Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Αποχαιρετούμε τον σ. Τραϊανό Χατζή

Την 11 Γενάρη του 2016 η Τ.Ε Φλώρινας του ΚΚΕ αποχαιρέτισε τον σ. Τραϊανό Χατζή από το Κλειδί Φλώρινας, που έφυγε στα 92 του χρόνια, προσφέροντας μέχρι το τέλος της ζωής του όλες του τις δυνάμεις στον αγώνα του ΚΚΕ και του Λαού μας για μια δίκαιη κοινωνία.
Ο σ. Τραϊανός εντάχθηκε στο Κόμμα το 1942 και παρέμεινε ακλόνητος μέχρι την τελευταία του πνοή.  Στην πολυτάραχη δεκαετία του ’40 συμμετείχε στην εποποιία της Εθνικής αντίστασης και του Δ.Σ.Ε. Έλαβε μέρος στην αντίσταση ως διμοιρίτης της υποδειγματικής διμοιρίας της ΕΠΟΝ και μέλος του τμήματος του ΕΛΑΣ που απελευθέρωσε το Αμύνταιο από τους Γερμανούς.  Πάλεψε μέσα από τις γραμμές του ΔΣΕ. Έδωσε μάχες και μέσα από την ΠΕΑΕΑ για την άρση των εμποδίων και τον ελεύθερο επαναπατρισμό των πολιτικών προσφύγων, που είχαν καταφύγει στις σοσιαλιστικές χώρες μετά τον εμφύλιο.
Για τις ιδέες του εξορίστηκε και φυλακίστηκε επί 17 ολόκληρα χρόνια, 14 μετά τον αγώνα του ΔΣΕ και άλλα 4 κατά την διάρκεια της χούντας των συνταγματαρχών
Ήταν μέλος της Ν.Ε Φλώρινας του ΚΚΕ από το 1974 μέχρι το 2000 και πήρε μέρος ως σύνεδρος από το 10ο μέχρι και το 14ο Συνέδριο του Κόμματος. Το 1989 έδωσε αποφασιστικά μαζί  με άλλους συντρόφους  μάχη ενάντια στον οπορτουνισμό.

Η Τ.Ε Φλώρινας το ΚΚΕ τιμά τον σ. Τραϊανό Χατζή. Θα τον θυμόμαστε και η υποδειγματική ζωή του θα αποτελεί για εμάς παράδειγμα πίστης, αγώνα και αυτοθυσίας. 

T.E. Φλώρινας του Κ.Κ.Ε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.