Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 27-5-2017)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου 2013

Με αφορμή τις κινητοποιήσεις για την παραμονή του στρατοπέδου στο Αμύνταιο

K.K.E.

Κομματική Οργάνωση Ν.Φλώρινας

Με αφορμή τις κινητοποιήσεις για την παραμονή του στρατοπέδου στο Αμύνταιο
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

     Περίσσεψαν οι ηχηρές «αγωνιστικές» κορώνες, τα μεγάλα λόγια και η υποκρισία στην πρόσφατη κινητοποίηση των φορέων του Αμυνταίου, με αφορμή το κλείσιμο και την απομάκρυνση του στρατοπέδου «Παπαπέτρου» από την περιοχή.
      Όλοι όσοι σήμερα μιλούν για ανάπτυξη (Εμπορικός Σύλλογος, Δημοτική Αρχή, Βουλευτές, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, κλπ.), - συνδέοντας την «ανάπτυξη» με την ύπαρξη του στρατοπέδου και βλέποντας τους φαντάρους και το υπόλοιπο προσωπικό απλά και μόνο σαν πελάτες, - έχουν τεράστιες ευθύνες για το μαρασμό και την υποβάθμιση της περιοχής, για τη φτώχια που μαστίζει τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα. Αλήθεια, που ήσαν όλοι αυτοί, όταν ξεκληρίζονταν η μικρομεσαία αγροτιά, εξαιτίας των αντιλαϊκών πολιτικών των κυβερνήσεων και της ΕΕ και χτυπιόταν αλύπητα η αγροτική οικονομία της περιοχής και το εισόδημα των αγροτών; Που ήσαν όταν τσακίζονταν το εισόδημα των εργαζομένων και εφαρμόζονταν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας; Όταν μειώνονταν μισθοί και συντάξεις και απολύονταν εργαζόμενοι; Όταν είχαν μήνες να πληρωθούν όσοι δούλευαν για ένα κομμάτι ψωμί στα σύγχρονα σκλαβοπάζαρα (εργολαβικοί, εργαζόμενοι στις ανασκαφές, κλπ); Που ήσαν όταν τα φοροχαράτσια έρχονταν απανωτά το ένα μετά το άλλο και έβαζαν λουκέτο δεκάδες μικρομάγαζα; Όταν, εξαιτίας όλων αυτών των αντιλαϊκών πολιτικών, η ανεργία έπαιρνε διαστάσεις εκρηκτικές; Όταν υποβαθμίζονταν η Παιδεία, η Υγεία και η Πρόνοια; Κι όλα αυτά, προκειμένου να διασφαλιστούν τα υπερκέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, να βγει αλώβητο το κεφάλαιο από την κρίση. Όχι μόνο δεν έκαναν τίποτα, αλλά, όλα τα προηγούμενα χρόνια, «έβαλαν πλάτη» για να περάσουν οι αντιλαϊκές πολιτικές.
     Ταυτόχρονα, όλοι αυτοί αποσιωπούν ότι η μετακίνηση του στρατοπέδου συνδέεται με τη νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία είναι κομμένη και ραμμένη με τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του  ΝΑΤΟ και της ΕΕ, που δεν έχουν καμία σχέση με την άμυνα και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας. 

     Η λύση στα προβλήματα δεν είναι μερικές «ντουφεκιές στον αέρα» (και μάλιστα από αυτούς που έχουν ευθύνη για το ότι φτάσαμε ως εδώ). Η εργατική τάξη, τα άλλα λαϊκά στρώματα, η νεολαία, χρειάζεται να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, συγκροτώντας τη λαϊκή συμμαχία για την ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών, σ’ έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, με το λαό ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει και που στο κέντρο της θα έχει την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών και όχι τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. – Έναν δρόμο ανάπτυξης που προϋποθέτει μονομερή διαγραφή του χρέους, αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής, των μονοπωλίων, με εργατική - λαϊκή,εξουσία.                                                                                                                            30/8/2013    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.