Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

συντάξεις χηρείας ...


ΛΑ.ΣΥ. Δήμου Φλώρινας
Δημοτικό Συμβούλιο, συνεδρίαση της 28-09-2018 και μετά από αναβολή, συνεδρίαση της 16-10-2018

ΘΕΜΑ 2ο της ημερήσιας διάταξης. Έκδοση ψηφίσματος σχετικά με τις συντάξεις χηρείας»

Η Λαϊκή Συσπείρωση που είναι η παράταξη του ΚΚΕ στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Φλώρινας, συμφωνεί με το ψήφισμα που κατέθεσε ο σύλλογος ΑΞΙΑ για τις «Συντάξεις Χηρείας». Το κόμμα μας καταψήφισε το συγκεκριμένο Νόμο 4387/2016 και όλους τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους. Δώσαμε σοβαρή μάχη στο εργατικό-λαϊκό κίνημα, με απεργίες και κινητοποιήσεις, παλέψαμε με όλες μας τις δυνάμεις για να μην ψηφιστούν οι συγκεκριμένοι αντιασφαλιστικοί νόμοι.
Τόσο κοινοβουλευτικά με επίκαιρες ερωτήσεις, αναφορές όσο και με άλλες παρεμβάσεις αναδεικνύουμε τις συνέπειες που έχει στις ζωές χιλιάδων οικογενειών.


Η αντιασφαλιστική επίθεση επιβαρύνει τις ήδη δοκιμαζόμενες λαϊκές οικογένειες. Οι μεγάλες περικοπές στις συντάξεις χηρείας δημιουργούν σοβαρά προβλήματα σε χιλιάδες γυναίκες και τις οικογένειές τους, όπως περιγράφονται στο ψήφισμα. Το βαρύ τσεκούρι στις συντάξεις, κύριες και επικουρικές, στο ΕΚΑΣ, στις αναπηρικές, τα επιδόματα, ήρθε να προστεθεί στους αντιασφαλιστικούς νόμους που ψηφίστηκαν από όλες τις προηγούμενες αστικές κυβερνήσεις. Φέρουν τη σφραγίδα της ΕΕ, αποτελούν δέσμευση του 3ου μνημονίου, το οποίο ψήφισαν όλα τα κόμματα πλην του ΚΚΕ.
Ο εκμηδενισμός των συντάξεων χηρείας αποτελεί μία πλευρά της επίθεσης στο δικαίωμα των γυναικών στην κοινωνική ασφάλιση. Τσακίζεται ο κοινωνικός χαρακτήρας της ασφάλισης που μετατρέπεται σε ατομική υπόθεση και θεωρείται κόστος για κάθε γυναίκα του καθημερινού μόχθου.
Η επίθεση δεν αφορά μόνο τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα αλλά και τις παροχές υγείας και κοινωνικής πολιτικής και πρόνοιας, άδεια μητρότητας, ασθένειας, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Απέναντι στην κλιμακούμενη αντιασφαλιστική, αντεργατική επίθεση, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, ο λαός και η νεολαία έχουν έναν δρόμο. Την παραπέρα άνοδο των αγώνων, την πάλη για ανάκτηση των απωλειών, για κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.
Ο αγώνας για το δικαίωμα στην κοινωνική ασφάλιση είναι μάχη ζωής. Οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες μπορούν να ικανοποιηθούν με βάση τις δυνατότητες που υπάρχουν σήμερα, με την πρόοδο της επιστήμης και της τεχνολογίας.
Τις όποιες κατακτήσεις είχαμε, κανείς δεν μας τις χάρισε. Είναι αποτέλεσμα σκληρών αγώνων. Δεν πρέπει να καθίσουμε με σταυρωμένα τα χέρια.
Σταθμός στην πάλη μας να αποτελέσει το κάλεσμα του Π.Α.ΜΕ. για απεργία στις 8 Νοέμβρη με αίτημα την κατάργηση των αντεργατικών μνημονιακών νόμων, του νόμου Αχτσιόγλου – Βρούτση που καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, την κατάργηση του Νόμου «Κατρούγκαλου» και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων, για επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, των ΣΣΕ και του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ για όλους.
Να διεκδικήσουμε όσα πραγματικά έχουμε ανάγκη για να ζήσουμε καλύτερα εμείς και τα παιδιά μας.
Να απαιτούμε:
• Η σύνταξη θανάτου να επανέλθει στο 70% της σύνταξης που ελάμβανε ή επρόκειτο να λάβει ο θανών, χωρίς καμιά διακοπή στη συνέχεια.
• Επαναφορά της προϋπόθεσης συνταξιοδότησης λόγω θανάτου που ίσχυε μέχρι 12 Μαρτίου του 2016 με 1500 ημέρες εργασίας – ασφάλειας εκ των οποίων 300 στην πενταετία πριν το θάνατο.
• Ο επιζών σύζυγος να παίρνει συνεχώς τη σύνταξη του θανόντος αν είναι άνεργος.
• Κατάργηση του Ν. 4387/2016 και μαζί με αυτόν και το άρθρο 12 όπως και όλοι οι προηγούμενοι αντιασφαλιστικοί νόμοι που ψαλιδίζουν μισθούς και συντάξεις.
• Κατώτατο όριο σύνταξης να είναι τα 486€.
Για τη Λαϊκή Συσπείρωση δήμου Φλώρινας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.