Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

K.K.E: αδιανόητο να διακοπεί σήμερα το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».


Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ. Να εξασφαλιστεί η συνέχιση του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» 



Είναι αδιανόητο να διακοπεί σήμερα το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», που η καπιταλιστική κρίση και τα βάρβαρα μέτρα οδηγούν στην απόγνωση τα πιο φτωχά λαϊκά στρώματα, τα ΑΜΕΑ, τους χαμηλοσυνταξιούχους. Η ευθύνη του κράτους για κοινωνική στήριξη και βοήθεια σ' αυτούς τους ανθρώπους όχι μόνο δεν πρέπει να διακοπεί, αλλά και να επεκταθεί.
Το ΚΚΕ κρίνει αναγκαία την απρόσκοπτη συνέχιση του  προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και καλεί την υπηρεσιακή κυβέρνηση να δώσει λύση τώρα στην ανανέωση των Συμβάσεων Εργασίας όλων των εργαζομένων σε αυτό το πρόγραμμα.

Η κοινωνική στήριξη και βοήθεια δεν μπορεί να είναι στα χέρια των εμπόρων της υγείας, ούτε αντικείμενο κάποιων εφήμερων προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Απαιτούνται άμεσα ριζικές αλλαγές στο επίπεδο της οικονομίας και της πολιτικής, ώστε η αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία-Πρόνοια να είναι καθολικό λαϊκό δικαίωμα.