Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

Η σύλληψη των δύο στρατιωτικών είναι παράγοντας επιπλέον ανησυχίας για τη στάση της Τουρκίας

ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ

Η σύλληψη των δύο στρατιωτικών είναι παράγοντας επιπλέον ανησυχίας για τη στάση της Τουρκίας


Την ανησυχία του ΚΚΕ για τη σύλληψη και τη δίκη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τις τουρκικές αρχές, εξέφρασε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ANT1», το πρωί της Δευτέρας 5 Μάρτη.
«Το γεγονός ότι μπλέκεται αυτό το επεισόδιο, σε μια περίοδο που η τουρκική άρχουσα τάξη κλιμακώνει την προκλητικότητα της απέναντι στη χώρα μας και τα κυριαρχικά της δικαιώματα, είναι ένας παράγοντας επιπλέον ανησυχίας. Πρέπει να απαιτήσουμε την επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτικών», ανέφερε, επισημαίνοντας ότι τέτοιου είδους «παραβιάσεις» των συνόρων, στον Έβρο, είναι καθημερινό φαινόμενο και έτσι θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί από την Τουρκία. 
Επίσης, υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ εξέφρασε την ανησυχία του για τη σύλληψη των στρατιωτικών στον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Φ. Κουβέλη. «Είναι άξιο προβληματισμού η παρέμβαση του Αμερικανού πρέσβη. Δεν ξέρω, έχει πάρει ρόλο μεσάζοντα από την κυβέρνηση ή επί παντός επιστητού παρεμβαίνουν;», πρόσθεσε.

Ο Ν. Σοφιανός αναφέρθηκε επίσης στο γεγονός ότι αμφισβητούνται τα δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΑΟΖ, από την Άγκυρα, υπογραμμίζοντας ότι «αυτή η εξέλιξη, χρησιμοποιείται σαν πίεση για να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις, στα πλαίσια του γνωστού αναπαλαιωμένου σχεδίου Ανάν, που οδηγεί κυριολεκτικά σε διχοτόμηση της Κυπριακής Δημοκρατίας».
Ερωτηθείς σχετικά με το «μεταμνημονιακό» καθεστώς που θα ισχύσει στην Ελλάδα, υπενθύμισε τόσο την κυνική δήλωση του πρωθυπουργού «ξεχάστε το παρελθόν», δηλαδή ξεχάστε αυτά που χάθηκαν τα χρόνια των μνημονίων, όσο και του προέδρου της ΝΔ που δήλωσε για το πακέτο μέτρων που ψήφισε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ότι «το αναγνωρίζει και στα πλαίσια της συνέχειας του κράτους θα το υλοποιήσει».
Όπως είπε, «η επιτροπεία είναι δεδομένη, κανείς δεν την αμφισβητεί - και στα πλαίσια του μεταμνημόνιου και στα πλαίσια του μηχανισμού εποπτείας της ΕΕ που είναι σε ισχύ. Και φυσικά, αυτή η εποπτεία θα συνοδευτεί και από ένα κείμενο δεσμεύσεων. Εδώ η κυβέρνηση λέει θα είναι δικές μας δεσμεύσεις, δηλαδή μέτρα με πατέντα της ελληνικής κυβέρνησης ή με πατέντα στα πλαίσια της συμφωνίας με τους εταίρους;».
Συμπλήρωσε πως πρέπει να κρατήσουμε ότι μπροστά μας έχουμε τα μέτρα της τέταρτης αξιολόγησης, «να κρατήσουμε δηλαδή ότι υπάρχει ένα εκρηκτικό μείγμα στο οποίο ο κόσμος πρέπει να αντιδράσει, με αιχμή τους πλειστηριασμούς, με αιχμή τις συλλογικές συμβάσεις, με αιχμή όλα αυτά τα οποία πιέζουν τη δύσκολη καθημερινότητα του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.