Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 04-9-2018)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2018

Συναυλίες Θάνου Μικρούτσικου - 100 χρόνια ΚΚΕ

Τραγουδάμε για τα 100 χρόνια του ΚΚΕΑυτήν την Κυριακή, 11 Μάρτη, στο Κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου (Λεωφόρος Βεΐκου, στο ύψος του Αλσους Βεΐκου), στις 19.00, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη από τις τρεις συναυλίες που αφιερώνει ο συνθέτης Θάνος Μικρούτσικοςστα 100 χρόνια ζωής και δράσης του ΚΚΕ. Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στο Α' μέρος της συναυλίας θα παρουσιαστεί το έργο «Σπουδή σε ποιήματα του Βλαδίμηρου Μαγιακόβσκη». Ερμηνεύει ο Κώστας Θωμαΐδης. Στη συνέχεια θα παρουσιαστεί ολόκληρη η «Καντάτα για τη Μακρόνησο» σε ποίηση Γιάννη Ρίτσου. Το έργο θα ερμηνεύσουν η Ρίτα Αντωνοπούλου και ο Κώστας Θωμαΐδης.

Στο Β' μέρος της συναυλίας θα παρουσιαστούν επιλογές πολιτικών τραγουδιών από τη μουσική πορεία του Θ. Μικρούτσικου σε ποίηση Ναζίμ Χικμέτ, Μπέρτολτ Μπρεχτ, Αλκη Αλκαίου, Κώστα Τριπολίτη, Βολφ Μπίρμαν, Οδυσσέα Ιωάννου, Κώστα Λάχα, Φώντα Λάδη και Δημήτρη Ραβάνη - Ρεντή.
Ερμηνεύουν: Μίλτος Πασχαλίδης, Ρίτα Αντωνοπούλου, Κώστας Θωμαΐδης.

Τη «σκυτάλη» των συναυλιών παίρνουν την Παρασκευή 23 Μάρτη η Πάτρα (στο Εθνικό Κλειστό Γυμναστήριο «Δημήτριος Τόφαλος», στις 20.00) και την Κυριακή 1η Απρίλη η Θεσσαλονίκη (στο Παλαί Ντε Σπορ, στις 19.00).
Η είσοδος θα γίνεται με προσκλήσεις που διακινούνται από τις Κομματικές Οργανώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.