Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΕΔΕ

Όχι στους δήμους - επιχειρηματίες και τις μεταρρυθμίσεις που στηρίζουν το κεφάλαιο και βλάπτουν το λαό


Συνεχίζονται σήμερα οι εργασίες του ετήσιου συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) που ξεκίνησαν χθες, με την ατζέντα να περιλαμβάνει θέματα όπως οι αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των δήμων μετά από την ψήφιση του «Κλεισθένη», η συμμετοχή της αυτοδιοίκησης στο διάλογο για τη συνταγματική αναθεώρηση, τα οικονομικά των δήμων κ.ά.
Στις σημερινές εργασίες μίλησε η Ελπίδα Παντελάκη δημοτική σύμβουλος Πειραιά και εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», επισημαίνοντας ότι το συμπέρασμα από τη συζήτηση που διεξάγεται είναι η «ταύτιση και συμφωνία των παρατάξεων στην ΚΕΔΕ με τη στρατηγική και την κατεύθυνση της παρέμβασης της κεντρικής εξουσίας σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων και του λαού γενικότερα» (Διαβάστε εδώ περισσότερα και δείτε βίντεο). 
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης ο οποίος ξεκινώντας την ομιλία του επισήμανε πως «οι αλλαγές που προωθούνται από τον "Κλεισθένη" είναι σε αντιδραστική κατεύθυνση γιατί και με τη σημερινή κυβέρνηση αυτοί που κάνουν κουμάντο στην οικονομία είναι το κεφάλαιο». Αυτό επισήμανε μεταξύ άλλων ο Κώστας Πελετίδης δήμαρχος Πάτρας επισημαίνοντας ότι «αξιοποιήθηκε η κουβέντα για την απλή αναλογική για να κρύψει την ουσία της μεταρρύθμισης του "Καλλικράτη", που στην πραγματικότητα μετατρέπει δήμους και περιφέρειες σε πεδία επιχειρηματικής λειτουργίας, για να αβγατίζουν τα κέρδη του κεφαλαίου». (Διαβάστε εδώ περισσότερα και δείτε βίντεο). 

Οι εργασίες της πρώτης μέρας

Ο υπουργός Εσωτερικών, Αλ. Χαρίτσης, από το βήμα του συνεδρίου δήλωσε πως τα επόμενα τρία χρόνια θα γίνουν 1.500 προσλήψεις στους δήμους, θέλοντας ουσιαστικά να παρουσιάσει με αυτόν τον τρόπο πως θα καλυφθούν μια σειρά ανάγκες σε προσωπικό. Ωστόσο, μπροστά στις πραγματικές ανάγκες καθώς και στις δραματικές περικοπές που έχουν γίνει τα προηγούμενα χρόνια με αποτέλεσμα την υπολειτουργία ή το σταμάτημα μιας σειράς υπηρεσιών, αυτό μοιάζει (εάν υλοποιηθεί) σταγόνα στον ωκεανό.
Επιπλέον, τέτοιες υποσχέσεις αποτελούν πρόκληση και κοροϊδία, όταν βρίσκονται και θα βρίσκονται σε ισχύ προβλέψεις όπως οι «ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί», που απαγορεύουν την οποιαδήποτε πρόσληψη ή προβλέψεις, όπως προσλήψεις ανταποδοτικού χαρακτήρα, δηλαδή μόνο στην περίπτωση που οι εργαζόμενοι δημότες θα χαρατσώνονται επιπλέον για να διατηρείται μια θέση εργασίας των 300 ή 400 ευρώ. Επιπλέον είναι εμπαιγμός αυτό που είπε ο υπουργός, ότι δηλαδή καλεί τους δημάρχους να συνεργαστούν για την υλοποίηση των προσλήψεων. Κι αυτό γιατί ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη από την κυβέρνηση η άρνηση να γίνουν προσλήψεις σύμφωνα με τις προτάσεις του προγραμματισμού προσλήψεων των δήμων, μία άρνηση που φτάνει ακόμα και το 80%!
Ακόμα, ο υπουργός ανακοίνωσε κάποιες αλλαγές στο νόμο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, που αφορούν:
- την αύξηση του αριθμού των υποψήφιων δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων, που, πλέον, θα έχουν τη δυνατότητα να είναι έως και +50% (από +30%) από τον αριθμό των συμβούλων που θα εκλεγούν και
- την εκλογή των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων, που πλέον θα γίνεται ανάμεσα στους δύο πρώτους των δύο πλειοψηφούντων συνδυασμών.

Η ομιλία του Νίκου Σοφιανού 



Στη βάρβαρη μνημονιακή, εναλλασσόμενη και διαδοχική πολιτική, που υπήρξε αυτά τα πέντε χρόνια, αναφέρθηκε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», μιλώντας χθες στο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ. 
Όπως είπε, αυτή η πολιτική φόρτωσε «ασήκωτα βάρη στο λαό. Οι δήμοι συμμετείχαν σε αυτή την επίθεση, με αιχμή τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις, την περίφημη αποκέντρωση που μοχλό είχε την απόλυτη μείωση της χρηματοδότησης από το κράτος. Μια απόλυτη μείωση σε 60%, που παραμένει και φυσικά δεν αλλάζει με τα 36 εκατομμύρια παραπάνω που θα δοθούν το 2019». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.