Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Από ... μέρα σε ... μέρα

Το «απογείωσαν»...
Όσο εντείνει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ την αντιλαϊκή πολιτική για λογαριασμό του κεφαλαίου, τόσο η προπαγάνδα της «απογειώνει» το «δούλεμα» σε βάρος του λαού...
Κάπως έτσι, ξεκινώντας από το γνωστό «μνημόνια τέλος», πέρασε στην «επαναδιαπραγμάτευση των μνημονίων», πήγε στη συνέχεια στην πλήρη αποδοχή των προηγούμενων μνημονίων και τη «σκληρή διαπραγμάτευση» για τη νέα συμφωνία, για να βάλει τελικά την τζίφρα της στο 3ο μνημόνιο, που ήρθε να προστεθεί στα δύο προηγούμενα.
Πλέον, μιλούσε για «ισοδύναμα» και «παράλληλα προγράμματα», παραμύθια που ξέφτισαν κι αυτά όσο προχωρούσε η προώθηση των αντιλαϊκών μέτρων που περιλαμβάνει η... «συμφωνία του καλοκαιριού». Πριν από λίγες μέρες, άρχισαν να λανσάρουν τη θεωρία ότι έρχονται «ηπιότερα μέτρα λόγω πλεονάσματος», λόγω δηλαδή της πολιτικής που τσακίζει παραπέρα όποιες κρατικές δαπάνες έχουν απομείνει για τις λαϊκές ανάγκες και εντείνει τη φοροληστεία σε βάρος του λαού!
Κάπου εκεί, όμως, «έσκασε» και δημόσια η συμφωνία της κυβέρνησης με τους «εταίρους» για κλείσιμο της πρώτης «αξιολόγησης» με πρόσθετα αντιλαϊκά μέτρα ύψους 5,4 δισ. ευρώ. Επομένως; Πάει και το παραμύθι περί «ηπιότερων μέτρων»... ώρα για το επόμενο! Θα τα ψηφίσουμε μεν αυτά τα μέτρα, λέει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γ. Χουλιαράκης, αλλά «αν η πορεία των εσόδων είναι καλύτερη, τότε αρκετά από αυτά τα μέτρα δε θα υλοποιηθούν»!
Με δυο λόγια, τα παραμύθια γίνονται όλο και πιο χοντρά, με κοινό παρονομαστή την έκκληση στο λαό να κάτσει στη γωνία, να λουστεί την αντιλαϊκή επίθεση και... να περιμένει καλύτερες μέρες. Μόνο που υπάρχει πια μπόλικη πείρα για να μην τσιμπούν ο λαός και η νεολαία στους παραμυθάδες!

Χρυσαυγίτικες...
Το γεγονός ότι ο αρχηγός της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, Ν. Μιχαλολιάκος, επέλεξε στις ομιλίες του προχτές στην Ολομέλεια της Βουλής να... κάνει πλάτες στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όχι μόνο αφήνοντάς την στο απυρόβλητο, αλλά φτάνοντας μέχρι και να της ευχηθεί να συμβάλει για «να διαλυθεί η διαπλοκή» (!), ήταν κάτι που έβγαζε μάτι και δε χρειάζεται ιδιαίτερο σχολιασμό. Είναι κι αυτό ένα ενδεικτικό στοιχείο για τις εξελισσόμενες διεργασίες στο πολιτικό σκηνικό ενός σάπιου συστήματος...
Αυτό που δεν πρέπει, όμως, με τίποτα να γίνει ανεκτό από το λαό και τη νεολαία, είναι η προκλητική προσπάθεια των χρυσαυγιτών, με αφορμή και την προχτεσινή συζήτηση για τη Δικαιοσύνη, να εμφανιστούν ως «αθώες περιστερές» που φυλακίστηκαν και διώκονται «άδικα», εξαιτίας «πολιτικών σκοπιμοτήτων» κ.ο.κ.


... προκλήσεις
Πατώντας πάνω στην αποφυλάκιση όλων των στελεχών της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης, στην αποφυλάκιση ακόμα και του καθ' ομολογίαν του δολοφόνου Γ. Ρουπακιά - και ενώ η δίκη της ΧΑ βρίσκεται ακόμα στην αρχή της - οι χρυσαυγίτες επιχειρούν να «αθωώσουν» την εγκληματική δράση τους, τις δολοφονίες και τις επιθέσεις τους ενάντια σε μετανάστες, κομμουνιστές, συνδικαλιστές, ενάντια συνολικά στο εργατικό - λαϊκό κίνημα. Μιλώντας για «κατασκευασμένες διώξεις» επιδιώκουν να συσκοτίσουν και το ότι για μεγάλο διάστημα απολάμβαναν την ανοχή του καπιταλιστικού κράτους, παρά την εξόφθαλμα εγκληματική δραστηριότητά τους, η οποία προκύπτει από το ρόλο τους ως μαντρόσκυλων του συστήματος.

Το θράσος των ναζί επιβεβαιώνει τις σοβαρές ευθύνες τόσο της σημερινής, όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων για τη μη εξασφάλιση των προϋποθέσεων για την έγκαιρη και γρήγορη διεξαγωγή της δίκης της Χρυσής Αυγής. Επιβεβαιώνει το γεγονός ότι το καθήκον της απομόνωσης και της καταδίκης της Χρυσής Αυγής πέφτει στις πλάτες του εργατικού - λαϊκού κινήματος.
πηγή: Ριζοσπάστης, σελ.2 - 31.03.2016


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.