Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ για το 2018

ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ για το 2018

Τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Φλώρινας. Φλώρινα, 16-10-2017 

Το Τεχνικό Πρόγραμμα της δημοτικής αρχής διαχειρίζεται την φτώχεια και την εξαθλίωση, που επιβάλλει η κεντρική διοίκηση στους ΟΤΑ. Είναι ακόμα ένα τεχνικό πρόγραμμα υπό την σκιά του τρίτου μνημονίου της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που ψηφίστηκε μαζί φυσικά με τα κόμματα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ.
Οι δήμοι μετατράπηκαν σε μακρύ χέρι της κεντρικής εξουσίας και ξεζουμίζουν μαζί με αυτήν τους δημότες. Υπηρεσίες και έργα κάτω από το πρίσμα της ανταποδοτικότητας και της βαριάς δημοτικής φορολόγησης. Η υποχρηματοδότηση των δήμων συνεχίζεται, η ανεξαρτησία τους χάνεται, η λέξη αυτοδιοίκηση μετατράπηκε σε ευφημισμό.

Το νέο Τεχνικό Πρόγραμμα για το έτος 2018, είναι πρόγραμμα λιτότητας, αποτελεί συνέχεια του προηγούμενου και αποτυπώνει την έλλειψη νέων έργων, την απουσία σχεδίου για την αντιπυρική προστασία, την απουσία πρόβλεψης για τα θέματα διαχείρισης των υδάτινων πόρων, την έλλειψη προοπτικής για την ΔΕΥΑΦ κ.α.

Φέτος καταγράφουμε 73 έργα από τα οποία τα 15 από αυτά είναι νέα έργα, ο δε προϋπολογισμός τους φέτος είναι στα 4.887.898,40 ευρώ. Δηλαδή η μεγάλη πλειοψηφία των έργων είναι συνέχεια των προηγούμενων και εκείνα των παραπροηγούμενων τεχνικών προγραμμάτων. Σε δουλειά να βρισκόμαστε δηλαδή … Παρατηρούμε μόνο την εκπλήρωση υποχρεωτικών για τον δήμο εργασιών όπως συντήρηση ηλεκτροφωτισμού, επέκταση δημοτικού φωτισμού, έργα οδοποιίας και συντήρησης – αποκατάστασης των δρόμων μέσα στα όρια του δήμου, έργα για μερεμέτια στα σχολικά κτίρια, αποκατάσταση στεγών, Διαχειριστικές μελέτες Δημοτικών Δασών.

Γι’ αυτό και το τεχνικό πρόγραμμα είναι πρόγραμμα - επέκταση του τρίτου μνημονίου, προάγγελος του νέου προϋπολογισμού για το 2018, παιδί κι αυτό της συνεχιζόμενης φτώχειας του λαού προς δόξα της κερδοφορίας της ολιγαρχίας του πλούτου.
-Διεκδικούμε πάγια και γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
-Διεκδικούμε τα παρακρατημένα χρήματα στο Δήμο μας.
-Διεκδικούμε να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο με 45%, ώστε ο δημόσιος κορβανάς να έχει χρήματα.
-Διεκδικούμε αυτή τη στιγμή τα λεφτά που μας αρπάζουν μέσα από διάφορα προγράμματα ΕΣΠΑ και λοιπά, ώστε οι δημόσιοι πόροι να μπορέσουν να λειτουργήσουν.
Και λέμε ότι οι άξονες που θα πρέπει να στηριχτούν είναι:
Αγροτική ανάπτυξη
Εκπαιδευτική πολιτική
Υγεία - Πρόνοια
Αντιπλημμυρική - αντισεισμική θωράκιση και
•Πρόγραμμα που θα αντιμετωπίζει τη διαχείριση των υδάτινων πόρων ενιαία, που θα ενισχύει τις πολιτιστικές υποδομές σε όλα τα διαμερίσματα, σε όλα τα χωριά και δε θα ανακατανέμει τη φτώχεια και τη μιζέρια.

Για όλους αυτούς τους λόγους, δεν πρόκειται να ψηφίσουμε το Τεχνικό Πρόγραμμα, απεναντίας καλούμε όλους τους δημότες της Φλώρινας να οργανωθούν, να παλέψουν, προκειμένου να διεκδικήσουν και από το δήμο και από τις συγκυβερνήσεις που τσακίζουν τη ζωή τους, τα δικαιώματά τους.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.