Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 27-5-2017)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2012

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Φλώρινας Συμπαράσταση στους εργαζομένους της Κοινωφελούς Εργασίας


Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Φλώρινας

Συμπαράσταση στους εργαζομένους της Κοινωφελούς Εργασίας


           
Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Φλώρινας είναι η μόνη παράταξη που καταψήφισε την εφαρμογή του απαράδεκτου προγράμματος δήθεν Κοινωφελούς Απασχόλησης (πεντάμηνα) στον Δήμο μας, προγράμματα – κοροϊδία, που παίζουν με την αγωνία και τον πόνο χιλιάδων άνεργων. Είναι προγράμματα που ουσιαστικό στόχο έχουν να εισάγουν την κάλυψη αναγκών με κακοπληρωμένη δουλειά ανθρώπων που δεν θα κατοχυρώνουν κανένα δικαίωμα και να ανακυκλώνουν την ανεργία. Οι προβλεπόμενες αμοιβές είναι κάτω ακόμα και από τα όρια που τότε προέβλεπε η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση. Είναι απαράδεκτο η κατάργηση των συμβάσεων και η απλήρωτη δουλειά να υλοποιούνται μέσω του Δήμου Φλώρινας και του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας σε συνεργασία με τον κυβερνητικό – εργοδοτικό συνδικαλισμό της ΓΣΕΕ. Είχαμε από τότε τονίσει ότι οι άνθρωποι αυτοί θα καταλήξουν να εργάζονται απλήρωτοι καθώς δεν εξασφαλίζεται η καταβολή ακόμα και της ελάχιστης αυτής αμοιβής. Θυμίζουμε ότι η αμοιβή ως ουσιώδες στοιχείο της σύμβασης δεν επιτρέπεται να εξαρτάται από αίρεση, όπως είναι η χρηματοδότηση από τρίτους. Αυτό όμως που για κάθε εργοδότη θα ήταν παράνομο είναι η τωρινή πρακτική Κυβέρνησης-ΓΣΕΕ- Δήμου και Εργατικού Κέντρου.
Κατά το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, την 30-11-2012, θέσαμε και πάλι το θέμα της μη καταβολής των αμοιβών που δικαιούνται οι εργαζόμενοι και αρνηθήκαμε, μόνοι, να ψηφίσουμε την εκτέλεση έργων με αυτεπιστασία που βασίζεται (κατά την εισήγηση) στην εργασία των πενταμηνιτών, για όσο χρόνο αυτοί παραμένουν απλήρωτοι.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Φλώρινας εκφράζει την απόλυτη συμπαράστασή της στους εργαζόμενους της κοινωφελούς εργασίας και σε κάθε μορφή πάλης επιλέξουν οι ίδιοι, αποκρούοντας κάθε απόπειρα τρομοκράτησής τους.
Καλούμε όλους τους εργαζόμένους,  με υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια, να σπάσουν την λογική της πρόσκαιρης λύσης και του ξεροκόμματου. Να οργανωθούν στα ταξικά συνδικάτα, το ΠΑΜΕ και να παλέψουν για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.
 Η Εργατική Τάξη δεν χρωστάει τίποτα και σε κανέναν. Η λύση δεν βρίσκεται στις εξαρτήσεις από οποιονδήποτε και στην υποαπασχόληση.
Εσύ παράγεις όλον τον πλούτο. Η δουλειά είναι αναφαίρετο δικαίωμα και πρέπει να παλέψεις γι αυτό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.