Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
3.10.2013
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Καλούμε τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες, τους ανέργους τους σπουδαστές,  να οργανώσουμε την πάλη μας ενάντια στην κόλαση που μας φέρνουν κυβέρνηση, τρόικα, μονοπωλιακοί όμιλοι. Να οργανώσουμε την πάλης μας:
•Σε κάθε σπίτι που θα απειληθεί από πλειστηριασμό, από κόψιμο του ρεύματος ή του νερού.
•Σε κάθε μικρό μαγαζί που στενάζει κάτω από τα βάρη της φορολογίας και της αναδουλειάς.
Στο νοσοκομείο της πόλης μας για να μην επιτρέψουμε να μείνει κανένας εκτός των πλήρους και αποκλειστικά δωρεάν παροχών Υγείας.
•Στο Ι.Κ.Α. και στα κέντρα Υγείας της περιοχής για να καταγράψουμε ελλείψεις και προβλήματα και να αγωνιστούμε για την λύση τους.
•Στο πλάι κάθε άνεργου γονέα, που η πλειοψηφία του Δημ. Συμβουλίου, δεν τον άφησε καν να υποβάλλει αίτηση για να πάει το παιδί του σε παιδικό σταθμό του Δήμου.
> Και κυρίως να βρεθούμε ο ένας στο πλάι του άλλου. Ο εργαζόμενος στο πλάι του άνεργου, ο έμπορος στο πλάι του φοιτητή, ο συνταξιούχος στο πλάι του μαθητή και του εκπαιδευτικού.

Η συζήτηση που γίνεται αυτές τις μέρες για το πρωτογενές πλεόνασμα ή για το κούρεμα του χρέους δε σε αφορά. Μην ξεγελιέσαι, μην πιστεύεις σε παραμύθια. Τα δίνουν όλα για την κερδοφορία των μονοπωλίων, στραγγίζουν το λαό, σφίγγουν ακόμα περισσότερο τη μέγγενη της εκμετάλλευσης! Αν δε συναντήσουν εμπόδια θα προχωρήσουν ακάθεκτοι στην υλοποίηση του σχεδιασμού τους.


Αν δεν τους σταματήσουμε, θα μας γονατίσουν!
Να δοκιμάσουμε τώρα τη δύναμη μας.

Ακολουθούν νέα άγρια μέτρα εναντίον μας που θα πατήσουν πάνω στα προηγούμενα. Ό,τι μέτρα φρενάρονται από τους αγώνες σε προηγουμένους γύρους έρχονται σε επόμενους, πιο επιθετικά. Το χτύπημα ων συλλογικών συμβάσεων, ο πολλαπλασιασμός των ατομικών συμβάσεων είναι το εργαλείο για να πετύχουν πιο εύκολα τις επιδιώξεις τους. Η επίθεση που κάνουν δεν έχει τέλος!

Μπορούμε να τους σταματήσουμε.

  Στις 4 Οκτώβρη, στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η Γραμματεία Δυτικής Μακεδονίας του ΠΑΜΕ, μπορούμε να κάνουμε το πρώτο βήμα βουλιάζοντας δρόμους και πλατείες. Το συλλαλητήριο αυτό μπορεί να αποτελέσει σταθμό για την κλιμάκωση των αγώνων. Η πίεση που ασκούν οι κινητοποιήσεις, οι απεργίες, η δύναμη της αντίστασης και των αγώνων ανησυχεί το κράτος των μονοπωλίων, τα κόμματά του. Αυτό που χαρακτήριζε πάντα τις νικηφόρες μάχες δεν ήταν μόνο η μορφή ή η διάρκεια των αγώνων. Ήταν και είναι ο ταξικός προσανατολισμός των στόχων και της πάλης του κινήματος. Η μαζικότητα των διαδηλώσεων σε κάθε πόλη, η οργάνωση των εργατών, η αποφασιστικότητα, η αντοχή, η πίστη στο δίκιο, η συμμαχία, είναι αυτά που κρίνουν τις μάχες. Οι αγώνες που έχουμε κάνει ως σήμερα δεν πάνε χαμένοι. Μας γεμίζουν εμπειρία. Ως τώρα πίεζαν, δυσκόλευαν, καθυστερούσαν μέτρα. Όμως είναι ανάγκη να μπούμε σε νέα φάση αγώνων, πιο επιθετικών.

Η Λαϊκή Επιτροπή αγώνα Φλώρινας 
[Σωματείο Εμπορικών Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων σε επιχειρήσεις παροχής Υπηρεσιών Φλώρινας, Σύλλογος Γυναικών Φλώρινας, Μέλος ΟΓΕ, Γραμματεία Φλώρινας του Π.Α.ΜΕ.]

δε μένει με τα χέρια σταυρωμένα ήδη προχωρούμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις. Σήμερα (3.10.2013) πραγματοποιήσαμε συμβολική κατάληψη στο Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας για τέσσερις ώρες, ήρθαμε σε επαφή με εκπροσώπους του Σωματείου των Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και Εκπρόσωπο των γιατρών για να συντονίσουμε την δράση μας ενάντια στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς




ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑ.Μ.Ε. Παρασκευή 4 ΟΚΤΩΒΡΗ 2013 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΖΑΝΗΣ ΣΤΙΣ 7:30μμ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.