Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

Για την τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Φλώρινας

ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Για την τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Φλώρινας
Δημοτικό Συμβούλιο της 29-07-2017 – ΘΕΜΑ 1ο


Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ του 3ου και του 4ου μνημονίου, έπειτα από εβδομάδες κινητοποιήσεων των συμβασιούχων στην καθαριότητα σε όλη τη χώρα και κάτω από την πίεση των οξυμένων προβλημάτων προχώρησε στην ψήφιση τροπολογίας για τους συμβασιούχους, επί της ουσίας κάνοντας ένα βολικό ελιγμό, πετώντας το μπαλάκι στους Δήμους, λέγοντας ότι εάν θέλετε να κρατήσετε τους συμβασιούχους πρέπει να βρείτε και τα αντίστοιχα έσοδα, να ματώσει και άλλο ο λαός μας δηλαδή! Η κυβέρνηση φυσικά ήξερε ότι θα βρει αρκετούς πρόθυμους, πριν από όλα την ίδια την ΚΕΔΕ, με την οποία - παρά τις επιμέρους κόντρες και "διαφωνίες" - συμπλέουν στρατηγικά στα κεντρικά ζητήματα άσκησης πολιτικής όπως είναι η ολοένα και μεγαλύτερη διασύνδεση των Δήμων με τα επιχειρηματικά συμφέροντα και στον τομέα της καθαριότητας γιατί εκεί πλέον βλέπουν τεράστια περιθώρια κερδοφορίας, για να κάνουν μπίζνες και να ξαναπληρώσουν τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Την ίδια στρατηγική συναντίληψη έχει και η Δημοτική Αρχή Φλώρινας.



Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Φλώρινας καταψήφισε την τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Φλώρινας με το σκεπτικό ότι: «  Η τροπολογία που ψήφισε η κυβέρνηση συριζα – ανελ και εφαρμόζει σήμερα η Δημοτική Αρχή Φλώρινας, με τα κριτήρια που θέτει οδήγησε στην απόλυση των 34 συμβασιούχων. Η νέα αυτή νομοθεσία – που τάχα θα έλυνε το πρόβλημα των συμβασιούχων – οδηγεί στην αύξηση των ανταποδοτικών τελών στον τομέα της καθαριότητας, σε συμφωνίες για την είσοδο εργολάβων, σε υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, σε πλήρες ξεχαρβάλωμα των εργασιακών δικαιωμάτων, σε εντατικοποίηση της εργασίας, αύξηση των εργατικών ατυχημάτων. Το Κ.Κ.Ε. και η "Λαϊκή Συσπείρωση" σταθερά ήταν και είναι ενάντια σε όλες αυτές τις αναδιαρθρώσεις, υποστηρίζοντας τη μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα και ταυτόχρονα τους αγώνες ώστε η Τοπική Διοίκηση με κρατικούς πόρους να εξασφαλίζει όσο το δυνατόν τις απαραίτητες υποδομές και υπηρεσίες που έχουν πραγματική ανάγκη τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά. Απ’ αυτή τη σκοπιά υπερασπίζεται και το δικαίωμα κάθε εργαζόμενου στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, όχι μόνο στους ΟΤΑ.»


Η «Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Φλώρινας» καλεί τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα της Φλώρινας να αγωνιστούν  ώστε να μην επωμίζονται οι δημότες το κόστος της υπηρεσίας καθαριότητας με τα λεγόμενα «ανταποδοτικά τέλη». Οι εργαζόμενοι που θα προσληφθούν να πληρώνονται με κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό, να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν σε όλες σχεδόν τις Υπηρεσίες (πχ Πράσινο, Κοιμητήριο κλπ).


Ο νέος ΟΕΥ της διεύθυνσης καθαριότητας, θα έπρεπε να προβλέπει κατ’ ελάχιστον τόσες θέσεις, όσοι και οι σημερινοί εργαζόμενοι της διεύθυνσης, καθώς οι ανάγκες για προσωπικό όλων των ειδικοτήτων είναι τεράστιες και καλύπτονται από 8μηνίτες, 2μηνίτες και εργαζόμενους στην κοινωφελή εργασία. Αν προσθέσουμε και τους εργαζόμενους που πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν τα επόμενα χρόνια καθώς και τη συνεχιζόμενη μνημονιακή απαγόρευση των προσλήψεων, τότε γίνεται επιτακτική η ανάγκη να ζητήσουμε πολύ περισσότερους από τους 27 που κατέληξε και πρότεινε η Δημοτική Αρχή.
Για τους συμβασιούχους η «Λαϊκή Συσπείρωση» απαιτεί:
1. άμεσα να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την υπογραφή της νέας σύμβασης για ΟΛΟΥΣ
2. να εξασφαλιστεί η πληρωμή για όλο το διάστημα εργασίας τους.
3. να μην χαθούν τα ρεπό και οι άδειες που οφείλονται από το προηγούμενο διάστημα εργασίας.
4. μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Μετατροπή όλων των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου. Καμία απόλυση εργαζομένου.

Μόνος δρόμος, είναι ο δρόμος του αγώνα τόσο για τα λαϊκά στρώματα του δήμου μας που θα πληρώσουν ακόμα πιο ακριβά τέλη για καθαριότητα, όσο και για τους ίδιους τους εργαζόμενους στην καθαριότητα και όχι μόνο, που, ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση, πρέπει να παλέψουν σαν μια γροθιά διεκδικώντας το αυτονόητο: ζωή με δουλειά, αξιοπρέπεια και δικαιώματα.

ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΤΩΣΑΜΕ, ΑΡΚΕΤΑ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.