Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ (Φακέλωμα ή απαγόρευση ?)

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

Προωθεί «φακέλωμα» του λαού στο όνομα της «διαφάνειας»

  Αντιδραστικές διατάξεις που «ψήνονται» εδώ και καιρό σε ό,τι αφορά τα οικονομικά των πολιτικών κομμάτων (με τη συνδρομή και οργανισμών όπως το Συμβούλιο της Ευρώπης) περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε χτες στη Βουλή με τίτλο «Έλεγχος των οικονομικών των πολιτικών κομμάτων και των αιρετών αντιπροσώπων Βουλής και Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου». Είναι χαρακτηριστικό ότι, με πρόσχημα την εξασφάλιση της «διαφάνειας» και της καταπολέμησης της «διαφθοράς», προωθεί διατάξεις που μπορούν να αξιοποιηθούν για το «φακέλωμα» εργαζομένων: Βαφτίζοντας ως «ιδιωτική χρηματοδότηση» τις συνδρομές των μελών και τις ενισχύσεις φίλων και οπαδών κάθε πολιτικού κόμματος, απαγορεύοντας την ενίσχυση κομμάτων μέσω «ανώνυμων κουπονιών», ανεξαρτήτως του ύψους της ενίσχυσης, ακόμα π.χ. και για ενίσχυση 5-10 ευρώ, ουσιαστικά επιβάλλει στα πολιτικά κόμματα να παραδίνουν στο αστικό κράτος πλήρεις οργανωτικές καταστάσεις με τα ονοματεπώνυμα και ΑΦΜ ή αριθμό δελτίου ταυτότητας των μελών και των οπαδών τους! Επιβάλλει μάλιστα αυστηρές κυρώσεις και περικοπή της κρατικής χρηματοδότησης για όποιο κόμμα δε συμμορφωθεί πλήρως στις επίμαχες διατάξεις.
Ταυτόχρονα, στο πρότυπο της αντίστοιχης νομοθεσίας σε άλλα καπιταλιστικά κράτη, το νομοσχέδιο διευκολύνει και δίνει «κίνητρα» για «ανοιχτή» χρηματοδότηση από μεγάλα οικονομικά συμφέροντα. Έτσι αίρει την απαγόρευση στη χρηματοδότηση κομμάτων από Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, θεσπίζει έκπτωση 100% από το φορολογητέο εισόδημα του εκάστοτε χρηματοδότη του ποσού που δίνεται σε πολιτικό κόμμα (την ίδια ώρα μάλιστα που έχουν «κοπεί» όλες οι εκπτώσεις φόρου που αφορούν σε λαϊκές ανάγκες!)...
Έκθεση Ελέγχου Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών επί του Ισολογισμού χρήσεως 2007

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, στο νομοσχέδιο προβλέπονται τα εξής:
-- Καταργούνται τα «ανώνυμα κουπόνια», ως «μία εντελώς παρωχημένη μέθοδος που έχει πάψει πλέον να χρησιμοποιείται για τη συλλογή χρημάτων», η οποία «αφήνει υπόνοιες για παράνομο χρηματισμό και πελατειακές συναλλαγές». Καθίσταται υποχρεωτική η αναγραφή στο «σώμα του κουπονιού» του ονοματεπώνυμου και του ΑΦΜ ή του αριθμού δελτίου αστυνομικής ταυτότητας του «αγοραστή - χρηματοδότη», ανεξαρτήτως του ποσού της ενίσχυσης. Η έκδοση, η θεώρηση και η διακίνηση των κουπονιών θα ελέγχεται από την «Επιτροπή Ελέγχου».
-- Όλα τα έσοδα και οι δαπάνες των κομμάτων διακινούνται μέσω ενός έως τριών τραπεζικών λογαριασμών προκειμένου να «ελέγχονται αποτελεσματικά» τα έσοδά τους.
-- Κάθε εισφορά προς κόμμα που ξεπερνά τα 1.500 ευρώ γίνεται υποχρεωτικά μέσω των προαναφερόμενων τραπεζικών λογαριασμών.
-- Για κάθε εισφορά προς κόμμα που υπερβαίνει τα 5.000 ευρώ θα δημοσιεύονται υποχρεωτικά στο διαδίκτυο τα πλήρη στοιχεία του χρηματοδότη.
-- Όποιο κόμμα αρνείται να υπαχθεί «ολικώς ή μερικώς και κατά οποιονδήποτε τρόπο» στον έλεγχο τήρησης των προαναφερόμενων υποχρεώσεων, θα στερηθεί «κατ' αναλογίαν της παράλειψης και κατά την τελική κρίση της Επιτροπής Ελέγχου» της κρατικής χρηματοδότησης που δικαιούται. Η κύρωση ξεκινά να εφαρμόζεται από το επόμενο της διαπιστωμένης παράβασης οικονομικό έτος.
-- Αίρεται προηγούμενη απαγόρευση σύμφωνα με την οποία δεν μπορούσαν Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου να χρηματοδοτούν κόμματα. Η απαγόρευση εξακολουθεί να ισχύει μόνο για τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου.
-- Το χρηματικό ποσό που δίνεται σε κόμμα ως «ιδιωτική χρηματοδότηση» εκπίπτει ολόκληρο από το φορολογητέο εισόδημα στη δήλωση της περιουσιακής κατάστασης του «χρηματοδότη», προκειμένου όπως αναφέρεται να δοθεί «κίνητρο» στους «ιδιώτες» να τηρήσουν τους «κανόνες διαφάνειας και ελέγχου» που εισάγει το νομοσχέδιο.
Ποιό άλλο κόμμα δίνει τους Ισολογισμούς του στη δημοσιότητα ;

Ακόμη, με βάση το νομοσχέδιο, προβλέπεται παραπέρα μείωση στην τακτική και την εκλογική κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων «για λόγους δημοσιονομικής προσαρμογής», απαγορεύεται η χορήγηση δανείων από τις τράπεζες προς τους «δικαιούχους κρατικής χρηματοδότησης» με εγγύηση την κρατική χρηματοδότηση πέραν του τρέχοντος οικονομικού έτους, καθώς και η χορήγηση εισιτηρίων μετακίνησης ετεροδημοτών από τα κόμματα στις προεκλογικές περιόδους.
Σε ό,τι αφορά τα διαδικαστικά, λέγεται ότι παρότι κατατέθηκε χτες, το νομοσχέδιο θα έλθει προς συζήτηση και ψήφιση στις εργασίες της Ολομέλειας της Βουλής μετά το καλοκαίρι. Εκτιμάται, ωστόσο, ότι η κυβέρνηση έσπευσε να το καταθέσει, καθώς συμπεριλαμβάνεται στα «προαπαιτούμενα» για την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ από τα δάνεια της τρόικας.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1.08.2014

 
Στόχος τους είναι το Κ.Κ.Ε. .... Φακέλωμα λοιπόν ή απαγόρευση ;


..................................... ... ............................................
Στόχος από παλιά η οικονομική εξόντωση του Κ.Κ.Ε.
[Ριζοσπάστης, Τετάρτη 27 Μάη 2009, ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ]
Για τα οικονομικά (και πάλι... ) του ΚΚΕ
Πρώτον, το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα για το οποίο είμαστε βέβαιοι ότι οι ορκωτοί λογιστές της Βουλής (όπως ορίζεται για όλα τα κόμματα της Βουλής) επισκέπτονται δυο και τρεις φορές το χρόνο τα γραφεία του και ελέγχουν τα οικονομικά του.
Δεύτερον, το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα για το οποίο είμαστε βέβαιοι ότι ο ισολογισμός που κατ' έτος καταθέτει (όπως οφείλουν όλα τα κόμματα) είναι ειλικρινής.
Τρίτον, οι «περίφημες» επιχειρήσεις του ΚΚΕ, όπως η «Τυποεκδοτική», ο «902», η «Σύγχρονη Εποχή», είναι από εκείνες τις επιχειρήσεις που οι έλεγχοι του πρώην ΣΔΟΕ στα οικονομικά τους είναι τακτικότατοι και ουδέποτε «κατόπιν προειδοποίησης»...
Ισολογισμός του εκδοτικού Σύγχρονη Εποχή

Ισολογισμός του 902

*
Από κει και πέρα, έχουμε να σημειώσουμε τα εξής:
Οι «ψιθυρολόγοι» όσον αφορά στα οικονομικά του ΚΚΕ, πότε θα μας εξηγήσουν πόσες «μίζες» πήραν από τη «Ζήμενς»;
Οι λασπολόγοι, που αναζητούν τη «διαπλοκή» στο ΚΚΕ (!), πότε θα μας απαντήσουν για το «πόθεν» των χλιδάτων προεκλογικών κέντρων των υποψηφίων τους και για τις φαραωνικές προεκλογικές εκστρατείες των κομμάτων τους;
Οι προβοκάτορες που αναζητούν τη φοροδιαφυγή στο ΚΚΕ (!), πότε θα εισπράξουν τα δεκάδες δισεκατομμύρια της φοροδιαφυγής των πλουτοκρατών και τα 4 δισ. της (βεβαιωμένης) εισφοροδιαφυγής μόνο στο ΙΚΑ;
*
Πάμε παρακάτω:
Ας μπούμε στον κόπο να παρακάμψουμε (για την ανάγκη της συζήτησης και μόνο) την αβυσσαλέα υποκρισία τους.
Ας δεχτούμε, επίσης, ότι είναι τόσο ανιστόρητοι, ώστε δε γνωρίζουν ούτε τα βασικά. Ότι, για παράδειγμα, δε γνωρίζουν τίποτα για τις διώξεις ανθρώπων στο παρελθόν με μοναδική «κατηγορία» ότι είχαν ενισχύσει οικονομικά το Κόμμα. Ότι δε γνωρίζουν τίποτα για τον Νικηφορίδη που στήθηκε στον τοίχο με την «κατηγορία» ότι μάζευε υπογραφές κατά των πυρηνικών και ότι διοργάνωνε «εράνους» υπέρ της ειρήνης.
Αλλά πώς να δεχτούμε ότι αυτά που λένε τα πιστεύουν; Ότι, δηλαδή, «οι εποχές έχουν αλλάξει». Και πώς να τους πιστέψεις όταν είναι τα κόμματά τους που συμμετέχουν και υμνούν μια Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου (αυτή τη στιγμή!) τα μισά Κομμουνιστικά Κόμματα έχουν κηρυχτεί παράνομα!
*
Η θέση του ΚΚΕ είναι ξεκάθαρη:
Το ΚΚΕ τηρεί και εφαρμόζει απαρέγκλιτα (και ελέγχεται ανελλιπώς γι' αυτό από τα αρμόδια όργανα) όλες τις υποχρεώσεις που αφορούν στα οικονομικά του. Όποιος έχει «περιέργεια» ας απευθυνθεί στους ορκωτούς λογιστές, στους ελεγκτές των ισολογισμών ή στο πρώην ΣΔΟΕ (που βεβαίως δεν είναι «όργανα» του ΚΚΕ).
*
Από εκεί και πέρα,
η θέση του Κόμματος είναι κρυστάλλινη (και ας το πάρουν απόφαση όσοι νομίζουν ότι μπορούν «να βάλουν χέρι» στο ΚΚΕ):
Το να ενισχύεις οικονομικά ένα πολιτικό κόμμα είναι κάτι που συνδέεται άμεσα με το πολιτικό φρόνημα. Αλλά η ελευθερία του πολιτικού φρονήματος βρίσκεται στην καρδιά αυτού που οι ίδιοι αποκαλούν «ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα». Βρίσκεται στην καρδιά δηλαδή των ατομικών, των κοινωνικών και των πολιτικών ελευθεριών.

Συνεπώς, τι ακριβώς ζητούν από το ΚΚΕ; Να συμφωνήσει και, ακόμα χειρότερα, να συνεργήσει και να συνεργαστεί (!) με τους κρατικούς μηχανισμούς για την καταγραφή και τον έλεγχο του πολιτικού φρονήματος των εργαζομένων;
Μήπως θα ήθελαν το ΚΚΕ να τους δώσει τα ονόματα των εργαζομένων του «Τζάμπο» που ενίσχυσαν με ένα, δύο ή πέντε ευρώ το Κόμμα στην τελευταία του Οικονομική Εξόρμηση; Και πού ακριβώς θέλουν να στείλουμε αυτά τα ονόματα; Στον εισαγγελέα, στον ανθυπαστυνόμο του «οικείου Αστυνομικού Τμήματος» ή μήπως κατευθείαν στην εργοδοσία (!) του «Τζάμπο»;
Τι ακριβώς ζητούν από το ΚΚΕ; Να δώσει διευθύνσεις και ονόματα των μελών του (που καταβάλλουν τις συνδρομές τους στο Κόμμα), των οπαδών και των φίλων του (που συμμετέχουν και συμβάλλουν στην οικονομική του ενίσχυση), να «κατονομάσει» τους «συμπαθούντες», να «δώσει» στο κράτος και στους μηχανισμούς του τους «συνοδοιπόρους» του; Με άλλα λόγια, ζητούν από το ΚΚΕ να συμφωνήσει και, ακόμα χειρότερα, να συνεργήσει και να συνεργαστεί (!) στο φακέλωμα;
*
Τέτοια περίπτωση δεν υπάρχει στον αιώνα τον άπαντα. Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους.
Αυτοί που τα παίρνουν από τις «μίζες», που παραγγέλνουν και παραλαμβάνουν τα C4i και που την ίδια ώρα εκτοξεύουν κατά του ΚΚΕ την απειλή περί «εισαγγελέων» (!), ματαιοπονούν αν νομίζουν ότι υπάρχει ποτέ περίπτωση το ΚΚΕ να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία των ανθρώπων του μόχθου που στηρίζουν οικονομικά το Κόμμα από το υστέρημά τους. Τελεία και παύλα.

Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.