Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Ο ... ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ

«Ισχύουν απολύτως τα τρία "ΔΕΝ" (δεν αυξάνονται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης-δεν αυξάνονται οι εισφορές –δεν μειώνονται οι συντάξεις)».




Ανδρέας Λοβέρδος, ΝΕΤ, Δευτέρα 1/2/210

_________________



Ο Λοβέρδος πάνω απ' όλα είναι ένας στυγνός εξουσιαστής, διατεθειμένος ακόμα και να γίνει και επανειλημμένως ρόμπα προκειμένου να κρατήσει την υπουργική καρέκλα. Από κει και πέρα είναι και προκλητικός ψεύτης. Στο βίντεο που παρακολουθούμε και παραλείποντας την ασυναρτησία του (πώς αλλιώς να την χαρακτηρίσουμε;) των λεγομένων του «Ότι συνέβη στην Ελλάδα κατά την διάρκεια του εμφυλίου μετά την μεταπολίτευση αντιστράφηκε. Στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης η ζωή έχει αξία μονάχα αν είσαι αριστερός», ξεπέρασε σε ψευδολογία και μίσος ενάντια στους δημοσίους υπαλλήλους ακόμα και τον Στέφανο Μάνο (σ.b και σε χυδαίο αντικομμουνισμό και τις χειρότερες στιγμές του ΛΑΟΣ)



Το σχέδιο της κυβέρνησης που υπηρετεί και ο Α. Λοβέρδος είναι ξεκάθαρο Κατάργηση του Δημοσίου για να περάσει σε ιδιώτες, και στην κατεύθυνση αυτή είναι και το καινούργιο πετσόκομα μισθών στους δημόσιους υπαλλήλους.



Οι σχεδιασμοί της μνημονικής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ είναι να μειώσει στα επόμενα 3 χρόνια κατά 200.000 τους δημοσίους υπαλλήλους, -για να περάσουν στα χέρια ιδιωτών υπηρεσίες που μέχρι σήμερα είναι κρατικές- και όσοι απομείνουν αντί για μισθό να αμείβονται με φιλοδώρημα για να «βγουν τα νούμερα» στα οποία έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση στους τοκογλύφους-δανειστές της.



Και για να επανέλθουμε στα εξόφθαλμα ψέματα του Λοβέρδου. Όπως απέδειξε και η πρόσφατη απογραφή, το μέγεθος του δημοσίου στην Ελλάδα κινείται στον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Έτσι καταρρίφθηκε ένα μεγάλο ψέμα που είχε καλλιεργηθεί στην ελληνική κοινωνία.



Επίσης, η μελέτη των εταιρειών Icap Group και Hay Group για το μισθολόγιο που παρήγγειλε η ίδια η κυβέρνηση αποκάλυψε το δεύτερο ψέμα, αυτό των υψηλών μισθών. Το 50% των εργαζομένων δεν ξεπερνά σε απολαβές τα 1.639 ευρώ μεικτά και μόλις το 10% ξεπερνά τα 2.418 μεικτά. Έτσι, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της έρευνας έχουμε ένα από τα πιο φθηνά δημόσια στην Ευρώπη.



Αλλά τι να περιμένει κανείς από τον Λοβέρδο που οι κωλοτούμπες στις απόψεις του και η ψευδολογία του έχουν γίνει δεύτερη φύση;

(Αναδ απο "βαθύ κόκκινο")


και κάτι ακόμα:
Λοβέρδος


Πάνε μερικά χρόνια από τότε, αλλά μετά από τις νέες φοβερές επιδόσεις του ανδρός, ξαναγίνεται επίκαιρο:
Υπό μορφήν εξομολογήσεως, εν έτει 2003, το μέγα στέλεχος του «εκσυγχρονισμού» και κατοπινό υπόδειγμα πολιτικού ανδρός της εποχής της τρόικας, ο κύριος Ανδρέας Λοβέρδος, είχε δηλώσει σε ιλουστρασιόν - ασορτί με τις γραβάτες του - περιοδικό:
«Κανείς δεν είναι τέλειος. Ημασταν ΚΚΕ και μάλιστα σκληροπυρηνικοί»!
*
Να, λοιπόν, που κάποτε ακόμα κι ένας κοτζάμ Λοβέρδος, είχε υπάρξει... ατελής. Ηταν τότε που ήταν στο ΚΚΕ. Αλλά μετά άρχισε η πορεία του κυρίου Λοβέρδου προς την... τελειότητα.

Και καθόλου δεν αμφιβάλλουμε: Η τέτοια πορεία του Λοβέρδου (προς την τελειότητα) μόνο μετά το ΚΚΕ θα μπορούσε να ξεκινήσει.
*
Τόση αυτογνωσία ο κ. Λοβέρδος.

Και πώς να μη μνημονεύσεις τον Ερικ Χομπσμπάουμ. Αυτός ο μεγάλος ιστορικός της εποχής μας, όταν είχε ρωτηθεί ποιους απεχθάνεται σήμερα πιο πολύ, απάντησε:
«Τους πρώην κομμουνιστές, που γίνανε φανατικοί αντικομμουνιστές»...


ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑ ΜΗ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΨΕΥΤΟΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥ. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΟ.
ΚΟΙΝΟΣ, ΠΕΙΘΑΡΧΗΜΕΝΟΣ, ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΞΕΚΙΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΑΠΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΓΙΑ ΘΕΣΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΙΣ 2:30μμ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΠΑΡΚΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.