Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Συνδυασμός για τις Αυτοδιοικητικές εκλογές της 7 Νοέμβρη 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
«Τον κακό τους τον καιρό…»

Επανέρχονται από την κυβέρνηση τα σενάρια περί κατάργησης της ειδικής φορολόγησης του πετρελαίου θέρμανσης, κάτι που μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε διπλασιασμό της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης για τα λαϊκά νοικοκυριά (την ώρα που το μεγάλο κεφάλαιο και επιχειρήσεις εξακολουθούν να απολαμβάνουν προκλητικές φοροαπαλλαγές και στο καύσιμο).
Το πιο εξοργιστικό είναι ότι μια τέτοια απόφαση προβάλλεται ως δήθεν  αντίβαρο στην επικείμενη αύξηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης διαμορφώνοντας έτσι το ψευτοδίλημμα ότι έτσι ή αλλιώς ο λαός θα είναι αυτός που θα πληρώσει την κρίση της πλουτοκρατίας.
Ήδη το πετρέλαιο θέρμανσης πωλείται κατά 30% ακριβότερο σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή κατά την ίδια περίοδο. Η όποια δήθεν συγκράτηση στην τιμή του συνοδεύεται από αδικαιολόγητες αυξήσεις στην τιμή που διαθέτουν τα διυλιστήρια τα άλλα είδη καυσίμου.
Είναι προφανές ότι επιχειρείται μια ακόμα ληστρική επιδρομή στα εισοδήματα της κάθε οικογένειας που πλέον καταδικάζεται σε εξαθλίωση. Είναι ακόμα πιο ξεκάθαρο ότι ένα τέτοιο μέτρο πλήττει ακόμα περισσότερο την περιοχή μας όπου επικρατούν δύσκολες καιρικές συνθήκες για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Κανένα «επίδομα θέρμανσης» δεν μπορεί να αντισταθμίσει έστω και μέρος των απωλειών καθώς αυτό θα εξανεμιστεί στη θύελλα κερδοσκοπίας που μια τέτοια απόφαση θα προκαλέσει.
Ο μόνος δρόμος για τον λαό είναι ο ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ. Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ.  Η οργάνωση σε κάθε τόπο δουλειάς, κάθε δήμο, κάθε γειτονιά.
Να αποσύρουν κάθε σκέψη για την κατάργηση της ειδικής φορολόγησης του πετρελαίου θέρμανσης. Να μειωθεί ο Φ.Π.Α στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και να αυξηθεί στα είδη πολυτελείας. Να καταργηθούν οι προκλητικές φοροαπαλλαγές του μεγάλου κεφαλαίου στο καύσιμο.
Το ζήτημα του πετρελαίου θέρμανσης είναι μια ακόμα απόδειξη ότι δεν υπάρχουν τοπικά και «κεντρικά» προβλήματα, όλα πηγάζουν από την ίδια μήτρα, την πολιτική της πλουτοκρατίας, αυτήν υπηρέτησαν πιστά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αυτήν υπηρέτησαν οι Δήμαρχοι τους στην ΚΕΔΚΕ. Το μνημόνιο θα το υπηρετήσουν και οι νυν υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ μέσω του «Καλλικράτη».
Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ καλεί το λαό της Φλώρινας σε άμεσες κοινοποιήσεις ενάντια στις μεθοδεύσεις Κυβέρνησης – ΕΕ.

Αιτήματα για την άμεση ανακούφιση της λαϊκής οικογένειας

Η θέρμανση και το ηλεκτρικό ρεύμα αποτελούν βασικά και στοιχειώδη κοινωνικά αγαθά. Οποιαδήποτε ανατίμηση θα καταβαραθρώσει το βιοτικό επίπεδο του λαού. Δε χωρά καμία αναμονή. Απαιτείται άμεσα η οργάνωση μετώπου εναντίον της επερχόμενης αντιλαϊκής επέλασης και σε αυτόν τον τομέα. Τώρα πρέπει να ξεσηκωθούμε και να παλέψουμε μαζί και ανυποχώρητα για τα δικαιώματά μας, στη σταθερή δουλειά, στην Παιδεία, στην Υγεία.
Απαιτούμε:
Μείωση 30% των τιμολογίων των ΔΕΚΟ, με παράλληλη απαγόρευση της διακοπής παροχής νερού, ρεύματος και σταθερού τηλεφώνου.
Απαγόρευση ανατιμήσεων σε όλα τα προϊόντα και υπηρεσίες.
Επίδομα θέρμανσης για όσους έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μέχρι 40.000 ευρώ.
Φορολογία των κερδών του κεφαλαίου με συντελεστή 45%.
Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, κατάργηση ΕΦΚ σε πετρέλαιο θέρμανσης.
Άμεσα πάλη ενάντια στην επέκταση των ιδιωτικοποιήσεων σε ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΔΕΠΑ, ΕΥΔΑΠ.
Ο λαός να μην αναγνωρίσει το χρέος της πλουτοκρατίας και να αρνηθεί να το πληρώσει !
15-09-2010

    ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

       Υποψήφιος Δήμαρχος: Βασίλης Καραντζίδης 


   ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

     Υποψήφιος Δήμαρχος: Γιάννης Κέρλοβας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.