Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Το κατάπτυστο αντικομμουνιστικό πρόγραμμα της ΕΕ

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Καταψήφισε το κατάπτυστο αντικομμουνιστικό πρόγραμμα της ΕΕ



Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταγγέλλει το χυδαίο αντικομμουνιστικό πρόγραμμα της ΕΕ «Ευρώπη για τους Πολίτες 2014-2020», που χρηματοδοτεί με πακτωλό εκατομμυρίων ευρώ τον ωμό αντικομμουνισμό, την παραχάραξη της ιστορικής αλήθειας, την ανιστόρητη προπαγάνδα της ταύτισης του φασισμού με τον κομμουνισμό.
Στην αιτιολόγηση της καταψήφισης του απαράδεκτου ευρωενωσιακού προγράμματος, η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος αναφέρει τα εξής:
«To ΚΚΕ καταψήφισε το κατάπτυστο πρόγραμμα αντικομμουνισμού της ΕΕ ''Ευρώπη για τους Πολίτες 2014-2020''. Πρόκειται για ακόμη πιο χυδαία εκδοχή του προηγούμενου προγράμματος για την περίοδο 2007-2013, που χρηματοδοτεί την αντικομμουνιστική εκστρατεία της ΕΕ, την παραχάραξη της ιστορικής αλήθειας, την απαράδεκτη προπαγάνδα της ταύτισης του φασισμού με τον κομμουνισμό. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, χρηματοδοτεί "τη διατήρηση ζωντανής της μνήμης των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν κάτω από κάθε είδους δικτατορίες στη σύγχρονη ευρωπαϊκή ιστορία, όπως είναι ο ναζισμός, ο φασισμός και τα ολοκληρωτικά κομμουνιστικά καθεστώτα, συμπεριλαμβανομένου του σταλινισμού, με απώτερο σκοπό τη διατήρηση της ειρηνικής συνύπαρξης στην Ευρώπη"!! Την ίδια στιγμή που τα μονοπώλια, η ΕΕ και οι αστικές κυβερνήσεις τσακίζουν τη ζωή και τα δικαιώματα της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, καταβαραθρώνουν μισθούς και συντάξεις, περιορίζουν δραματικά τις όποιες κοινωνικές δαπάνες, διαλύοντας τα δημόσια συστήματα Κοινωνικής Ασφάλισης, Υγείας - Πρόνοιας και εκπαίδευσης, διαθέτουν πακτωλό εκατομμυρίων (229 εκατομμύρια ευρώ) για να σταλάζουν το αντικομμουνιστικό δηλητήριο στις συνειδήσεις των εργαζομένων, ιδίως της νεολαίας. Επιβεβαιώνεται ότι η αντιλαϊκή επίθεση του κεφαλαίου και του πολιτικού προσωπικού προϋποθέτει τον ωμό αντικομμουνισμό, για να χτυπήσει το ταξικό εργατικό κίνημα και το πρωτοπόρο τμήμα του, τα Μαρξιστικά – Λενινιστικά Κομμουνιστικά Κόμματα.

Η Ιστορία γράφεται από τους λαούς, από την ταξική πάλη. Ο καπιταλισμός είναι το τελευταίο εκμεταλλευτικό σύστημα στην Ιστορία της ανθρωπότητας και για αυτό είναι καταδικασμένο να ανατραπεί από την εργατική τάξη και τους συμμάχους της. Αυτή την ιστορική νομοτέλεια δεν πρόκειται να την εμποδίσουν οι αστοί, οι ιμπεριαλιστικές ενώσεις τους και το πολιτικό τους προσωπικό όσα αντικομμουνιστικά προγράμματα κι αν χρηματοδοτούν».


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ Γ. ΤΟΥΣΣΑ
Το πρόγραμμα της ΕΕ για την ταύτιση φασισμού - κομμουνισμού καταγγέλλει στο Ευρωκοινοβούλιο το ΚΚΕ



------------------
Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕΓιώργος Τούσσας, με επιστολή του προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και τις επιτρόπους Δικαιοσύνης, Θεμελιωδών Δικαιωμάτων και Ιθαγένειας, Βιβιάν Ρέντινγκ, και Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Πολυγλωσσίας και Νεολαίας, Ανδρούλλα Βασιλείου, κατήγγειλε τη χρηματοδότηση από την ΕΕ του προγράμματος «Ευρώπη για τους Πολίτες 2014-2020», της ανιστόρητης και επικίνδυνης «θεωρίας των άκρων», που επιχειρεί την απαράδεκτη ταύτιση του φασισμού με τον κομμουνισμό.
Στην επιστολή του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ επισημαίνει τα εξής:
«Τη στιγμή που κλιμακώνεται η αντιλαϊκή επίθεση ΕΕ και αστικών κυβερνήσεων ενάντια στους λαούς, καταδικάζοντας τους εργαζόμενους σε μαζική ανεργία, φτώχεια και εξαθλίωση, τα όργανα της ΕΕ διαθέτουν άφθονο χρήμα για να προωθήσουν την ανιστόρητη και επικίνδυνη "θεωρία των άκρων", που επιχειρεί να ταυτίσει το φασισμό - ναζισμό με τον κομμουνισμό. Με το πρόγραμμα "Ευρώπη για τους Πολίτες 2014-2020" (συνέχεια του αντίστοιχου προηγούμενου προγράμματος για την περίοδο 2007-2013) η ΕΕ χρηματοδοτεί με 229 εκατομμύρια ευρώ την αντικομμουνιστική της εκστρατεία, τη χυδαία παραχάραξη της ιστορικής αλήθειας, με πρώτο και κύριο στόχο να ποτίσει τα μυαλά, ιδίως της νέας γενιάς, με το δηλητήριο του αντικομμουνισμού. Σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών της Ελλάδας, το πρόγραμμα διαθέτει ζεστό χρήμα - 100.000 ευρώ για κάθε έργο - στις αρχές της Τοπικής και Περιφερειακής Διοίκησης, σε ΜΚΟ, εκπαιδευτικά ιδρύματα, "ομάδες προβληματισμού" των κρατών - μελών της, υποψήφιων και δυνάμει υποψήφιων προς ένταξη στην ΕΕ χωρών, προκειμένου να αναπτύξουν δράσεις σε δύο άξονες: "Μνήμη και Ευρωπαϊκή Ιθαγένεια" και "Συμμετοχή στις δημοκρατικές διαδικασίες και τα κοινά". Στους χρηματοδοτούμενους τύπους δράσεων του προγράμματος περιλαμβάνονται ρητά διάλογοι - μελέτες και παρεμβάσεις σχετικά με καθοριστικές στιγμές της ευρωπαϊκής ιστορίας, ιδίως με στόχο "να διατηρηθεί ζωντανή η μνήμη των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν κάτω από τα καθεστώτα του ναζισμού και του σταλινισμού».
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα συνιστά έναν ακόμη κρίκο στη χυδαία αντικομμουνιστική εκστρατεία, που η ΕΕ προωθεί ως επίσημη ιδεολογία, με οργανωμένο σχεδιασμό.
Η απαράδεκτη προσπάθεια να ταυτιστούν τα εγκληματικά φασιστικά - ναζιστικά καθεστώτα με τη σοσιαλιστική οικοδόμηση και τις τεράστιες, πρωτόγνωρες κατακτήσεις που έφερε για τους εργαζόμενους, συνδέεται με τις επιδιώξεις τμημάτων του κεφαλαίου για την ενίσχυση των φασιστικών μορφωμάτων που αναδύονται σε πολλά κράτη μέλη της ΕΕ. Επιχειρούν να διαμορφώσουν τις εγκληματικές ναζιστικές συμμορίες σε "χρυσή εφεδρεία", να ανασυγκροτήσουν τα εθνικοσοσιαλιστικά μορφώματα, με βραχίονα τα τάγματα εφόδου ενάντια στο εργατικό - λαϊκό κίνημα, για να υπερασπίσουν την εξουσία των μονοπωλίων και το σύστημά τους, αποκαλύπτοντας ότι το ναζιστικό - φασιστικό τέρας είναι γέννημα-θρέμμα του καπιταλιστικού συστήματος.
Μάταια επιδιώκουν να αθωώσουν τη ναζιστική θηριωδία και να προσβάλουν βάναυσα τη μνήμη εκατομμυρίων κομμουνιστών και αγωνιστών των απελευθερωτικών κινημάτων που έδωσαν τη ζωή τους για να απαλλάξουν την Ευρώπη από τη ναζιστική - φασιστική βαρβαρότητα.
Ερωτάται η Επιτροπή: Θα συνεχίσει η ΕΕ να χρηματοδοτεί την παραχάραξη της ιστορικής αλήθειας, την κατασυκοφάντηση του πρωτοπόρου ρόλου του κομμουνιστικού και εργατικού κινήματος για τη συντριβή του ναζισμού - φασισμού; Τέτοιου είδους αντικομμουνιστικές δραστηριότητες, η καλλιέργεια και χρηματοδότηση του επικίνδυνου ιδεολογήματος των "δύο άκρων" συντηρούν και ενισχύουν τα ναζιστικά - φασιστικά μορφώματα και εξωραΐζουν τον εγκληματικό χαρακτήρα και δράση τους στην Ευρώπη;»





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.