Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 27-5-2017)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2013

ΣΧΕΔΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΟΤΑ«Όχι στο πολυνομοσχέδιο που επιχειρεί να δώσει ολοκληρωτικό χτύπημα σε εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις.
Καταγγέλλουμε τη συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ που με πρόσχημα τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις επιταχύνει την υλοποίηση των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων με το πολυνομοσχέδιο, το οποίο αποτελεί προαποφασισμένη στρατηγική επιλογή τόσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και στη χώρα μας διαχρονικά από τις κυβερνήσεις.
Εκφράζουμε την κατηγορηματική μας αντίθεση στις σχεδιαζόμενες απολύσεις - διαθεσιμότητες στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ και ειδικότερα στον Δήμο Φλώρινας. Οι απολύσεις αυτές έρχονται να προστεθούν στην κατάργηση δομών και χιλιάδων απολύσεων προσωπικού, που ήδη έχουν προηγηθεί, με αποτέλεσμα να υποβαθμίζονται ακόμα περισσότερο και αυτές οι ανεπαρκείς κοινωνικές δομές, που συνδέονται με την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Ανοίγει παραπέρα ο δρόμος της ιδιωτικοποίησης, επιφέροντας νέα πλήγματα στη λαϊκή οικογένεια.
Η "θεωρία" περί πλεονάζοντος προσωπικού, περί δήθεν αξιοκρατικής αξιολόγησης και η περιβόητη ενδοδημοτική κινητικότητα υπονομεύουν τον αγώνα των εργαζομένων και αποτελούν το άλλοθι για τις απολύσεις.
Καλούμε την κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε απολύσεις - διαθεσιμότητες, ανεξάρτητα από υπηρεσία ή εργασιακή σύμβαση. Είναι αναγκαίο να γίνουν προσλήψεις σε κρίσιμες για την εξυπηρέτηση του λαού υπηρεσίες, με μόνιμη και σταθερή εργασία, με πλήρη ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα για τους εργαζόμενους.
Απαιτείται η οργάνωση της λαϊκής πάλης από όλους τους εργαζόμενους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα απέναντι στην κλιμακούμενη επίθεση που δέχονται, για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας που βιώνουν στη ζωή τους.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των εργαζομένων για να μην απολυθεί κανένας, για να μη διαλυθεί καμία δομή στους δήμους.
Συμπαραστεκόμαστε  στους σχολικούς φύλακες και τους εργαζόμενους στην δημοτική αστυνομία στον Δήμο Φλώρινας  και απαιτούμε να μη χαθεί καμία θέση εργασίας.

Ζητάμε την απόσυρση του Πολυνομοσχεδίου ΤΩΡΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.