Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2014 - ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ του Κ.Κ.Ε. και της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ


ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Η αγανάκτηση να γίνει δύναμη !


Τα ονόματα των υποψήφιων Περιφερειαρχών, Αντιπεριφερειαρχών και Δημάρχων για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές 2014 δίνει σήμερα η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ. 

Στη Δυτική Μακεδονία, ο δικηγόρος Κοζάνης Γιάννης Βήττας, είναι ο υποψήφιος Περιφερειάρχης με τη Λαϊκή Συσπείρωση Δυτικής Μακεδονίας. 
Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας θα είναι ο Βασίλης Καραντζίδης, 39 ετών, δικηγόρος, δημοτικός σύμβουλος Φλώρινας και μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας.
Υποψήφια δήμαρχος Φλώρινας θα είναι η Βίκυ Παπαναστασίου, 39 ετών, δημόσια υπάλληλος στην Υπηρεσία Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου στην Φλώρινα, πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Φλώρινας (Ο.Γ.Ε.).



ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ !



Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΤΡΙΠΛΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΕΧΕΙ ΕΝΙΑΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ !!!


Μπορούμε να δυναμώσουμε τη λαϊκή οργάνωση, την αλληλεγγύη, τη συμμετοχή του λαού και της νεολαίας στην πάλη, με αισιοδοξία, με μαχητικότητα, με πίστη ότι ο λαός μπορεί να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων προς όφελός του και όχι θεατής στα διάφορα αντιλαϊκά σενάρια αναπαλαίωσης του πολιτικού σκηνικού, εναλλαγής κυβερνήσεων «εντός των τειχών και των δεσμών» που το μόνο «νέο» που φέρνουν είναι νέες αυταπάτες, νέες απογοητεύσεις, νέα χαμένα χρόνια.
Δεν είναι προς το συμφέρον του λαού μας, το δίλημμα για το ποια τμήματα του κεφαλαίου, ποιοι κλάδοι θα ενισχυθούν περισσότερο, το τραπεζικό ή το βιομηχανικό κεφάλαιο, άλλα τμήματα του κεφαλαίου.
Για το ποια συνταγή είναι καταλληλότερη για να φέρει την καπιταλιστική ανάκαμψη, τα πρωτογενή πλεονάσματα.
Γιατί αυτοί οι στόχοι, είτε επιτευχθούν με τη σημερινή συγκυβέρνηση είτε με μία άλλη κυβέρνηση πχ του ΣΥΡΙΖΑ με τις συνιστώσες του, απαιτούν μόνιμα βάρη για το λαό, μνημόνια διαρκείας, τα οποία ήδη έχουν αποφασιστεί από την ΕΕ για τα επόμενα χρόνια και από όλες τις κεντροδεξιές και κεντροαριστερές κυβερνήσεις.
Δεν είναι προς το συμφέρον του λαού να επιλέξει τον ένα ή τον άλλο που πάνω στα ερείπια των δικαιωμάτων και της ζωής του λαού υπόσχονται κάποια ψίχουλα για την ακραία φτώχεια μόνο και μόνο για να ξεγελάσουν και να δώσουν φιλί ζωής σε ένα δρόμο ανάπτυξης που τα επόμενα χρόνια, με κρίση ή ανάκαμψη, θα πολλαπλασιάσει τους φτωχούς και τους πάμφτωχους.

Αυτοί που σήμερα μιλάνε στο όνομα της εθνικής ανεξαρτησίας, της κυριαρχίας και άλλα τέτοια, είναι οι ίδιοι που λοιδορούσαν τη θέση του ΚΚΕ που έλεγε ότι στο πλαίσιο της ΕΕ, της ΟΝΕ ή άλλων συμμαχιών, που μπορεί να δημιουργηθούν αύριο, αν επικρατήσουν στην ΕΕ οι φυγόκεντρες δυνάμεις, η αστική τάξη παραχωρεί μέρος της κυριαρχίας της συνειδητά για να διασφαλίσει τα συμφέροντά της. Μας αποκαλούσαν κολλημένους και δογματικούς, που δε μπορούμε δήθεν να κατανοήσουμε τις σύγχρονες εξελίξεις, όταν λέγαμε ότι όποια μορφή και αν πάρει η ΕΕ, η εθνική βάση του κεφαλαίου διατηρείται και αναπαράγει και τους ανταγωνισμούς. Και κυρίως διατηρείται το εθνικό πεδίο πάλης και ότι κυρίως σε εθνικό πεδίο πρέπει να διεξάγεται από κάθε λαό η πάλη, για να αλλάξει η ζωή του, να ανατρέψει το σύστημα που τον κάνει να υποφέρει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.