Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ν.Ε ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε



Κομμουνιστικό  Κόμμα  Ελλάδας
Νομαρχιακή Επιτροπή Φλώρινας

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Όλοι στους δρόμους! Λαϊκή κινητοποίηση τώρα.

     Κάθε μέρα κυβέρνηση και τρόικα, για λογαριασμό του κεφαλαίου, καρφώνουν ακόμα ένα καρφί στο ατέλειωτο μαρτύριο που υποβάλλουν το λαό. Ρίχνουν ακόμα μία ισχυρή δόση από το δηλητήριο των αντιλαϊκών μέτρων που δηλητηριάζει τη ζωή εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων, αυτοαπασχολούμενων μικρομεσαίων ΕΒΕ, φτωχών αγροτών, εκατομμυρίων νοικοκυριών. Ήδη παίρνουν νέα πρόσθετα μέτρα. Ο Γολγοθάς για το λαό δεν έχει τέλος. Φόροι, απολύσεις, μειώσεις μισθών, περικοπές συντάξεων... Και όλα αυτά, με τον πέλεκυ των εκβιασμών, της τρομοκρατίας, της απροκάλυπτης ταξικής βίας. Το σχέδιο κυβέρνησης - τρόικα και των κομμάτων τους, για να οδηγήσουν το λαό στη χρεοκοπία και να κρατήσουν στον «αφρό» τα συμφέροντα του κεφαλαίου, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Το μέτωπο της μαύρης αντίδρασης, η σύγχρονη Ιερά Συμμαχία της πλουτοκρατίας, πασχίζει να φορτώσει την κρίση στις πλάτες των εργαζομένων, να στηρίξει τον κόσμο της, να μετατρέψει την καπιταλιστική κρίση σε ευκαιρία για το κεφάλαιο, που θα αναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες του λαού.
     Δεν πρέπει να τους αφήσουμε. Τώρα, μπορούμε να τους σταματήσουμε. Οι αυριανές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε δεκάδες άλλες πόλεις της χώρας ενάντια στα αβάσταχτα χαράτσια, οι κινητοποιήσεις σε δεκάδες τόπους δουλιάς και επιχειρήσεις του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα που βρίσκονται σε εξέλιξη, η απεργία σε δημόσιο και ΔΕΚΟ στις 5 Οκτώβρη, η κλιμάκωση με την πανελλαδική πανεργατική απεργία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στις 19 Οκτώβρη, μπορούν να αποδειχτούν αποφασιστικά βήματα στην οργάνωση της λαϊκής δράσης, για να μπει φρένο στα μέτρα, να αποτραπεί η ραγδαία χειροτέρευση του βιοτικού επιπέδου της εργατικής  λαϊκής οικογένειας. Οι ταξικές δυνάμεις, μέσα στα συνδικάτα πρέπει «να πάρουν επάνω τους» την οργάνωση της πάλης. Να πρωτοστατήσουν σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε επιχείρηση, στη γειτονιά, στα πανεπιστήμια, στα σχολεία, ώστε νέες δυνάμεις να μπουν στη μάχη, στη δράση, κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική και τους εργατοπατέρες. Να σπάσουν στην πράξη, με την ενεργό παρουσία, το παράδειγμά τους και το λόγο τους, το φόβο που διασπείρει η κυρίαρχη αστική προπαγάνδα. Να γίνουν οι εμπνευστές, οι οργανωτές και οι μαζικοί προπαγανδιστές μιας μεγάλης λαϊκής κινητοποίησης.
     Οι εξελίξεις βάζουν επί τάπητος όχι μόνο την ανάγκη να σηκωθεί τείχος προστασίας της εργατικής λαϊκής οικογένειας, αντίστασης στη λαίλαπα που κατακαίει τα εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα, αλλά και τη συνολική απάντηση που πρέπει να δώσουν οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα μπροστά στο σάπισμα μιας οικονομίας που υπακούει μόνο στο κέρδος. Μιας οικονομίας που, για να επιβιώσουν οι εκλεκτοί της, πρέπει να θυσιαστεί στο βωμό της ο λαός και τα δικαιώματά του. Απ' αυτό το θεμελιακό ζήτημα κανένας δεν μπορεί να ξεφύγει. Το θέτει με επιτακτικό τρόπο η ίδια η πραγματικότητα. Για να σπάσει ο φαύλος κύκλος καπιταλιστική ανάπτυξη - καπιταλιστική κρίση. Για να μπούνε οι παραγωγικές δυνατότητες της χώρας στην υπηρεσία του εργαζόμενου λαού, για το χτίσιμο μιας οικονομίας που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες. Και αυτή η προοπτική απαιτεί πάλη για να μπουν εμπόδια τώρα, για να χάσει την εξουσία της η πλουτοκρατία. Η πάλη των εργαζομένων να κατατείνει κάθε μέρα στο γκρέμισμα αυτής της εξουσίας και το πέρασμά της στα χέρια του λαού.
Όλοι στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ,
την Τετάρτη 28/9/2011, στις 6:30΄ μ.μ.,  στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.