Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

     Η Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των αγροτών, χαιρετίζει και συμπαρίσταται στον αγώνα που δίνουν τα αγροτικά μπλόκα στη Γέφυρα των Σερβίων και στο Φιλώτα και καλεί όλους τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους να μαζικοποιήσουν και να εντείνουν τον αγώνα τους. Η Δυτική Μακεδονία, όπως και όλη η χώρα, διαθέτει όλες εκείνες τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής που θα εξασφαλίζει φθηνά, ποιοτικά προϊόντα και ικανοποιητικό εισόδημα στους αγρότες. Η αντιαγροτική πολιτική που εφαρμόστηκε διαχρονικά με τις ποσοστώσεις και τους περιορισμούς έσβησε μια σειρά παραδοσιακούς κλάδους της περιοχής.
     Η τευτλοκαλλιέργεια στην περιοχή Πτολεμαΐδας - Αμύνταιου, μετά και την καταστροφική πολιτική στον τομέα της ζάχαρης, έχει εγκαταλειφθεί. Η καλλιέργεια καπνού έχει συρρικνωθεί δραματικά. Ήταν μια καλλιέργεια με την οποία ζούσαν ολόκληρες περιοχές, όπως το Βόιο στην Κοζάνη, η περιοχή των Χασίων στα Γρεβενά. Οι κτηνοτρόφοι της Καστοριάς, της Κοζάνης, της Φλώρινας, των Γρεβενών βρίσκονται σε απόγνωση, έρμαια των γαλακτοβιομηχάνων, που ιδιοποιούνται τον κόπο και την παραγωγή τους για ένα κομμάτι ψωμί. Το υψηλό κόστος παραγωγής, οι χαμηλές τιμές πώλησης πάνε μαζί με τις απειλές για κατασχέσεις και πλειστηριασμούς από κυβέρνηση και τράπεζες.
     Εμφανίζοντας δήθεν φιλολαϊκό προφίλ, διάφοροι μεγαλοπαράγοντες, βουλευτές, δήμαρχοι, περιφερειάρχες συχνά - πυκνά εμφανίζονται με "προτάσεις σωτηρίας" και "μαγικές λύσεις",  που μοναδικό στόχο έχουν να αποπροσανατολίσουν τους αγρότες. Τους προτείνουν να καλλιεργήσουν τριαντάφυλλα, λεβάντα, γκότζι - μπέρι, τρούφες, ιπποφαές ή να βάλουν φωτοβολταϊκά, αποκρύπτοντας την ουσία: Όλα τα μέτρα που πάρθηκαν διαχρονικά, από την ένταξη της χώρας μας στην τότε ΕΟΚ και σήμερα ΕΕ στόχο είχαν και έχουν το ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών και τη συγκέντρωση της γης και της αγροτικής παραγωγής σε λίγα χέρια.
     Οι αγρότες έχουν πλέον πλούσια εμπειρία από τις αντιαγροτικές πολιτικές που εφαρμόστηκαν από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Ο ισχυρισμός του ΣΥΡΙΖΑ, που πίνει νερό στο όνομα της ΕΕ, ότι με κυβέρνηση της "αριστεράς" θα λυθούν τα προβλήματα των αγροτών δημιουργεί αυταπάτες ότι υπάρχει φιλολαϊκή διέξοδος, στο πλαίσιο της ΕΕ.     Καλούμε τους μικρομεσαίους αγρότες να συστρατευθούν με το ΚΚΕ, να γυρίσουν την πλάτη στα κόμματα του Ευρωμονόδρομου, να τα τιμωρήσουν καταψηφίζοντάς τα στις ευρωεκλογές και στις τοπικές εκλογές.

11/2/2014 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.