Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

Η δολοφονική ενέδρα σε βάρος κομμουνιστών αναδεικνύει το ναζιστικό εγκληματικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής

Διασύνδεση με τμήματα επιχειρηματικών συμφερόντων και του κρατικού μηχανισμού

Τη Δευτέρα, 31 Οκτώβρη, ξεκινάει στη δίκη της Χρυσής Αυγής η εξέταση της υπόθεσης της δολοφονικής επίθεσης ενάντια σε μέλη του ΚΚΕ και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ. Η επίθεση της 12ης Σεπτέμβρη 2013 στο Πέραμα από το οργανωμένο τάγμα εφόδου σε βάρος των κομμουνιστών, ανέδειξε και πάλι τον ναζιστικό εγκληματικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής. Μια οργάνωση, που, μεταξύ άλλων, διασυνδέεται με τμήματα επιχειρηματικών συμφερόντων και τμήματα του κρατικού μηχανισμού και ειδικά των δυνάμεων καταστολής, διαπλέκεται με μαφιόζικα και άλλα εγκληματικά κυκλώματα. Εχει ως θεωρία της το ρατσισμό, την «ανωτερότητα της φυλής», τον άκρατο εθνικισμό, τον αντισημιτισμό και καλλιεργεί το μίσος ανάμεσα στους λαούς. Προωθεί τον χυδαίο αντικομμουνισμό και το μίσος απέναντι στο εργατικό - λαϊκό κίνημα, στους ξένους εργάτες, στους κομμουνιστές και τους αντιφασίστες. Οργανώνει και εκτελεί εγκληματικές ενέργειες σε βάρος του λαϊκού κινήματος. Από όλα αυτά κυρίως, απορρέει ο χαρακτήρας της εγκληματικής οργάνωσης.
Από τις καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων και συνολικά από το αποδεικτικό υλικό, είναι καταφανές σχετικά με την επίθεση στο Πέραμα, ότι η Χρυσή Αυγή μεθόδευσε με συγκεκριμένο τρόπο τη διάλυση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος στο χώρο της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, γνωστού για τους αγώνες που είχε αναπτύξει και αναπτύσσει. Στην πρόταση του εισαγγελέα και στο παραπεμπτικό βούλευμα καταγράφεται η εξοντωτική επίθεση στους κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ. Τα συμφέροντα που λυμαίνονται τη Ζώνη (και γενικότερα το Λιμάνι του Πειραιά) δεν περιορίστηκαν στην αντιμετώπιση των συνδικαλιστών με πολιτικά ή συνδικαλιστικά μέσα, αλλά κυριολεκτικά με τη φυσική τους εξόντωση.

Από τα στοιχεία προκύπτει και σε αυτήν την επίθεση, ότι δεν πρόκειται για απλή ή τυχαία επίθεση, αλλά για προσχεδιασμένη, πολύ καλά οργανωμένη από τάγματα εφόδου εναντίον μελών και στελεχών του ΚΚΕ, με στόχο τη φυσική τους εξόντωση. Επιπλέον, υπάρχουν συντριπτικά στοιχεία στη δικογραφία, όπου κατηγορούμενοι αναφέρουν πως τούς έλεγαν, ότι δικοί μας εφοπλιστές θα διώξουν το ΠΑΜΕ, θα μας δώσουν δουλειά υπό τον όρο να μην κάνουμε απεργίες. Τα στοιχεία δεν μπορούν να αμφισβητηθούν. Το ίδιο και για την επίθεση στους Αιγύπτιους ψαράδες στις 12 Ιούνη 2012. Λίγες ώρες πριν, ο Ι. Λαγός, έλεγε ότι πλέον οι Αιγύπτιοι ψαράδες θα δίνουν από δω και πέρα λογαριασμό στη Χρυσή Αυγή...
Εστησαν δολοφονική ενέδρα
Σύμφωνα με τα γεγονότα, το βράδυ της 12ης Σεπτέμβρη 2013, οργανωμένο τάγμα εφόδου (σ.σ. 50 άτομα) της ναζιστικής οργάνωσης από Πέραμα, Νίκαια και Σαλαμίνα, έστησε δολοφονική ενέδρα σε βάρος συνεργείου του ΚΚΕ που έκανε αφισοκόλληση στη Λεωφόρο Δημοκρατίας, στο Πέραμα, για το 39ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ. Η επίθεση έγινε λίγα μέτρα μακριά από την πύλη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης και ο τρόπος δράσης δείχνει την οργάνωση του τάγματος εφόδου και τον μαφιόζικο χαρακτήρα της επίθεσης. Με αυτοκίνητα και μηχανάκια, βγήκαν από τα γύρω στενά και επιτέθηκαν στα μέλη και στελέχη του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ με ανθρωποκτόνο σκοπό, κρατώντας ανάμεσα σε άλλα καδρόνια, στειλιάρια, πτυσσόμενα γκλοπ, λοστούς στην άκρη των οποίων υπήρχαν πρόκες και βίδες, κοντάρια στα οποία είχαν προσαρμοσμένα στο επάνω μέρος τους μεταλλικά ελάσματα, καθώς και ιδιοκατασκευή κονταριού με μεταλλική απόληξη και στρεβλή μεταλλική προσθήκη σε σχήμα «Γ». Η εν λόγω ιδιοκατασκευή βρέθηκε αργότερα κατά τη διάρκεια αστυνομικής έρευνας στα γραφεία της ΧΑ στο Πέραμα, επιμελώς κρυμμένη πίσω από κλιματιστικό.
Εκτός από τους 9 σοβαρά τραυματισμένους ανθρώπους, χτύπησαν και τα αυτοκίνητα του συνεργείου της αφισοκόλλησης, με αποτέλεσμα να προκαλέσουν ακόμα και τρύπες στις λαμαρίνες. Οι χρυσαυγίτες, σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες κατέβηκαν στα σημεία της επίθεσης με στρατιωτική παράταξη, από δύο κάθετους δρόμους, χωρισμένοι σε δύο ομάδες και έκλεισαν την κυκλοφορία για να μην μπορεί κάποιος τρίτος να παρέμβει. Να τονιστεί ότι, χτυπούσαν με μανία στο κεφάλι και στο σώμα. Μάλιστα, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά Σωτήρης Πουλικόγιαννης ο οποίος δέχθηκε ιδιαίτερα το δολοφονικό μένος τους, έπεσε κάτω αιμόφυρτος μετά από ισχυρό χτύπημα στο κεφάλι. Μετά από 5 λεπτά περίπου ο κατηγορούμενος Χρήστος - Αντώνιος Χατζηδάκης που αναγνωρίστηκε, φέρεται να έδωσε το παράγγελμα της λήξης της επίθεσης: «Τέλος, πάμε να φύγουμε. Το Πέραμα εδώ». Σε λίγα δευτερόλεπτα οι χρυσαυγίτες εξαφανίστηκαν...
Από τα μέλη και στελέχη του ΚΚΕ και άλλους αυτόπτες μάρτυρες αναγνωρίστηκε ως επικεφαλής της ομάδας των τραμπούκων ο γνωστός χρυσαυγίτης του Περάματος, Αντ. Πανταζής (γνωστός και ως «Τάσος») μαζί με τον γνωστό επίσης χρυσαυγίτη Αντ. Χατζηδάκη που αναφέρθηκε πριν... Αναγνωρίστηκαν επίσης οι χρυσαυγίτες Κυρ. Αντωνακόπουλος και Ι. Καστρινός.
Για την «ιστορία», ν' αναφερθεί, ότι ο Πανταζής ήταν γνωστός εργολάβος σε δημόσια έργα στο Πέραμα (εποχής 2006 - 2010). Οπως προκύπτει από τη δικογραφία, εμπλέκεται και στη δολοφονική επίθεση κατά των Αιγύπτιων αλιεργατών, ενώ από την άρση απορρήτου στα κινητά του τηλέφωνα έχουν προκύψει συνομιλίες του με την ηγεσία της Χρυσής Αυγής το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στην Αμφιάλη. Ακόμα, σύμφωνα και με όσα έγιναν γνωστά, οι χρυσαυγίτες είχαν συγκεντρωθεί λίγες ώρες πριν επιτεθούν στους Αιγύπτιους αλιεργάτες, τα ξημερώματα της 12ης Ιούνη 2012 σε καφετέρια εργολάβου της Ζώνης στο Πέραμα.
Να επισημανθεί εδώ γενικότερα - για τα τάγματα εφόδου - ότι η ύπαρξη στο κέντρο της Χρυσής Αυγής μιας μόνιμης στρατιωκοποιημένης δομής ενόπλων εκπαιδευμένων μελών που είναι έτοιμοι να τελέσουν εγκληματικές πράξεις κατ' εντολή ανωτέρων τους, επιβεβαιώνεται και από τα ίδια τα μέλη της. Ενδεικτικά από τη δικογραφία: ο κατηγορούμενος Ν. Αποστόλου μέλος της Χρυσής Αυγής και του πενταμελούς της ΤΟ Πειραιά σε τηλεφωνική του συνομιλία αναφερόμενος στην ΤΟ Νίκαιας, είχε πει «άμα δεν κάνανε τις νυχτερινές, δεν θα έβγαινε αυτή και καλά η εκπαίδευση, άμα δεν μιλάγανε στον π... τον Γιοβανίδη (σ.σ. διοικητής του τμήματος Νίκαιας) δεν θα έβγαινε ότι είμαστε με την Αστυνομία και άμα δεν φοράγαμε παραλλαγές και αρβύλες δεν θα λέγανε ότι είναι τάγματα εφόδου». Γραπτά μηνύματα στο κινητό του κατηγορούμενου Κορκοβίλη σταλμένα από τα γραφεία της τοπικής: «Τα άτομα που είστε για αύριο 11 ώρα στα γραφεία, για να είσαστε στην (...) παρακαλώ μην γίνει στραβή είναι στη μέση ο Λαγός. Ολοι στολή της Νίκαιας».
Πώς είχε προηγηθεί η προετοιμασία της επίθεσης
Η δολοφονική επίθεση στο Πέραμα ήταν οργανωμένη ιεραρχικά και με κάθε λεπτομέρεια. Είχε προηγηθεί προετοιμασία από τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκο και τα στελέχη της, Ηλ. Κασιδιάρη, Ηλ. Παναγιώταρο, Ι. Λαγό και Ν. Μίχο οι οποίοι είχαν εκτοξεύσει κατά καιρούς και με διάφορους τρόπους ύβρεις και απειλές προς τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ. Επιπρόσθετα, από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου κινητού, προκύπτει ότι ο Ι. Λαγός υπεύθυνος της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά και στο Πέραμα ήταν ενήμερος για την επίθεση στα μέλη του ΚΚΕ. Το βράδυ της επίθεσης, όπως φαίνεται από τη δικογραφία στάλθηκαν μηνύματα και e-mail από την οργάνωση Νίκαιας και Περάματος στα κινητά όσων συμμετείχαν στο τάγμα εφόδου με περιεχόμενο «επιφυλακή ετοιμότητας». Παραθέτουμε ενδεικτικά από το κινητό τηλέφωνο του χρυσαυγίτη Γ. Πατέλη, εισερχόμενα μηνύματα από τον κατηγορούμενο χρυσαυγίτη Ι. Λαγό, στις 12-9-2013:
ΛΑΓΟΣ (12-09-2013): «Και πολύ καλά έκανες. Παρεμπιπτόντως μάλλον θα φάνε γερό πέσιμο τα κομμούνια σήμερα στο Πέραμα. Εχουν βγει και βάφουν και μάζεψε ο Τάσος καμιά 30άρα και πάνε από κει» ή ΛΑΓΟΣ (12-09-2013): «Πήραν μια πρώτη απάντηση». Επίσης, τηλεφωνική συνδιάλεξη επίσης του Ι. Λαγού με το στέλεχος της Χρυσής Αυγής και σωματοφύλακα του αρχηγού της, Σωτήρη Δεβελέκο, κατά την οποία ενημερώνει για το τσάκισμα του ΠΑΜΕ δίνοντας λεπτομερή αναφορά της επίθεσης.
Τέλος, να υπογραμμιστεί ότι οι χρυσαυγίτες είχαν φανερώσει τις προθέσεις τους με κάθε μέσο και τρόπο πολύ πριν τις δολοφονικές επιθέσεις:
  • Στις 8 Αυγούστου 2013, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Λαγός, Παναγιώταρος, Μίχος μπήκαν στη Ζώνη μεσημέρι, όταν δεν υπήρχαν εργαζόμενοι, και συνοδευόμενοι από καμιά 15αριά γνωστούς φασίστες της περιοχής, πήγαν σε μια καντίνα που βρίσκεται στο χώρο για να διακηρύξουν ότι συντάσσονται... «μαζί με τους εφοπλιστές μας, γιατί από κει πέρα εξαρτιόμαστε», ότι «έφυγαν βαπόρια γιατί έγιναν απεργίες». Χωρίς να διστάσουν, άρχισαν να απειλούν ευθέως, όπως ο Λαγός, λέγοντας ότι «οι λακέδες του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ (...) θα εξαφανιστούν από δω πέρα μέσα», ο Μίχος που ανέφερε... «το μεγάλο πρόβλημα που λέγεται ΠΑΜΕ», ο Ηλ. Παναγιώταρος που είπε ότι «το απόστημα που υπάρχει εδώ (...) το ΠΑΜΕ (...) πολύ σύντομα θα τελειώσει».
  • Λίγες ώρες πριν δολοφονηθεί ο 34χρονος αντιφασίστας μουσικός Παύλος Φύσσας (και μέλος του σωματείου της ναυπηγοεπισκευαστικής) σε εκδήλωση μερικών δεκάδων φασιστοειδών στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα στις 17 Σεπτέμβρη είχε ακουστεί από τους ομιλητές: «Εχουμε το δικαίωμα, λοιπόν, κι εμείς να κάνουμε ένα σωματείο και με αυτό το σωματείο, βάσει νόμου, που θα αποτελείται από αρκετά μέλη, θα διαφοροποιήσουμε τα μεροκάματά μας (...) Τα μεροκάματα που παίρναμε πριν δύο, τρία ή τέσσερα χρόνια ήταν πάρα πολύ μεγάλα και υψηλά, σε σχέση με την κρίση. Θα μπορούσαμε να χαμηλώσουμε τα μεροκάματά μας, να εγγυηθούμε στους Ελληνες εφοπλιστές ότι αν φέρουν τα βαπόρια τους εδώ θα σταματήσουμε τις απεργίες που γίνονταν όλα αυτά τα χρόνια για διάφορους λόγους».
  • Οπως κατήγγειλε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, την επομένη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, δηλαδή στις 18 Σεπτέμβρη, ο πρόεδρος της Ενωσης Ναυπηγοεπισκευαστών Πειραιά, προσέλαβε την ομάδα των περίπου 15 φασιστών που ήταν στις 8 Αυγούστου με το κλιμάκιο των βουλευτών της Χρυσής Αυγής στη Ζώνη. Στοιχεία σχετικά με τις προσπάθειες κάποιων εργολάβων στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη να ζητήσουν την παρέμβαση της Χρυσής Αυγής, για να πέσουν τα μεροκάματα και να διαλυθούν τα σωματεία των εργαζομένων, αλλά και για απειλές που δέχονταν έχει καταγγείλει από τον Ιούνη του 2012 το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, Αττικής και Νήσων, η Πανελλήνια Ενωση Αμμοβολιστών Καθαριστών, το Σωματείο Ηλεκτρολόγων Επισκευαστών Εγκαταστατών Πλοίων Αττικής και Νήσων και το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών.
Διασύνδεση με τμήματα του κρατικού μηχανισμού και ειδικά των δυνάμεων καταστολής
Κόμβος διασύνδεσης ΕΛ.ΑΣ. και Χρυσής Αυγής ήταν οι αστυνομικοί που αποσπάστηκαν ως φρουροί βουλευτών μετά την είσοδό της στη Βουλή. Σύμφωνα και με όσα είδαν τη δημοσιότητα υπερέβησαν τα καθήκοντά τους και έδρασαν ως μέλη της, αξιοποιώντας πληροφορίες, τον οπλισμό και την κρατική εξουσία που διέθεταν. Από τις περιπτώσεις που στοιχειοθετούνται, από τη δικογραφία: Ο αστυνομικός Κ.Χ. αποσπασμένος στην προσωπική ασφάλεια του αρχηγού Ν. Μιχαλολιάκου, είναι με βάση τα περιεχόμενα της δικογραφίας αποδεδειγμένο μέλος της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης με συμμετοχή σε παράνομες πράξεις.
Οι εν λόγω αστυνομικοί αξιοποιήθηκαν, επίσης, ως σύνδεσμοι για την επαφή ανάμεσα στις τοπικές οργανώσεις και τα τοπικά αστυνομικά τμήματα. Υπήρχαν περιπτώσεις δράσεων της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης είτε κεντρικές με τοπικό πεδίο δράσης (Αγ. Παντελεήμονας) είτε υπό τη λειτουργία τοπικών οργανώσεων (Νίκαια όπου η Χρυσή Αυγή είχε εξασφαλισμένη τη συνεργασία της διοίκησης του τοπικού τμήματος)...
Ενδεικτικά ο διατελέσας διοικητής του τμήματος Νίκαιας Δ. Γιοβανίδης προκύπτει από στοιχεία της δικογραφίας ότι δρούσε ως συνεργάτης και πληροφοριοδότης. Επίσης, κεντρικά οργανωμένη σε όλη την επικράτεια ήταν και η επιχείρηση προσεταιρισμού αστυνομικών σε τοπικά αστυνομικά τμήματα για να εξασφαλίζεται η εκ των έσω ενημέρωση και η ατιμωρησία. Αναφέρουμε την αστυνομικό μέλος της Χρυσής Αυγής Βενετία Πόπορη κατηγορούμενη για την εγκληματική οργάνωση. Διατηρούσε στο σπίτι της οπλοστάσιο παράνομο και δρούσε ως πληροφοριοδότης, όπως προκύπτει από την τηλεφωνική συνομιλία της με τον κατηγορούμενο Λ. Τσαλίκη λίγα λεπτά μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Ενδεικτικά είναι και τα όσα προέκυψαν από την ακροαματική διαδικασία στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης με αποκορύφωμα ν' αφήνεται ο χρυσαυγίτης δολοφόνος Ρουπακιάς, στο Αστυνομικό Τμήμα με το τηλέφωνό του σε ένα δωμάτιο... «Είναι δυνατόν να δίνεις στο δράστη τη δυνατότητα να επικοινωνήσει με τον πυρηνάρχη, τον περιφερειάρχη κ.λπ.; Αφησαν στο δράστη τη δυνατότητα συγκάλυψης της έκτασης της εγκληματικής οργάνωσης», ειπώθηκε χαρακτηριστικά από την Πολιτική Αγωγή.
Νερό στον... μύλο των παραπάνω και ο δράστης της πρόσφατης δολοφονίας γυμναστή στους Αμπελόκηπους. Υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής, απόστρατος αστυνομικός που είχε προκαλέσει το 2012 με τις δηλώσεις του για οργάνωση «ταγμάτων εφόδου» που θα αστυνομεύουν στη Μεσσηνία. Το στέλεχος της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα μάλιστα με όσα ήρθαν στη δημοσιότητα, ήταν στέλεχος της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης με «ειδίκευση» σε ομιλίες για την εγκληματικότητα, τους Ρομά, κ.λπ.
Τέλος, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο διευθυντής της Γ' Διεύθυνσης Αντικατασκοπίας της ΕΥΠ Δήμος Κούζηλος, που ήταν αρμόδιος για τις παρακολουθήσεις τηλεφωνικών συνομιλιών και είχε στην ευθύνη του το περιβόητο «βαλιτσάκι» με τον υπερκοριό, υποχρεώθηκε αιφνιδιαστικά σε παραίτηση την Παρασκευή 27/09/2013 από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη λόγω διασυνδέσεων με τη Χρυσή Αυγή, όπως μετέδιδαν τα ΜΜΕ. Σύμφωνα πάντα με όσα είχαν δει τότε τη δημοσιότητα, ο εν λόγω είναι συγγενής με τον βουλευτή της Α' Πειραιά της Χρυσής Αυγής, Νίκο Κούζηλο, «τομεάρχη» για θέματα «ελληνικής ναυτιλίας»....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.