Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Προετοιμασία της κυβέρνησης για τα νέα αντιλαϊκά μέτρα

Πολιτική «δια πυρός και σιδήρου» σχεδιάζεται απέναντι στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα, το αμέσως επόμενο διάστημα από τη συγκυβέρνηση.
Σειρά συσκέψεων από σήμερα Δευτέρα στο Υπουργείο Οικονομικών προετοιμάζοντας τις διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών, αλλά και για τις επιμέρους διορθώσεις στον ΕΝΦΙΑ.
Άλλωστε στις 26 Αυγούστου η ηγεσία του Υπουργείου θα πρέπει να καταθέσει στο Γ΄ θερινό τμήμα της βουλής νομοθετική ρύθμιση για τις αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ που δεν αλλάζουν ούτε κατ΄ ελάχιστο το μόνιμο φορομπηχτικό του χαρακτήρα αλλά προβάλλονται για να καμφθεί η δυσαρέσκεια που προκάλεσε στους εργαζόμενους το νέο χαράτσι στη λαϊκή στέγη.
Στο μεταξύ, νέα συνάντηση θα έχει ο Αντώνης Σαμαράς με τον Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ στις 30 Αυγούστου στις Βρυξέλλες στο περιθώριο της έκτακτης συνόδου κορυφής.
Στις αρχές του Σεπτέμβρη προγραμματίζεται να ξεκινήσει στο Παρίσι, ο νέος κύκλος διαβούλευσης ανάμεσα στη συγκυβέρνηση και τα υψηλόβαθμα κλιμάκια των ιμπεριαλιστικών οργανισμών (ΕΕ - ΔΝΤ - Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα).
Στις 12 Σεπτέμβρη, συνεδριάζουν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, με ατζέντα και την «αξιολόγηση» του αντιλαϊκού προγράμματος για την Ελλάδα, ενώ ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο επανόδου των υψηλόβαθμων κλιμακίων της τρόικας στην Αθήνα μέσα στο β' δεκαπενθήμερο του ίδιου μήνα.
Το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτώβρη θα ανακοινωθούν και τα αποτελέσματα των διαγνωστικών ελέγχων που διενεργεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στα χαρτοφυλάκια και τα προβληματικά δάνεια των ευρωπαϊκών τραπεζών, μεταξύ αυτών και των ελληνικών, σε μια εξέλιξη που επισπεύδει τις αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με τους τρόπους διαχείρισης των μεγάλων «κόκκινων» επιχειρηματικών και ομολογιακών δανείων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.