Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Εκδήλωση διαμαρτυρίας για την μόλυνση της Βεγορίτιδας.‏


Την Κυριακή 24/8/2014 η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Αμυνταίου οργανώνει εκδήλωση διαμαρτυρίας στο Αμύνταιο στο πνευματικό κέντρο του Δήμου Αμυνταίου την ώρα της ορκωμοσίας του νέου Δημάρχου για να διαμαρτυρηθούμε
και να απαιτήσουμε άμεσα μέτρα για την προστασία της Λίμνης Βεγορίτιδας.
Εδώ και ενάμισυ περίπου χρόνο έχει σπάσει ο αγωγός των λυμάτων του Αγίου Παντελεήμωνα που οδηγούν τα λύματα στον βιολογικό καθαρισμό.Έκτοτε όλα τα λύματα καταλήγουν στην Λίμνη.Παρά τις αντιδράσεις ο Δήμος Αμυνταίου δεν έπραξε τίποτα για την αποκατάσταση της ζημιάς.Στην συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου στις 17 Μαρτίου 2014 ύστερα από ερώτηση εκπροσώπου του συλλόγου για την προστασία της Βεγορίτιδας ομολογεί την ζημιά και στην ουσία δηλώνει ανικανότητα διόρθωσης του σωλήνα ,γιατί με την άνοδο της στάθμης του νερού ο αγωγός είναι μέσα στην Λίμνη.
Εδώ η συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου
http//lehovitisblogspot gr/2014/03/18 html
  Η απάντηση από 11:50  ως 14:18
Τέλος Ιουλίου το χρώμα της λίμνης έγινε για μέρες πράσινο.Στον βυθό έχουν αυξηθεί τα φύκια κι εμφανίστηκαν  φύκια και άλγες όπως η Ulva και Enteromorpha τα οποία ευδοκιμούν και καταλαμβάνουν τεράστια έκταση σε περιοχές όπου υπάρχει μόλυνση ή αγωγοί εκβολής λυμάτων
Υλικό και φωτογραφίες εδώ
https://www.facebook.com/events/801169346594055/
 Στην εκδήλωση διαμαρτυρίας θα απαιτήσουμε ο δήμος να δεσμευτει για την άμεση αποκατάσταση του αγωγού και την ασφαλή λειτουργεία του βιολογικού καθαρισμού.
Καλούμε όλους τους κατοίκους του Δήμου Αμυνταίου σε αυτην εκδήλωση διαμαρτυρίας για να απαιτήσουμε την προστασία του περιβάλλοντος ,της δημόσιας υγείας και του κοσμήματος της περιοχής της Λίμνης Βεγορίτιδας.
 Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και η διαχείρισή του, προς όϕελος του λαού, προϋποθέτει ένα ριζικά διαϕορετικό δρόμο ανάπτυξης. Σ' αυτό το πλαίσιο, ο Ενιαίος Κρατικός Φορέας Διαχείρισης του νερού θα σχεδιάζει, θα υλοποιεί και θα ελέγχει τη διαχείριση του νερού, με γνώμονα το σύνολο των κοινωνικών αναγκών.
Λαϊκή Συσπείρωση Αμυνταίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.