Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 27-5-2017)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου 2013

K.K.E. Λαϊκή επαγρύπνηση


Λαϊκή επαγρύπνηση

     Οι εργαζόμενοι πρέπει να είναι επιφυλακτικοί με τις τελευταίες εξελίξεις.
     Η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση γιατί, πριν απ' όλα, είναι μαχητικός υπερασπιστής του καπιταλιστικού συστήματος, μπράβος του κεφαλαίου, μηχανισμός καταστολής της μεγαλοεργοδοσίας.
     Είναι φυσικό τέτοιοι μηχανισμοί να συνδέονται με τον υπόκοσμο και το οργανωμένο έγκλημα.
     Η Χρυσή Αυγή και κάθε τέτοιου είδους μηχανισμός διαπλέκεται στενά με το αστικό κράτος και τους μηχανισμούς του, όποια και αν είναι η κυβέρνηση. Η ίδια η ζωή έχει αποδείξει, άλλωστε, ότι οι θεωρίες των μεμονωμένων περιστατικών, σταγονιδίων κλπ. δεν ισχύουν. Το κύριο ερώτημα είναι τι επιδιώκουν από την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.
     Όσο και αν οι κινήσεις της κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και των αστικών θεσμών πήραν υπόψη τους τη λαϊκή αγανάκτηση και κινητοποίηση ενάντια στη χρυσαυγίτικη δράση, αυτό δεν μπορεί να εξηγήσει από μόνο του τα μέτρα ενάντια στη Χρυσή Αυγή. Το άμεσο χρονικό διάστημα θα γίνουν πιο φανερές οι επιδιώξεις τους. Δεν έχουν αγαθές προθέσεις.
     Το ξήλωμα της Χρυσής Αυγής δεν σημαίνει τέλος της βίας ενάντια στο εργατικό - λαϊκό κίνημα, και νέες τέτοιου είδους δυνάμεις μπορεί να δημιουργηθούν και η εργοδοτική βία, η βία του αστικού κράτους καλά θα κρατεί σε χώρους δουλειάς, σε λαϊκές κινητοποιήσεις.

     Όπως και να ‘χει, οι εξελίξεις ήδη αξιοποιούνται, στην αναμόρφωση του αστικού πολιτικού συστήματος, στον εξωραϊσμό της αστικής δικαιοσύνης και των αστικών δυνάμεων καταστολής, στην αναπαραγωγή της «θεωρίας των άκρων» και στην προπαγάνδιση μέτρων και νομοθετικών πρωτοβουλιών που μπορεί αύριο να στραφούν ενάντια στην εργατική - λαϊκή πάλη. Καμιά αυταπάτη ότι από το μαχαίρι του φασίστα, που είναι μπράβος του κεφαλαίου, θα προστατέψει το εργατικό - λαϊκό κίνημα η ασπίδα του ΜΑΤατζή που υπερασπίζει την εργοδοτική βία, ή η αστική δικαιοσύνη που βγάζει παράνομες τις απεργίες. Δεν πρέπει, λοιπόν, να υπάρχει καμία επανάπαυση. Ο λαός, το εργατικό - λαϊκό κίνημα πρέπει να δυναμώσει τον αγώνα του ενάντια στο ναζισμό και στην εγκληματική του δράση, ενάντια στο σύστημα και τα συμφέροντα που γεννούν και εκτρέφουν τέτοια μορφώματα.                                                                                        1/10/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.