρίζοντας τη δική του πρόταση, όπως συκοφαντικά έγραψε το κυβερνητικό ΑΠΕ - ΜΠΕ, θέλοντας να δημιουργήσει εντυπώσεις σε βάρος του Κόμματος. Το ίδιο επιχείρησε άλλωστε και πριν από λίγες μέρες, με αφορμή την υπόθεση για το δανεισμό των κομμάτων.



... σε «κοινή κατεύθυνση»
Αυτή είναι η μια πλευρά της κυβερνητικής προπαγάνδας. Η άλλη εκφράστηκε «προληπτικά», ανήμερα της συζήτησης και ψήφισης της κυβερνητικής τροπολογίας, την οποία φιλοκυβερνητικά Μέσα συνέκριναν με την τροπολογία του ΚΚΕ και διαπίστωναν παραπλανητικά ότι βρίσκονται «σε κοινή κατεύθυνση». Ας τους βοηθήσουμε λοιπόν να ...ξεδιαλύνουν τα πράγματα: Κοινή κατεύθυνση έχουν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η Ενωση Κεντρώων, όλοι αυτοί που ψήφισαν μαζί την τροπολογία για την ενεργοποίηση του μνημονιακού νόμου Βρούτση - Σαμαρά, ο οποίος βάζει σε μόνιμη πρέσα τον κατώτατο μισθό, με βάση τις ανάγκες του κεφαλαίου. Κοινή κατεύθυνση έχει η υπουργός Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τον πρώην υπουργό Εργασίας της ΝΔ Γ. Βρούτση, ο οποίος από το βήμα της Βουλής ευχαρίστησε την Ε. Αχτσιόγλου και την κυβέρνηση, λέγοντας ότι «μου έκαναν την τιμή να με χειροκροτήσουν ένθερμα και να υποστηρίξουν το νόμο μου»! Κοινή κατεύθυνση έχει η σημερινή κυβέρνηση με τους προκατόχους της, διατηρώντας άθικτο και εφαρμόζοντας και στην περιβόητη «μεταμνημονιακή εποχή» όλο το αντεργατικό μνημονιακό πλαίσιο υπέρ της μεγαλοεργοδοσίας. Η διαμετρικά αντίθετη πρόταση του ΚΚΕ, όμως, δεν έχει και δεν θα μπορούσε να έχει καμία «κοινή κατεύθυνση» με τις τροπολογίες τους και την πολιτική τους, ακριβώς γιατί τα συμφέροντα των εργαζομένων είναι διαμετρικά αντίθετα με τα συμφέροντα του κεφαλαίου!


...!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.