Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

εκδήλωση της Τ.Ε Φλώρινας του ΚΚΕ για τα 70 χρόνια του ΔΣΕ




Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Τετάρτη 22/6/2016 στην Αίθουσα του Εργατικού Κέντρου η εκδήλωση της Τ.Ε Φλώρινας του ΚΚΕ προς τιμή των 70 ετών από την ίδρυση του ΔΣΕ.

Την ομιλία πραγματοποίησε ο Βασίλης Καραντζίδης, στέλεχος του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Μακεδονίας.

Κατά την ομιλία τόνισε μεταξύ άλλων:
 

"Και σήμερα  τιμάμε όλους τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες του ΔΣΕ, όλους όσοι έπεσαν, τραυματίστηκαν στις ηρωικές μάχες του.

Τιμάμε σήμερα  όλους εκείνους και εκείνες που πολέμησαν ηρωικά, σε όλα τα βουνά, τις πόλεις και τα χωριά της πατρίδας μας.

Για το Κόμμα μας αποτελεί χρέος και καθήκον μας να αναδείξουμε την προσφορά του λαϊκού ηρωικού Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας στη σκληρή, άνιση, αλλά δίκαιη πάλη του, για να μαθαίνουν οι νέοι και να θυμούνται οι παλιοί.
....
Η Ιστορία του ΔΣΕ κατασυκοφαντείται από τα αστικά επιτελεία γιατί θέλουν να αμαυρώσουν την κορυφαία στιγμή ταξικής πάλης, που κατέδειξε ότι η αστική τάξη δεν είναι ανίκητη.  




Ο τρίχρονος αγώνας του ΔΣΕ υπήρξε αναγκαίος, δίκαιος, ηρωικός και μεγαλειώδης. Ηταν πατριωτικός και διεθνιστικός
.......
Εξέφραζε τα συμφέροντα της συντριπτικής πλειονότητας του πληθυσμού ενάντια στα συμφέροντα των εκμεταλλευτών και καταπιεστών της. Εξέφραζε τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και της βασικής συμμαχικής της δύναμης, της εξαθλιωμένης αγροτιάς και των φτωχών αυτοαπασχολούμενων στρωμάτων των πόλεων. Η αστική κρατική εξουσία γνώρισε τότε τον μεγαλύτερο κίνδυνο για την ίδια την ύπαρξή της. Ο αγώνας του ΔΣΕ αποτελεί την κορυφαία εκδήλωση της ταξικής πάλης στην Ελλάδα κατά τον εικοστό αιώνα.
......
Ο αγώνας του ΔΣΕ δεν ήταν νικηφόρος σε στρατιωτικό επίπεδο αν και θα μπορούσε. Αρχικά οι ταλαντεύσεις του ίδιου του κινήματος αλλά και του Κόμματος που υποτίμησε την απόφαση του Ιμπεριαλισμού να επέμβει και να μην αφήσει τον λαό να πα΄ρει τις τύχες στα χέρια του. και στην συνέχεια η συντριπτική υπεροχή του αντιπάλου σε έμψυχο και κυρίως σε πολεμικό υλικό και χρήματα. ΗΠΑ και Μ. Βρετανία εξόπλισαν τον αστικό στρατό με κάθε συγχρονο όπλο ακόμα και με βόμβες ναπάλμ.
Απέναντι σε αυτήν στην υπεροχή ο ΔΣΕ αντέτεινε το σθένος, την αποφασιστικότητα, τον ηρωισμό των μαχητών και των μαχητριών του, την αγάπη και την υποστρήριξη του λαού, την ηθική υπεροχή που διατηρεί μέχρι σήμερα.

Υπάρχουν ήττες που είναι περισσότερο ένδοξες και τιμητικές και από τις νίκες. Και νίκες που είναι πιο ντροπιαστικές  από την ήττα. Στην περίπτωση του ΔΣΕ το παραπάνω βρίσκει απόλυτη εφαρμογή."











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.