Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 27-5-2017)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δευτέρα, 1 Νοεμβρίου 2010

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 30/10/2010 η κεντρική μαζική ανοιχτή συγκέντρωση της Λαικής Συσπειρωσης , στον πεζόδρομο Φλώρινας, με ιδιαίτερη συμμετοχή της νεολαίας. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Αντώνης Τσάκωνας και χαιρέτισαν ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Μανώλης Βογιατζής και ο υποψήφιος Δήμαρχος Φλωρινας Βασιλης Καραντζίδης.


Ο χαιρετισμός του Βασίλη Καραντζίδη: 

 " Φίλοι και φίλες        

Λίγες μόνο μέρες πριν τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές και οι μάσκες έχουν πέσει. Κανείς πλέον δεν προσπαθεί να κρύψει τον πολιτικό χαρακτήρα των εκλογών.

Εμείς από την πρώτη στιγμή είπαμε  ότι δίνουμε μια ξεκάθαρα πολιτική μάχη. Απορρίπτουμε κάθε σενάριο αποπροσανατολισμού. Οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες που θα εκλεγούν θα κληθούν να υλοποιήσουν συγκεκριμένες κατευθύνσεις και πολιτικές. Κανείς δεν είναι ανεξάρτητος, όσο και αν θέλουν να το κρύψουν δεν διαφοροποιούνται από τις επιλογές και θέσεις των κομμάτων τους.

Καλούμαστε να εκλέξουμε Δημάρχους οι οποίοι δεν θα παίξουν τον ρόλο του μακριού χεριού της κυβέρνησης αλλά θα είναι πολύτιμοι συμπαραστάτες του λαού μας σε κάθε δίκαιο αίτημά του. Αυτόν τον ρόλο ζητούμε να μας αναθέσετε.
Θέλουμε Δήμαρχο που δεν θα απολύσει εργαζόμενους, κατ επιταγή του Καλλικράτη και του Μνημονίου
Που θα παλεύει ώστε οι υπηρεσίες του Δήμου να στελεχώνονται από εργαζόμενους με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, μετά από αξιοκρατική επιλογή και θα σταματήσει ο ρουσφετολογικός θεσμός ομηρίας των συμβασιούχων.
Εκλέγουμε Δημοτική Αρχή που ποτέ και δεν βάλει την υπογραφή της ώστε να συναφθούν στην περιοχή μας Τοπικά Σύμφωνα απασχόλησης με μισθούς για όλους των 500 και 600 ευρώ το πολύ.  Που δεν θα εγκρίνει ομαδικές απολύσεις όπως προβλέπει ο Καλλικράτης
Εκλέγουμε Δημοτική Αρχή που δεν θα εκχωρήσει τον δημόσιο αστικό και φυσικό πλούτο σε ιδιώτες μέσω των συμπράξεων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα

Παλεύουμε ώστε να γίνονται έργα ουσίας και όχι βιτρίνας, με κεντρικό σχεδιασμό και κρατική χρηματοδότηση.  Έργα που θα αφορούν και στην αντιπλημμυρική και αντιπυρική θωράκιση όλου του Δήμου.
Ζητούμε Ουσιαστική βελτίωση και ανάπτυξη του οδικού δικτύου μακριά από τις λογικές εκχώρησης των υποδομών σε ιδιώτες που θα κρίνουν αν και κατά πόσο τους συμφέρει. Ο οδικός άξονας προς την Εγνατία που στοίχειωσε είναι ένα χτυπητό κακό παράδειγμα του τι εννοούμε. Κάθε εκλογές οι ίδιες υποσχέσεις.
Παλέουμε για έναν ενιαίο δημόσιο φορέα ενέργειας στον οποίο θα υπάγονται όλες οι επιμέρους μορφές, λιγνίτης, ΑΠΕ, τηλεθέρμανση ως μόνη εγγύηση ότι αυτά θα αποτελούν υπηρεσίες φτηνές και ποιοτικές για τον λαό.
Παλεύουμε για την στελέχωση και χρηματοδότηση του Νοσοκομείου της Φλώρινας την ώρα που ο Καλλικράτης, που κάποιοι τον χαρακτηρίζουν σπουδαία μεταρρύθμιση, προβλέπει την συγχώνευση και κατάργηση κλινικών
Παλεύουμε για την ανασυγκρότηση της υπαίθρου, για εγγυημένες τιμές προϊόντων για κατάργηση των ποσοστώσεων για την ίδρυση παραγωγικών συνεταιρισμών με την αρωγή και εποπτεία του Δήμου που θα αναλαμβάνει το προϊόν από το χωράφι μέχρι το ράφι και θα χτυπήσει τα ιδιωτικά και κρατικά συνεργαζόμενα καρτέλ.
Παλεύουμε για ανάδειξη και ουσιαστική καλλιέργεια του πολιτισμού μας για την δημιουργία ενός δικτύου ήπιας τουριστικής ανάπτυξης για όλο τον Δήμο. Θέλουμε Το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ να συνδεθεί με την τοπική οικονομία προς όφελος και των φοιτητών και των πολιτών. Να εξασφαλίσουμε δωρεάν στέγη και σίτιση για όλους τους φοιτητές και να παλέψουμε για σπουδές με ποιότητα και εργασιακά δικαιώματα.

Οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης θα είναι το μάτι και το αυτί του κάθε πολίτη μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, θα ενημερώνουν και θα αποκαλύπτουν τα μέτρα ενάντια στον λαό. Θα είναι μπροστά στους χώρους δουλειάς, στην ύπαιθρο στους χώρους εκπαίδευσης. Θα εξασφαλίζουν την διαφάνεια, το να ξέρει ο κάθε δημότης που πηγαίνει και το τελευταίο ευρώ, θα σταματήσει η πρακτική του σπασίματος των έργων και της επιλεκτικής ανάθεσης σε λίγους σε βάρος της πλειοψηφίας των εργοληπτών.
Τους υποψηφίους των άλλων κομμάτων, επίσημους ή όχι, τους ξέρουμε καλά. Τους ζήσαμε. Γνωρίζουμε τις πρακτικές και τις ευθύνες τους σε όλα αυτά τα χρόνια  που έχουν την εξουσία. Μια λέξη δεν έχουν πει γι αυτά που πραγματικά απασχολούν τους πολίτες, μια λέξη κατά των πολιτικών που μαραζώνουν τον τόπο. Μιλούν και υπόσχονται το καθετί που μπορεί να φανταστεί κάποιος την ώρα που αποκλείονται χωριά επειδή δεν μπορεί να συντηρηθεί ένας δρόμος. Σκεφτείτε καλά ποιους ψηφίζετε και μην εγκλωβίζεστε στον γνωστό ή τον φίλο. Η ψήφος σήμερα είναι η δύναμη και η μιλιά σας. Μην την φιμώσετε, μην την χαρίσετε

Κυρίως όμως στη σημερινή συγκυρία η ψήφος στην Λαϊκή Συσπείρωση είναι η ψήφος που πιάνει τόπο. Είναι η ουσιαστική απόρριψη της αντιλαϊκής πολιτικής Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ. Είναι ο μόνος τρόπος να αποτραπούν τα νέα μέτρα που έχουν στο συρτάρι.

Η Νέα Δημοκρατία και οι υποψήφιοί της υποκριτικά ψελλίζουν ότι δήθεν είναι κατά του Μνημονίου την ώρα που με την διακυβέρνησή τους έκαναν τα πάντα για να εξαϋλωθεί ο εθνικός πλούτος και τα δημόσια έσοδα με τις προκλητικές φοροαπαλλαγές υπέρ του κεφαλαίου και την κατασπατάληση. Ο Σαμαράς έλεγε εγώ είμαι εθνική Ελλάδος όταν πήγαινε ο Παπανδρέου να τα συμφωνήσει, τόνισε ότι και αυτός θα εφαρμόσει το Μνημόνιο επικαλούμενος την συνέχεια του κράτους και λούφαξε μπροστά στον εκβιασμό της Κυβέρνησης.

Το ΠΑΣΟΚ μέσα σε μια βδομάδα άφησε το προπέτασμα καπνού περί δήθεν τοπικών εκλογών όπου αναζητούμε τους αξιότερους. Μπροστά στη συντριβή το είπε ξεκάθαρα. Θέλω την ψήφο σας για να συνεχίσω την ίδια πολιτική, να πάρω και νέα μέτρα σε βάρος σας. Και μάλιστα επιστρατεύει το ίδιο διαχρονικό επιχείρημα όλων των ριψάσπιδών στης ιστορίας, όλων όσων μήδισαν. Μην αντιστέκεστε για να αποφύγετε τα αντίποινα. Θυμώνω πολύ γιατί απευθυνόμενος στους πολίτες ξέρετε τι σας είπε; Δεν σας υπολογίζω!! Δεν έχετε τα κότσια! Ξέρετε μόνο να φωνάζετε στα καφενεία και στο τέλος θα κάνετε αυτό που θέλω εγώ.
Αυτή είναι η αξία των εργαζομένων; Το να σκύβουν το κεφάλι; Προσβάλει και υποτιμά την θέληση και την αξιοπρέπεια του λαού. Σε αυτήν ακριβώς την θέληση και αξιοπρέπεια απευθυνόμαστε εμείς με εμπιστοσύνη

ΓΙ ΑΥΤΟ ΣΤΙΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.