Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ - ΟΜΙΛΗΤΗΣ: ΝΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΑΝΗΣ, ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ


Εκβιάζουν και παραπλανούν!
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Της Ν.Ε. Φλώρινας του ΚΚΕ


ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ
Παρασκευή 25 / 5 / 2012, στις 8:00΄ μ.μ.,
στην κεντρική πλατεία.
Ομιλητής ο Νίκος Χριστάνης, μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ.

     Οι πολιτικές δυνάμεις που πρωταγωνιστούν στην αναμόρφωση του αστικού πολιτικού σκηνικού επιδιώκουν να σύρουν το λαό στην κάλπη επαναφέροντας με νέα μορφή ένα παμπάλαιο ψευτοδίλημμα: «Κεντροδεξιά ή κεντροαριστερά», που εμφανίζεται και ως «δεξιά ή αριστερή κυβέρνηση». Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ενισχύουν το δίλημμα αυτό με εκβιασμούς και προσπάθεια τρομοκράτησης του λαού. Το δίλημμα ευρώ ή δραχμή, - που σημαίνει ένταση στην εφαρμογή της πολιτικής που πτώχευσε το λαό, - προκειμένου να μην αποπέμψουν την Ελλάδα από την Ευρωζώνη και την ΕΕ, εκβιάζει το λαό να στηρίξει τα κόμματα του κεφαλαίου που κυβερνούσαν ως τώρα και την πολιτική που τον τσάκισε. Ο ΣΥΡΙΖΑ το ενισχύει απ' την πλευρά του, παραπλανώντας με αυταπάτες ότι υπάρχουν φιλολαϊκές λύσεις μέσα στην ΕΕ και την Ευρωζώνη και μάλιστα με τους καπιταλιστές να έχουν την εξουσία και την οικονομία στα χέρια τους. Εάν, βεβαίως, όπως λέει, υπάρξουν καλοί διαπραγματευτές (και ως τέτοιος αυτοπαρουσιάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ). Έτσι εφησυχάζει και αφοπλίζει το λαό, τη στιγμή που η λυκοσυμμαχία εφαρμόζει ενιαία σε όλα τα κράτη – μέλη (είτε με Μνημόνιο, είτε χωρίς Μνημόνιο) την ίδια αντιλαϊκή - αντεργατική πολιτική, ενώ οι όποιες αλλαγές κάνει κατά καιρούς είναι πάντα σε όφελος της κερδοφορίας του κεφαλαίου .
     Καμία δύναμη, απ' όποια πλευρά του διλήμματος κι αν στέκει, ούτε θέλει ούτε μπορεί να φέρει αλλαγή της πολιτικής προς όφελος του λαού. Αυτό άλλωστε μαρτυράει και η ίδια η εμπειρία απ' τις εναλλαγές κυβερνήσεων και τη δοκιμασία της «κεντροαριστεράς» στη Γαλλία, στην Ιταλία και στη Δανία. Να γιατί λέμε: ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τους ξέρουμε από τη βαθιά αντιλαϊκή τους πολιτική. Δεν αλλάζουν. Πρέπει ο λαός να τους συρρικνώσει κι άλλο. Ο ΣΥΡΙΖΑ παραπλανά για εύκολες λύσεις μέσα στη λυκοσυμμαχία. Γι' αυτό ο λαός πρέπει να ξανασκεφτεί την ψήφο του. Να αλλάξει την επιλογή του στις επόμενες εκλογές. Να αξιοποιήσει και τα συμπεράσματα που βγαίνουν απ' τη στάση των κομμάτων αυτών στο διάστημα που μεσολάβησε από την 6η Μάη, από τους όρκους πίστης στην Ευρωένωση.
     Το ΚΚΕ κατ' επανάληψη έχει πει και έχει επιβεβαιωθεί ότι οι όποιες εναλλαγές κεντροδεξιών ή κεντροαριστερών και αν έγιναν στα κράτη - μέλη της ΕΕ, φιλολαϊκά μέτρα στην ΕΕ δεν εφαρμόστηκαν. Δεν κυβερνούν οι λαοί, αλλά οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου. Μπορεί να αλλάξει και ολόκληρη η χορωδία, δεν πρόκειται όμως να αλλάξει ο σκοπός. Αυτός είναι αποτυπωμένος, σαφέστατα αντιλαϊκός, στις ευρωενωσιακές «παρτιτούρες», σ’ όλες τις ευρωενωσιακές συνθήκες, που δεσμεύουν όλες τις δυνάμεις που πίνουν νερό στο όνομα του «ευρωμονόδρομου». Είναι αποτυπωμένος στις δεσμεύσεις που προκύπτουν απ' τη συμμετοχή της χώρας στο ΝΑΤΟ, απ' τη στρατηγική της συμφωνία με τις ΗΠΑ. Εδώ δεν υπάρχουν στρατηγικές διαφορές ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ, στη ΝΔ, στον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, στη ΔΗΜΑΡ αφού επιμένουν στην ευρωενωσιακή ένταξη.
     Ο λαός έχει ανάγκη από ένα δυνατό ΚΚΕ, για να δυναμώσει η ελπίδα του την επομένη κιόλας των εκλογών. Να το κάνει με τη βεβαιότητα ότι ψηφίζοντας το ΚΚΕ ψηφίζει ένα κόμμα που δεν μπορούν να το βάλουν στο χέρι, δεν μπορούν να το υποτάξουν. Ένα κόμμα που δεν αλλάζει θέση ανά μισάωρο και οι θέσεις του έχουν γνώμονα τα λαϊκά συμφέροντα. Μαζί με ένα δυνατό ΚΚΕ, και το λαό μαχητικό στους τόπους δουλειάς, στις λαϊκές γειτονιές, στην ύπαιθρο, μπορεί να δρομολογηθούν θετικές εξελίξεις προς όφελός του.  


Εργαζόμενοι - εργαζόμενες. Αυτοαπασχολούμενοι και μικρομεσαίοι αγρότες. Άνεργοι. Νέοι και νέες. 
Μην επιτρέψετε να τσακιστεί η αντίσταση του λαού.
Δώστε δύναμη στο ΚΚΕ για να γιγαντωθεί ο λαϊκός αγώνας.
 Για να κατακτήσει ο λαός τη διακυβέρνηση που του αξίζει,
την κυβέρνηση της εργατικής - λαϊκής εξουσίας.
ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ – ΙΣΧΥΡΟ ΛΑΪΚΟ ΑΝΤΙΒΑΡΟ