Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ του Κ.Κ.Ε. Προς τον Υπουργό Εργασίας


Κοινοβουλευτική Ομάδα Κ.Κ.Ε.
Λεωφ. Ηρακλείου 145, 14231 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ,
τηλ.: 2102592213, 2102592105, 2102592258, fax: 2102592155
e-mail: ko@vouli.kke.gr, http://www.kke.gr
Γραφεία Βουλής: 2103708168, 2103708169, fax: 2103707410

...................................

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Εργασίας


     Σε νέες απολύσεις εργαζομένων προχώρησαν οι επιχειρήσεις ΠΑΜΗ και ΤΟΤΤΗΣ που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των Τροφίμων – Ποτών, στη βιομηχανική περιοχή της Φλώρινας.
     Η επιχείρηση ΤΟΤΤΗΣ, που απασχολεί πλέον περίπου 200 εργαζόμενους και εκβιαστικά τους έχει επιβάλει εδώ και πολύ καιρό εκ περιτροπής εργασία, προέβη πρόσφατα σε έξι απολύσεις. Αντίστοιχα η επιχείρηση ΠΑΜΗ, που απασχολεί 35 εργαζόμενους, απέλυσε έναν εργαζόμενο, ενώ δεν έχει πληρώσει δεδουλευμένα πάνω από 3 μήνες.
     Οι απολύσεις αυτές αποτελούν συνέχεια της προσπάθειας εκφοβισμού και τρομοκράτησης των εργαζομένων που διεκδικούν τα δικαιώματά τους.
     Η κατάσταση αυτή είναι αποτέλεσμα της αντεργατικής νομοθεσίας που έχει θεσπιστεί από τις κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων, η οποία ανατρέπει συμβάσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης - αορίστου χρόνου, επιβάλλοντας 4ωρα και εκ περιτροπής εργασία και μειώνοντας μισθούς.
     Η κυβέρνηση έχει μεγάλες ευθύνες γιατί αφήνει ασύδοτη την εργοδοσία να επιδίδεται σε όργιο τρομοκρατίας και μαζικών απολύσεων.
     Ερωτάται ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση ώστε:
     1. Να ανακληθούν άμεσα οι απολύσεις και να διασφαλιστεί η μόνιμη σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
     2. Να διασφαλιστούν τα δεδουλευμένα και η τακτική μηνιαία καταβολή των αποδοχών και των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων.
Οι βουλευτές Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, Ελένη Γερασιμίδου, Σπύρος Χαλβατζής.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.