Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

ΝΟΜΟΣ - ΠΛΑΙΣΙΟ - ΕΚΤΡΩΜΑ

Δε θα εφαρμοστεί!

Δυναμικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ και του ΜΑΣ ενάντια στο νόμο - έκτρωμα για την Ανώτατη Εκπαίδευση


Ο νόμος - πλαίσιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση δε θα εφαρμοστεί δήλωσαν, χτες το απόγευμα, φοιτητές, σπουδαστές και εργαζόμενοι που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο που διοργάνωσαν το ΠΑΜΕ και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), στο κέντρο της Αθήνας. Αποκάλυψαν το αλισβερίσι που έγινε, χτες, στη Βουλή, για να επιτευχθεί η «περιβόητη» συναίνεση, που έχει ως στόχο, πιο αποτελεσματικά, να γκρεμιστεί, ό,τι έχει απομείνει από το δημόσιο πανεπιστήμιο, να διαλυθεί το επιστημονικό περιεχόμενο των σπουδών, να καταργηθεί κάθε δικαίωμα μέσα στο πανεπιστήμιο - επιχείρηση.

Φοιτητές και εργαζόμενοι φώναξαν συνθήματα και, μετά από τις ομιλίες που έγιναν, έκαναν μια δυναμική πορεία μέχρι τη Βουλή, ξεκαθαρίζοντας πως ο νόμος - πλαίσιο δε θα εφαρμοστεί και αυτή η υπόθεση αφορά όλο το λαό.

Στη συγκέντρωση πρώτος το λόγο πήρε ο εκπρόσωπος της ΔΗΠΑΚ στη Διοικούσα Επιτροπή της ΠΟΣΔΕΠ, Νίκος Παπαλεξίου, μεταφέροντας ότι: Η ΔΗΠΑΚ «δηλώνει την πλήρη αντίθεσή της με το νέο νόμο-πλαίσιο και καλεί τα μέλη ΔΕΠ/ΕΠ που αρνούνται να γίνουν υπεργολάβοι των μονοπωλίων, να αντιταχθούν στη νέα λαίλαπα. Να αγωνιστούν με όλες τους τις δυνάμεις ώστε να μην εφαρμοστεί ο νέος νόμος-πλαίσιο που θα είναι η ταφόπλακα του δημόσιου πανεπιστήμιου».

Στη συνέχεια, ο Δημήτρης Βιτάλης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, υπογράμμισε πως «αυτό το νομοσχέδιο δε διορθώνεται και θα κάνουμε κάθε προσπάθεια να ανατραπεί, να μείνει στα χαρτιά». «Δίνουμε σε κάθε αμφιθέατρο τη μάχη της ενημέρωσης», είπε προσθέτοντας ότι το ΜΑΣ θα «απευθύνει κάλεσμα σε όλα τα Διοικητικά Συμβούλια να ορίσουν Γενικές Συνελεύσεις, να συζητήσουν οι φοιτητές και να πάρουν καταδικαστική απόφαση οι φοιτητικοί σύλλογοι εναντία στο νόμο - έκτρωμα». Το ΜΑΣ θα οργανώσει «δυναμικές παρεμβάσεις για να μπλοκαριστεί κάθε μορφή επιχειρηματικής λειτουργίας στα ιδρύματα».

Τέλος, μίλησε ο Ηλίας Πατίδης, στέλεχος του ΠΑΜΕ, ο οποίος περιέγραψε την κατάσταση και τους ταξικούς φραγμούς σε όλη την εκπαίδευση, τα άθλια δεδομένα με τα οποία ξεκινά η φετινή σχολική χρονιά κ.ά. Σημείωσε πως το νομοσχέδιο αυτό πρώτα απ' όλους αφορά την εργατική τάξη «γιατί χαλάει τα μυαλά των παιδιών μας, θέλει αυτά που έχουν εργατική καταγωγή να απαρνηθούν την τάξη τους, να στραφούν ενάντια στους γονείς τους. Γιατί διαμορφώνει συνθήκες μεγαλύτερης εκμετάλλευσης των εργατών και υπαλλήλων, στρέφει τη νέα βάρδια ενάντια στην παλιά. Το παιδί θα πιέζει τον πατέρα του και τη μάνα του για ακόμα φτηνότερα μεροκάματα, για δουλειά όπως όπως και όσο όσο».

Ριζοσπάστης, 25.08.2011





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.