Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 27-5-2017)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2013

ΘΛΙΒΕΡΗ ΠΡΩΤΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
               Όσο και αν ψάξαμε δεν βρήκαμε κανένα παράδειγμα Δήμου στην Ελλάδα, που να έχει παραχωρήσει δικό του χώρο ώστε να γίνει μάζωξη της χρυσής αυγής. Το έπραξε ο Δήμος Φλώρινας.
               Είμαστε αυτοί που πρώτοι ζητήσαμε να παραχωρείται η αίθουσα του Δήμου και σε κόμματα για να πραγματοποιούν εκδηλώσεις τους, με την αυτονόητη προϋπόθεση του κανονισμού ότι δεν θα δίνεται σε ομάδες ή για εκδηλώσεις που κηρύσσουν το μίσος και τον διχασμό. Το ζήτημα δεν είναι καθόλου τυπικό. Το μόρφωμα αυτό, υμνητές του χιτλερισμού, κήρυκες του μίσους, προπαγανδιστές κάθε μορφής βίας και ανομίας, αυτοί που χαρακτηρίζουν «υπάνθρωπους και σκουπίδια» τους μετανάστες δεν μπορεί να βαπτίζονται «θεσμικό κοινοβουλευτικό κόμμα». Η απόφαση για οποιαδήποτε διευκόλυνσή είναι πολιτική σε νόημα και περιεχόμενο και γι αυτό απαράδεκτη.
               Η χρυσή αυγή κηρύττει ότι πιστεύει στην «φυλετική κοινότητα και όχι στο έθνος ως σύνολο πολιτών με ατομικά δικαιώματα». Παράλληλα δουλεύει για το σύστημα βρίσκοντας πάμφθηνο εργατικό δυναμικό για τα αφεντικά και προτείνοντας ακόμα και την απλήρωτη δουλειά των ανέργων. Χύνουν δηλητήριο ενάντια σε κάθε εργατικό αγώνα.
               Είμαστε σίγουροι ότι ο λαός μας, το εργατικό κίνημα θα τους δώσει και πάλι την πρέπουσα απάντηση. Κάθε χωριό και γειτονιά, κάθε χώρος δουλειάς, κάθε σωματείο, κάθε κίνηση νεολαίας να γίνουν μετερίζι αντιφασιστικού αγώνα.
               Δεν είναι όμως δυνατόν ο Δήμος Φλώρινας να συνεργεί στην διάδοση του πιο τυφλού, μαύρου μίσους. Ξεχνά την Δροσοπηγή, την Κλαδοράχη; Δίπλα μας την Κλεισούρα και τους Πύργους; Δεν μπήκε ποτέ κάποιος στον κόπο να διαβάσει στο μνημείο πεσόντων κατά του φασισμού και τα ονόματα εβραίων συμπολιτών μας που έπεσαν στην μάχη;
               Αντί επιλόγου θυμίζουμε την κατάληξη άρθρου του «αρχηγού» Μιχαλολιάκου:  «Χίλια εννεακόσια ογδόντα επτά, σαράντα δύο χρόνια μετά, μετά, με την σκέψη και την ψυχή μας δοσμένη στην Μνήμη του Μεγάλου μας Αρχηγού, υψώνουμε το δεξί χέρι ψηλά, χαιρετούμε τον Ήλιο και με το θάρρος, που μας επιβάλλει η Στρατιωτική μας Τιμή και το Εθνικοσοσιαλιστικό μας καθήκον κραυγάζουμε γεμάτοι πάθος, πίστη στο μέλλον και στα οράματά μας: HEIL HITLER!»

Ούτε καν οργή, μόνο θλίψη

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑ Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.