Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος εγκλήματος

Λαϊκή Συσπείρωση Φλώρινας:
Μάνδρα, Μαγούλα, Νέα Πέραμος Αττικής
χρονικό ενός προαναγγελθέντος εγκλήματος

Στους 21 οι νεκροί – Τεράστιες οι καταστροφές σε σπίτια και καταστήματα – Τεράστιες ευθύνες σε κυβέρνηση, περιφερειακή και τοπική διοίκηση.
Εγκληματικές οι ευθύνες κυβερνήσεων, δημοτικών και περιφερειακών αρχών που εδώ και χρόνια δεν προχωρούν στα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα αφήνοντας απροστάτευτους χιλιάδες κατοίκους ενώ ακόμα και οι εθνικές οδοί μετατρέπονται σε ποτάμια. Η  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, παρέχοντας προκλητική χρηματοδότηση στο κεφάλαιο, ενώ την ίδια στιγμή χρηματοδότηση δίνεται μόνο στα λεγόμενα επιλέξιμα έργα και σε έργα βιτρίνας ενώ τα αντιπλημμυρικά έργα δεν χρηματοδοτούνται.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» των Δήμων Μάνδρας-Ειδυλλίας, Ελευσίνας και Μεγάρων με αλλεπάλληλες παρεμβάσεις της στο δημοτικό συμβούλιο ζητούσε εδώ και καιρό, την κατασκευή των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων τα οποία δεν γίνονται αφού -όπως είναι γνωστό- τα έργα δεν είναι επιλέξιμα από την ΕΕ και την τοπική διοίκηση για τη χρηματοδότησή τους. Οι όποιες παρεμβάσεις εκ μέρους Δημοτικής και Περιφερειακής αρχής είναι πρόχειρες και αποσπασματικές με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται τα προβλήματα εδώ και δεκαετίες με τα ρέματα της ευρύτερης περιοχής να μην έχουν διευθετηθεί και τα οποία πνίγουν ανθρώπους και περιουσίες.  Οι τεράστιες καταστροφές αναδεικνύουν τον άναρχο αντιλαϊκό χαρακτήρα της καπιταλιστικής ανάπτυξης και την περιφρονητική στάση απέναντι στον άνθρωπο, που χαρακτηρίζει το καπιταλιστικό σύστημα και όσους το υπηρετούν.
Προχθές νεκρός στην Κέρκυρα, καταστροφικές πλημμύρες στην Πελοπόννησο. Χθες η Σύμη, σήμερα η Αττική.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Φλώρινας εκφράζει τα συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων από τις καταστροφικές πλημμύρες. Ζητάμε να κινητοποιηθούν όλες οι απαραίτητες δυνάμεις του κρατικού μηχανισμού για να στηριχθούν οι κάτοικοι των περιοχών, να αναζητηθεί και ο τελευταίος αγνοούμενος, να υπάρξουν μέτρα ανακούφισης των πληγέντων και αποκατάστασης των ζημιών. Να δοθεί άμεσα έκτακτη ενίσχυση στους δήμους από τον κρατικό προϋπολογισμό για να αντιμετωπιστούν επείγουσες ανάγκες αντιπλημμυρικής θωράκισης. Να αποζημιωθούν οι πληγέντες στο πραγματικό ύψος των ζημιών και να απαλλαγούν από δημοτικά τέλη και ΕΝΦΙΑ. Να παγώσουν τα χρέη τους σε Εφορία, ΟΑΕΕ και Ταμεία χωρίς προσαυξήσεις και πρόστιμα.
Η Αττική δεν είναι μακριά από τη Δυτική Μακεδονία και την Φλώρινα. Να μην ζήσουμε ίδιες τρομακτικές στιγμές και εικόνες.
Τώρα χρειάζεται τα λαϊκά στρώματα να οργανώσουν την πάλη τους, απαιτώντας να ληφθούν άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας, ιδιαίτερα στις περιοχές με εντοπισμένο πρόβλημα, για να μη θρηνήσουμε άλλους νεκρούς από την κακοκαιρία, για μέτρα συνολικά για την αντιπλημμυρική, αντισεισμική, αντιπυρική προστασία. Να συγκεντρώσουν δυνάμεις για την λαϊκή αντεπίθεση, για ένα δρόμο ανάπτυξης που θα έχει στο επίκεντρο του την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

ΦΛΩΡΙΝΑ - 20.11.2017 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.