Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ - ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΡΟΦΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ




            Κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Φλώρινας που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 25 Ιουνίου 2013 και ώρα 20:00 στο χώρο του πρώην Δημαρχείου δήμου Περάσματος, περιλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη, ως πρώτο θέμα η έγκριση της επιβολής τροφείων και τέλους εγγραφής κάθε παιδιού που θα φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Φλώρινας.
            Κατά την εισήγηση προτείνονται υψηλότατα τροφεία 30 - 60 Ευρώ μηνιαίως (!) για κάθε παιδί καθώς και 20 € ως τέλος εγγραφής κάθε παιδιού. Προβλέπονται κάποιες μειώσεις για τυχόν δεύτερο παιδί και για ελάχιστες ειδικές κατηγορίες.
            Το θέμα είχε ξανατεθεί πριν από μήνες, τότε όμως η έγκαιρη κινητοποίηση γονέων και φορέων της περιοχής οδήγησε στην αποτροπή της επιβολής τροφείων.
            Σε μια περίοδο που η ανεργία φτάνει στο 30%, το εισόδημα της εργατικής και λαϊκής οικογένειας διαρκώς μειώνεται, τα εργατικά δικαιώματα τσακίζονται και ειδικά τα νέα ζευγάρια ζουν με το άγχος και την ανασφάλεια, μια τέτοια απόφαση αποτελεί ένα νέο βαρύ πλήγμα. Επιπλέον ανοίγει ο δρόμος για περαιτέρω συρρίκνωση των δομών των παιδικών σταθμών, καθώς πολλοί γονείς δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν και θα μειωθούν τα παιδιά που φιλοξενούνται, με αποτέλεσμα παιδικοί σταθμοί να κλείσουν και συνεπώς να χαθούν και θέσεις εργασίας σε αυτούς.     Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Φλώρινας καλεί το Δημοτικό Συμβούλιο να απορρίψει κατηγορηματικά την εισήγηση και να καλέσει το εποπτευόμενο ΝΠΔΔ Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Φλώρινας να μην επαναφέρει σχετικό αίτημα.


            Καταγγέλλουμε την προσπάθεια μεταφοράς του κόστους των πιο βασικών δομών κοινωνικής προστασίας στους πολίτες. Ο Δήμος οφείλει να παλεύει και να διεκδικεί προς όφελος των εργαζομένων και του λαού και όχι να αποτελεί το μακρύ χέρι της κυβερνητικής πολιτικής. Γι αυτό και είχαμε προειδοποιήσει ότι η μεταφορά των παιδικών σταθμών στην ευθύνη των Δήμων, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υπό τα χειροκροτήματα ΝΔ-ΣΥΝ-
ΠΑΣΟΚ στο όνομα της δήθεν αποκέντρωσης, γίνεται για να διευκολυνθεί η μεταβίβαση του κόστους στους πολίτες και τελικά να παραδοθεί η προσχολική αγωγή στα ιδιωτικά συμφέροντα. 
            Καλούμε σε άμεση πάλη για την αύξηση της χρηματοδότησης των παιδικών σταθμών. Είναι και ευθύνη των γονέων, των συλλόγων γυναικών, του εργατικού κινήματος μέσα από τα συνδικάτα να βρεθούν μπροστά στον αγώνα για να μην επιβληθούν τα τροφεία. Ο αγώνας για την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών  είναι υπόθεση όλων μας. Καλούμε σε  μαζική παράσταση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
           
Απαιτούμε

-        Να μην επιβληθούν τροφεία και τέλη εγγραφής των παιδιών στους Παιδικούς Σταθμούς
-  Να εξασφαλιστεί η εγγραφή κάθε παιδιού, ανεξαρτήτως καταγωγής, οικογενειακής κατάστασης, επαγγελματικής θέσης των γονιών.
-        Να μην κλείσει κανένας παιδικός σταθμός και να ιδρυθούν νέοι όπου χρειάζεται
-        Μόνιμο και σωστά εκπαιδευμένο προσωπικό σε έναν ενιαίο φορέα προσχολικής αγωγής. Να μην κινδυνεύσει η θέση κανενός εκπαιδευτικού




Φλώρινα, 21-6-2013 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.