Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

ΠΑΜΕ Μαζικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ μπροστά από την Βουλή για το Ασφαλιστικό (ΦΩΤΟ)



Μπροστά από την Βουλή βρίσκεται το μαζικό και μαχητικό συλλαλητήριο  του ΠΑΜΕ , όπου είναι σε εξέλιξη η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για το ασφαλιστικό. Το συλλαλητήριο ξεκίνησε νωρίτερα από την Ομόνοια και έφτασε με δυναμική και με παλμό πορεία στην Βουλή.
Συνδικάτα, Σωματεία, Επιτροπές Αγώνα και Επιτροπές Ανέργων, Λαϊκές Επιτροπές, επαγγελματίες, έμποροι και βιοτέχνες, Φοιτητικοί και Σπουδαστικοί Σύλλογοι, γυναίκες, συνταξιούχοι, επιστήμονες δίνουν μαζικό «παρών», απαιτώντας: «Πάρτε πίσω το νόμο-λαιμητόμο». Παράλληλα, κλιμακώνοντας την πάλη τους, καλούν σε μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική - πανεργατική απεργία με το ΠΑΜΕ την Πέμπτη 4 Φλεβάρη.
Μερικά από τα συνθήματα που δονούν την ατμόσφαιρα είναι: «Όλοι στο δρόμο ξεσηκωμός - Στα μέτρα της κυβέρνησης κανείς συμβιβασμός», «Θέλουνε συναίνεση να φτάσουμε στον πάτο, οργάνωση παντού ναρθούν τα πάνω - κάτω», «Όχι στην συναίνεση και στην υποταγή - Ανυπακοή και πάλη ταξική».
Νωρίτερα έγινε συγκέντρωση στην Ομόνοια, όπου το πανό στη κεντρική εξέδρα έγραφε: «Τσακίζουν την ασφάλιση και βγαίνουμε στο δρόμο - Πάρτε πίσω το νόμο - λαιμητόμο - 4 Φλεβάρη Απεργία».
Ομιλητής στη συγκέντρωση ήταν ο Αλέκος Περράκης, πρόεδρος του ΣΕΤΗΠ και μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ. Στην ομιλία του (δημοσιεύεται ολόκληρη στα συνημμένα), σημείωσε μεταξύ άλλων: 
«Με τη σημερινή μας μαζική συγκέντρωση δίνουμε συνέχεια στην κλιμάκωση του αγώνα μας απέναντι στην αντιλαϊκή λαίλαπα που έχει εξαπολύσει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ σε συνεργασία με την τρόικα για λογαριασμό των μονοπωλίων. Ακόμα πιο μεγάλο θα είναι το μήνυμα στην απεργία στις 4 Φλεβάρη. Να μη λείψει κανείς. Όλες και όλοι δίνουμε τη μάχη για την επιτυχία της. Η κυβέρνηση εφαρμόζει κατά γράμμα το τρίτο μνημόνιο που υπερψήφισαν όλα μαζί τα αστικά κόμματα και ας κάνουν σήμερα ότι δήθεν διαφωνούν. Θέλουν να βάλουν "ταφόπλακα" στην Κοινωνική Ασφάλιση για να θησαυρίζουν με ακόμα καλύτερους όρους τα μεγάλα μονοπώλια και ταυτόχρονα να βρουν νέα πεδία κερδοφορίας οι ιδιωτικές ασφαλιστικές, οι κλινικάρχες, τα "κοράκια" που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Ασφάλισης, της Υγείας, της Πρόνοιας. Στέλνουμε μήνυμα στην κυβέρνηση: Αυτό το νομοσχέδιο θα το αποσύρει. Στέλνουμε επίσης μήνυμα σε κάθε κατεύθυνση ότι όχι μόνο δεν θα ανεχθούμε άλλες θυσίες, άλλα βάρη στις πλάτες μας, αλλά θα βγούμε μπροστά διεκδικώντας να πάρουμε πίσω ό,τι μας έχουν κλέψει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.