Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Συλλόγου Γυναικών Φλώρινας ( μέλος ΟΓΕ) για την ημέρα της γυναίκας


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα, στο κατάμεστο "εν ΦλωρΟΙΝΟΙ", η εκδήλωση του Συλλόγου Γυναικών Φλώρινας, αφιερωμένη στην Ημέρα της Γυναίκας και ιδιαίτερα φέτος στην γυναίκα - πρόσφυγα. 
Την κεντρική ομιλία εκφώνησε η Βίκυ Παπαναστασίου. 

Ιδιαίτερα συγκινητικό το θεατρικό δρώμενο του Συλλόγου με την  παρουσίαση αληθινών μαρτυριών γυναικών προσφύγων 




Η δράση του Συλλόγου συνεχίζεται με την πραγματοποίηση συγκέντρωση απόψε, Τρίτη 8/3, στον πεζόδρομο Φλώρινας, στις 6:00μμ












Εκτεταμένα αποσπάσματα από την ομιλία της Βίκυ Παπαναστασίου:  
159 χρόνια μετά την εξέγερση των εργατριών στη Νέα Υόρκη, που ζητούσαν ανθρώπινη ζωή, δουλειά, ισοτιμία και δικαιώματα, τιμάμε και συνεχίζουμε με νέες δυνάμεις και πείρα, για να φτάσουμε ως το τέλος, για να ολοκληρωθεί ο δρόμος που άνοιξαν.
Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, απευθύνουμε θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλες τις γυναίκες της εργατικής τάξης που μοχθούν καθημερινά μέσα σε δύσκολες συνθήκες να τα βγάλουν πέρα. Καλούμε όλες τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους, τις άνεργες και τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τις νέες και τους νέους, όλοι μαζί, μια γροθιά, να αντισταθούμε στην αντιλαϊκή πολιτική που συνθλίβει κατακτήσεις και δικαιώματα και μας καταδικάζει, άντρες και γυναίκες, στην ανεργία, στην ανασφάλεια και στη διαρκή υποβάθμιση της ζωής των οικογενειών μας.
Να σηκώσουμε τη φωνή μας και τη γροθιά μας και να απαιτήσουμε να μην ψηφιστεί ο νόμος λαιμητόμος. Όλοι μαζί, άντρες και γυναίκες, στις πόλεις και τα χωριά, να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας για μια σύγχρονη Κοινωνική Ασφάλιση με ουσιαστικές παροχές και αξιοπρεπείς συντάξεις. Να αντιταχθούμε μαχητικά στην αθλιότητα που καταδικάζουν χιλιάδες γυναίκες να πληρώνονται ακόμη λιγότερο από τους άντρες, να δουλεύουν ως τα βαθιά γεράματα, χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας της μητρότητας, της υγείας τους.
Αντιστεκόμαστε ταυτόχρονα στη βαρβαρότητα της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, των μονοπωλίων που γεννά τους πολέμους, δημιουργώντας στρατιές ανθρώπινων ψυχών που περιπλανώνται μερόνυχτα, ξεριζωμένοι από τις πατρίδες τους και πνίγονται στο Αιγαίο στα χέρια των δουλεμπόρων.
Κανένας δε μπορεί να μείνει απαθής απέναντι στο μακελειό που συνεχίζεται. Είναι η ίδια πολιτική που στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μειώνει τα μεροκάματα, καταργεί τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, διαλύει το Κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα με βαριές συνέπειες, ιδιαίτερα για τις γυναίκες και τα παιδιά μας, δημιουργεί στρατιές ανέργων κι εξαθλιωμένων τμημάτων της εργατικής τάξης, μας γυρνά στις αρχές του προηγούμενου αιώνα.
Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος, το προσφυγικό και το μεταναστευτικό και ο ρόλος της εργατικής τάξης δεν είναι μια θεωρητική συζήτηση. Δεν είναι δηλαδή αναλύσεις για κάποιες χώρες μακρινές, μας αφορά άμεσα όπως όλοι βλέπουμε με τα ίδια μας τα μάτια, ζούμε τις τραγικές συνέπειες του ιμπεριαλιστικού πολέμου και της ιμπεριαλιστικής ειρήνης  και το ζούμε γιατί ήδη η χώρα μας γεμίζει με ξεριζωμένους πρόσφυγες. Οι συμφωνίες της ελληνικής κυβέρνησης, η τελευταία συμφωνία της στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, η τελευταία της συμφωνία στη σύνοδο του ΝΑΤΟ, όπως και των προηγούμενων κυβερνήσεων, η ενεργή δηλαδή συμμετοχή της ελληνικής αστικής τάξης στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς μπλέκουν το λαό μας σε πολύ μεγάλες περιπέτειες, αιματηρές περιπέτειες για τα συμφέροντά τους,.
Κανένας και καμιά, κατά συνέπεια, από μας δεν μπορεί να κοιτά με απάθεια και δεν μπορεί να κοιτά με ησυχία να συντελείται μπροστά στα μάτια μας αυτό το άγριο ιμπεριαλιστικό έγκλημα Είναι τώρα που απαιτείται να βγει ο λαός στο προσκήνιο, πιο μαζικά, πιο μαχητικά, πιο αποφασιστικά. Να μην κάθεται στη γωνία φοβισμένος, τρομοκρατημένος από τις εξελίξεις, άβουλος.  Με μια φωνή εργατοϋπάλληλοι, άνεργοι, νέοι και νέες, χρειάζεται να απαιτήσουμε τώρα να απεμπλακεί η Ελλάδα από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, τώρα να απεμπλακεί η χώρα μας από την εξυπηρέτηση των ιμπεριαλιστικών σφαγών και επεμβάσεων στη Συρία, στη Λιβύη, στη Βόρεια Αφρική, στο Αφγανιστάν στο Ιράκ, τώρα να κλείσει η βάση της Σούδας. Τώρα να σταματήσει η επέμβαση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, η παράδοση του Αιγαίου στη ΝΑΤΟϊκή διοίκηση, στο νάτο με γερμανική διοίκηση με υπογραφή Τσίπρα – Καμένου με τη σύμφωνη γνώμη των υπόλοιπων κομμάτων του ευρωμονόδρομου, των υπόλοιπων κομμάτων της ΝΑΤΟϊκής λυκοσυμμαχίας, όπως η νδ. Έβαλαν τάχα το ΝΑΤΟ, μετά από ένα ολόκληρο καλοκαίρι που γέμισε η Μεσόγειος με πτώματα, έβαλαν το ΝΑΤΟ και την ΕΕ με τη Frontex να λύσει το πρόβλημα της προσφυγιάς. Έβαλαν δηλαδή το λύκο να φυλάει τα πρόβατα. Το νάτο που το ίδιο φταίει για την προσφυγιά εκατομμυρίων ανθρώπων, τις σφαγές χιλιάδων ανθρώπων καθημερινά, το ΝΑΤΟ που ευθύνεται για τη διάλυση χωρών, για δικτατορίες, για θανάτους από πείνα και δίψα, για την καταλήστευση του πλούτου των χωρών από όπου φεύγουν πρόσφυγες και μετανάστες.  Αυτό το νάτο έβαλαν να λύσει το πρόβλημα της προσφυγιάς, αυτή τη λυκοσυμμαχία, αυτό που και η σημερινή κυβέρνηση έλεγε προεκλογικά ότι το νάτο και η EE είναι το κοινό μας σπίτι. Αυτό το ιμπεριαλιστικό έγκλημα έχει τη σφραγίδα της EE και του NATO, και αυτό το συμπέρασμα δεν πρέπει να χαθεί από τα μάτια μας.
Ποιος είναι αυτός που θα κρίνει αν ένας άνθρωπος έφυγε, πήρε τη βάρκα και το μωρό του για να γλιτώσει το θάνατο από το μαχαίρι ή το θάνατο από την πείνα; Εμείς είμαστε αντίθετοι με αυτή την απαράδεκτη διαλογή ανθρώπων που γίνεται για το συμφέρον των βιομηχάνων, των μεγαλεμπόρων και των εφοπλιστών που στήνουνε σύγχρονα σκλαβοπάζαρα, που θα κοιτάζουν τους ανθρώπους στα δόντια και ποιος είναι ικανός για δουλειά, ποιος είναι ικανός για τις βιομηχανίες τους και όποιος εν είναι θα τον πετάνε στα άχρηστα. Αυτά τα απαράδεκτα χοτ σποτ πρέπει να κλείσουν. Απαιτούμε εδώ και τώρα μέτρα από την κυβέρνηση, μέτρα για να σταματήσει η βαρβαρότητα, παιδιά, γέροι και άρρωστοι να στιβάζονται στα λιμάνια χειρότερα από τα ζώα, να σταματήσει αυτή η εξοργιστική κατάσταση άνθρωποι με μωρά στα χέρια και τους γέρους στα καρότσια να περπατούν στην εθνική οδό, χωρίς φαί, χωρίς νερό, χωρίς μέρος να ηρεμίσουν. Είναι δυνατό να επιτρέψουμε στον εαυτό μας να μας μεταμορφώσουν σε ανθρωπόμορφα κτήνη που να μην μας νοιάζει βλέποντας τέτοιο πόνο και τέτοια καταστροφή; Να μας κάνουν να βλέπουμε μόνο τη δική μας φτώχια, τη δική μας ανεργία, τη δική μας μίζερη ζωή, και όχι τα βάσανα και τον πόνο συνολικά που προκαλεί αυτό το βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα που έχει σαπίσει και τίποτα άλλο δεν έχει να προσφέρει παρά μόνο βάσανα;
Χρειάζεται να απαιτήσουμε απειθαρχία στη συνθήκη Σένγκεν και στον κανονισμό Δουβλίνο που μετατρέπει την Ελλάδα σε αποθήκη ψυχών. Με ευθύνη του ΟΗΕ, με ευθύνη όλων αυτών που ευθύνονται για αυτό τεράστιο έγκλημα και τους ξεριζωμούς ανθρώπων, με ευθύνη και της ΕΕ να φύγουν αυτοί οι άνθρωποι από τις χώρες πρώτης υποδοχής, δηλ Τουρκία, Ιορδανία, Λίβανο, να μεταφέρονται με αεροπλάνα και καράβια, στις χώρες προορισμού τους, να εξασφαλίσουν νόμιμο τρόπο μεταφοράς αυτών των ανθρώπων.
Γιατί δεν το κάνουν;  Γιατί δεν επέτρεψαν κανένα νόμιμο τρόπο για τα ταξιδέψουν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που πέρασαν φέτος το καλοκαίρι τη μεσόγειο παρά μόνο αφήνουν αυτούς τους ανθρώπους στο έλεος των δουλεμπορικών κυκλωμάτων και τα επικίνδυνα ταξίδια με πλαστικές βάρκες,. Για να περάσεις από τη Μυτιλήνη στην Τουρκία για όλους εμάς μόνο με την επίδειξη της ταυτότητάς μας  το κόστος δεν είναι περισσότερο από 20-30 ευρώ. Αυτούς τους ανθρώπους δεν τους αφήνουν με νόμιμο τρόπο να ταξιδέψουν, αλλά τους παίρνουν τρεις χιλιάδες δολάρια το κεφάλι και τους βάζουν μέσα σε πλαστικές βάρκες. Γιατί το κάνουν αυτό, δεν γνωρίζουν τα δουλεμπορικά κυκλώματα, δε γνωρίζουν τους διακινητές; Τα ερωτήματα για μας είναι ρητορικά.
Όταν πρόκειται να περάσουν αντιλαϊκά μέτρα πρωτοφανούς σκληρότητας σε όλη την ΕΕ οι καπιταλιστές μεταξύ τους είναι μια γροθιά, εκεί δεν υπάρχουν διαφοροποιήσεις, ούτε διαφωνίες μεταξύ τους.   Όταν είναι να επιτεθούν σε λαούς είναι μια γροθιά, είναι ακλόνητοι όταν βομβαρδίζουν νηπιαγωγεία και νοσοκομεία, όπως έκαναν στη Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν τη Σομαλία χθες, τη Συρία σήμερα. Με ταχύτητα και φοβερή αποτελεσματικότητα ανακεφαλαιοποιούν τις τράπεζες με δισεκατομμύρια από τις άδειες τσέπες του εργαζόμενου λαού. Με ταχύτητα και απίστευτη αποτελεσματικότητα κουρεύουν τα ταμεία, τον ιδρώτα μια ζωής για τις συντάξεις. Με την ίδια ταχύτητα και αποτελεσματικότητα κόβουν το ρεύμα στα φτωχόσπιτα, το νερό, τα επιδόματα ανεργίας, τα επιδόματα αναπήρων, με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα   κηρύσσουν παράνομες τις απεργίες, κάνουν επιστράτευση στα πλοία όταν πρόκειται για την απεργία των ναυτεργατών, πάει ο εισαγγελέας στα αγροτικά μπλόκα, σέρνουν στα δικαστήρια αγωνιστές και τους καταδικάζουν. Με εξαιρετική οργάνωση δίνουν φοροαπαλλαγές στους εφοπλιστές, εισφοροαπαλαγές στους βιομηχάνους, δίνουν δισεκατομμύρια για ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς, για υποβρύχια που γέρνουν ,για αεροπλάνα παμπάλαια, την ίδια στιγμή που κλείνουν σχολεία νοσοκομεία, παιδικούς σταθμούς. Με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα διαλύουν εργατικές συγκεντρώσεις, συγκεντρώσεις ανέργων, αγροτών, νεολαίας. Και τώρα εμφανίζουν μια εικόνα κατάρρευσης μπροστά στην αντιμετώπιση ενός ανθρώπινου δράματος. Έχουν πιαστεί χωρίς λειτουργίες, χωρίς δομές. Είναι υποκριτές.
Εμείς πρέπει να απαιτήσουμε να ανακουφιστούν αυτοί οι άνθρωποι, να απαλυνθεί ο πόνος τους, να τους δοθούν αυτά που πρέπει, να τους δοθεί ό,τι πρέπει να δίνεται σε κάθε ανθρώπινο πλάσμα που βρίσκεται σε αυτήν την τραγική κατάσταση. Εμφανίζουνε τώρα εικόνα ανημπόριας να βοηθήσουν ξεριζωμένους ανθρώπους, που οι ίδιοι ευθύνονται για τον ξεριζωμό τους και στην Ελλάδα αλλά και στην υπόλοιπη ΕΕ. Όλοι βλέπουμε τις εικόνες ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο με τη διαμάχη στους κόλπους της ΕΕ και τη διαμάχη για τους ανταγωνισμούς τους, για τα κέρδη τους, για το ποια μονοπώλια θα βγούνε πάνω από τα άλλα και όχι για τα συμφέροντα των εργαζομένων σε αυτές τις χώρες. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτές οι ίδιες χώρες η Πολωνία, η Ουγγαρία, η Σλοβακία, όταν εκεί πριν δεκαετίες οικοδομούνταν ο σοσιαλισμός ήταν χώρες ανοιχτές και φιλόξενες για τους πρόσφυγες και τους ξεριζωμένους και κλειστές για τους βασιλιάδες, για τους δικτάτορες, για τους μεγιστάνες του πλούτου. Αυτές οι χώρες φιλοξένησαν και χιλιάδες Έλληνες μετά τον εμφύλιο, μικρά παιδιά που είχαν χάσει τους γονείς τους. Έδωσαν δουλειά σε όλους, δουλειά με δικαιώματα, έδωσαν μόρφωση, έδωσαν μια ανθρώπινη ζωή. Οι ανατροπές στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και ο αέρας της περιβόητης αλλαγής και ελευθερίες με όχημα τα περιβόητα ανθρώπινα δικαιώματα, αποδεικνύεται σήμερα με τραγικό τρόπο τόσα χρόνια μετά ότι ήταν η επιστροφή της βαρβαρότητας για τους λαούς και τα απίστευτα κέρδη για τους μεγιστάνες του πλούτου. Αυτός είναι ο καπιταλισμός και αυτή είναι η τεράστια διαφορά στην αντιμετώπιση των προσφύγων του σοσιαλισμού από τη μια μεριά και του συστήματος της βαρβαρότητας που γεννά την προσφυγιά που είναι ο καπιταλισμός. Γι’ αυτό και είναι υποκριτικά τα λόγια παρηγοριάς, συμπάθειας ή και συγκίνησης απέναντι στο δράμα των προσφύγων όσων στηρίζουν την αστική εξουσία, τον καπιταλισμό και τις ενώσεις των καπιταλιστών όπως η ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Είναι μεγάλη υποκρισία αυτοί που τρομοκρατούν το λαό με διλήμματα του τύπου τι θα γίνει αν βγούμε από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, αν κοινωνικοποιήσουμε τα μέσα παραγωγής, αν διώξουμε τους τραπεζίτες, τους βιομήχανους και τους εφοπλιστές και πάρουμε την εξουσία ο λαός η εργατική τάξη στα δικά μας χέρια. Αυτοί λοιπόν που τρομοκρατούν το λαό με τέτοιου είδους διλήμματα τώρα τάχα κλαίνε και συγκινούνται για το δράμα που το νάτο και η ΕΕ και η εξουσία τους έχει δημιουργήσει.
Κατά συνέπεια ο δρόμος είναι ένας. Με πάλη και διεκδίκηση, με αλληλεγγύη, με οργάνωση παντού, να μη αφήσουμε να συνεχίζει αυτή η κατάσταση και επιπλέον να μην αφήσουμε να περάσει ο ρατσισμός και η ξενοφοβία που είναι χρήσιμα εργαλεία για το σύστημα για να περάσει τα σχέδιά του. Γι’ αυτό και τροφοδοτούν υπόγεια και φανερά τη ναζιστική εγκληματική ΧΑ για να παίξει ακόμα μια φορά το ρόλο της. Εμείς βάζουμε ένα ερώτημα, σε κάθε άνθρωπο καλής προαίρεσης. Γιατί άφησαν ελεύθερους σεσημασμένους, μαχαιροβγάλτες, δολοφόνους, ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο. Τους άφησαν για να τρομοκρατούν και να το παίζουν ιδιαίτερα αυτή τη στιγμή που έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα τέτοιο ζήτημα, όχι μόνο την ανεργία, τη φτώχια, τα μέτρα τα δυσβάσταχτα πρωτοφανούς σκληρότητας και βαρβαρότητας που περνάει η τάχα αριστερή κυβέρνηση αυτήν την περίοδο όπως είναι το ασφαλιστικό, το φορολογικό, άλλα μέτρα που παίρνει αλλά έχουμε να αντιμετωπίσουμε επιπλέον και αυτή την τραγική κατάσταση που γεννά ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος. Αυτήν την περίοδο δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι άφησαν ελεύθερους δολοφόνους και μαχαιροβγάλτες για να το παίζουν επιτροπές κατοίκων που ανησυχούν τάχα για την ασφάλεια των παιδιών. Ποιοι, οι μαχαιροβγάλτες ανησυχούν για την ασφάλεια των παιδιών. Αυτό και μόνο οφείλει να προβληματίσει και ανησυχήσει κάθε άνθρωπο καλής θέλησης για το ποια βρώμικη αποστολή τους έχει αναθέσει ξανά το ίδιο το σύστημα.
Χρειάζεται ενημέρωση, κινητοποίηση, επαγρύπνηση. Το προσφυγικό δεν είναι απλό ζήτημα. Δεν είναι ένα φαινόμενο των ημερών που θα περάσει. Από το τέλος του 2014 οι πρόσφυγες υπολογίζονται σε 60.000.000. Μόνο το καλοκαίρι που μας πέρασε με βάση την ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ άφησαν την τελευταία τους πνοή στη Μεσόγειο 2.000 άνθρωποι, ανάμεσά τους πάρα πολλά παιδιά. Πόσοι άλλοι είναι αυτοί που δεν έχουν καταγραφεί, που δεν ξεβράστηκαν στις ακτές της Ιταλίας και της Γαλλίας για να τους καταγράψουν έστω και σαν αριθμό. 700 νεκροί υπολογίζονται πνιγμένοι στα ελληνικά παράλια μόνο το καλοκαίρι που πέρασε. Αυτό είναι φαινόμενο του καπιταλισμού που έχει παρασαπίσει, κλυδωνίζεται από τις κρίσεις του που γενούν ξανά και ξανά πολέμους, προσφυγιά, φτώχια.  Οι ανταγωνισμοί μεταξύ των ιμπεριαλιστικών κρατών είναι οξύτατοι, η καταλήστευση άγρια.
Αυτά τα νούμερα που αναφέραμε είναι αποτέλεσμα αυτών των ανταγωνισμών. Εκατομμύρια φεύγουν για να αποφύγουν το θάΝΑΤΟ και την πείνα. Ο πιο μεγάλος αριθμός των προσφύγων βρίσκεται έξω από την Ευρώπη. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην Τουρκία, το Λίβανο, την Ιορδανία, το Νταρφούρ, την Κένυα και άλλες χώρες, επίσης φτωχές χώρες, με πολύ ταλαιπωρημένους φτωχούς πληθυσμούς. Η Ευρώπη δέχεται πολύ μικρό αριθμό σε σχέση με το συνολικό αριθμό των προσφύγων. Ποιος δημιούργησε αυτή την κατάσταση, με 60 εκατομμύρια πρόσφυγες, ανθρώπους που να έχουν φύγει από τις εστίες τους, τις πατρίδες τους και τα χωριά τους αναζητώντας μια καλύτερη τύχη; Είναι το αποτέλεσμα του πολέμου και της ιμπεριαλιστικής επέμβασης εδώ κα 20 χρόνια στο Ιράκ για παράδειγμα, μετά στο Αφγανιστάν, στη Βόρεια Αφρικη, τη συνεχιζόμενη κατάσταση με την ιμπεριαλιστική κατοχή που συνεχίζεται.
Όλα αυτά τα χρόνια που πέρασαν, σε αυτό το μακελειό συμμετείχε από την αρχή μέχρι και σήμερα και η δική μας αιμοβόρα αστική τάξη και όλες οι κυβερνήσεις της. Όχι θεωρητικά μόνο σηκώνοντας και ψηφίζοντας στις λυκοσυμμαχίες αυτές τις επεμβάσεις. Συμμετείχε με στρατό, με πλοία, με δυνάμεις, συμμετείχε βγάζοντας από το υστέρημα και κόβοντας από νοσοκομεία, σχολεία, από παροχές του δικού μας του λαού και πληρώνοντας πλοία και εξοπλισμούς για να μακελεύουν αυτούς τους λαούς και τώρα τάχα κάνουν τους συγκινημένους για τους ξεριζωμένους που οι ίδιοι δημιούργησαν.
Η μόνιμη ναυτική δύναμη του ΝΑΤΟ που ανέλαβε τάχα τη φύλαξη του Αιγαίου από ψηλά μέχρι το καστελόριζο, απαριθμεί 57 πολεμικά πλοία χωρίς να υπολογίζονται τα άλλα πολεμικά μέσα που διαθέτει αυτή η αρμάδα. Αυτοί όλοι καταλαβαίνουμε ότι δε συγκεντρώνονται για να αντιμετωπίσουν τις πλαστικές  βάρκες με τους φτωχούς ταλαιπωρημένους με τα μωρά στα χέρια που στέλνουν οι δουλέμποροι, που και αυτοί είναι δικοί τους άνθρωποι, δηλαδή του NATO και της αρμάδας. Ακόμα και αυτή η περιβόητη MKO “γιατροί του κόσμου” έφτασε στο σημείο να καταγγείλει τη frontex, γιατί μπροστά στα μάτια της γίνονταν οι συνδιαλλαγές αυτών που αφαιρούν τις μηχανές από τα βυθιζόμενα πλεούμενα για τις ξαναστείλουν πίσω στην Τουρκία με ταχύπλοα σκάφη για να τις ξαναχρησιμοποιήσει η μαφία που διακινεί τους πρόσφυγες. Μιλούσε καθαρά ακόμα και αυτή η MKO για συνέργεια της frontex με την τουρκική μαφία και τους διακινητές. Το νάτο επομένως μαζί με την ΕΕ ετοιμάζει νέα σφαγή στην περιοχή, γι’ αυτό και συγκεντρώνεται τέτοιας έκτασης στρατιωτική δύναμη στην περιοχή.
Είναι δυνατό αυτά τα ζητήματα να μην απασχολήσουνε τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους φτωχούς μεροκαματιάρηδες, όλες τις γυναίκες ντων λαϊκών οικογενειών; Ποιοι άλλοι νομίζουμε ότι θα γίνουν κρέας για τα κανόνια τους, για να περάσουν οι αγωγοί τους για να ελέγξουν τα πετρέλαιά τους. Οι λαοί δεν έχουν κανένα συμφέρον να στοιχηθούν πίσω από τους ιμπεριαλιστές, να χύσουν το αίμα τους για το μοίρασμα των πετρελαίων, το δρόμο των αγωγών, των σφαιρών επιρροής και των εμπορικών δρόμων. Το αντίθετο. Πρέπει να σταθούμε αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες, στα ταξικά μας αδέλφια που βιώνουν την ίδια κατάσταση που σε λίγο θα βιώσουν όλοι οι λαοί της περιοχής.
Γι’ αυτό και χρειάζεται να συνεχίσουμε με αλληλεγγύη, διεκδίκηση, αποφασιστικότητα και οργάνωση. Οι γυναίκες του ριζοσπαστικού γυναικείου κινήματος, με τις ταξικές οργανώσεις  των εργατών, τη φτωχή αγροτιά, τη νεολαία, τους αυτοαπασχολούμενους, τους άνεργους, όλο το λαό με στόχους ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τον καπιταλισμό, ενάντια σε αυτή τη σφαγή που συντελείται για να ανοίξουμε το δρόμο για την πραγματική ευημερία. Μαζί με αυτή την οργάνωση οργανώνουμε την πάλη για άμεσες διεκδικήσεις, για ανακούφιση και του λαού μας και των προσφύγων, για δικαιώματα και για το λαό μας και για τους πρόσφυγες. Με σταυρωμένα χέρια και στη γωνία καμία από μας να μην κάτσει, όλες στον αγώνα με πείσμα και αποφασιστικότητα, απομονώνοντας ρατσιστικές και ξενοφοβικές απόψεις οι οποίες μπολιάζονται μέσα στις λαϊκές συνειδήσεις, δηλητηριάζουν λαϊκές συνειδήσεις για να περάσουν τα μεγάλα αφεντικά τη δική τους πολιτική και τα δικά τους συμφέροντα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.