Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 27-5-2017)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Κυριακή, 17 Μαρτίου 2013

Ο Σύλλογος Γυναικών Φλώρινας, μέλος ΟΓΕ καταγγέλλει το Δήμο Φλώρινας
Καταγγέλλουμε την απόφαση της Δημοτικής Αρχής Φλώρινας να παραχωρήσει την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου για εκδήλωση της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής.
Αλήθεια, σκέφτηκαν οι εκπρόσωποι του δήμου σε ποιους έκαναν αυτήν την παραχώρηση;

Στους υμνητές του Χίτλερ, του Γκαίμπελςκαι των Ες Ες;
Σε αυτούς που μαχαιρώνουν ανυπεράσπιστους μετανάστες;
Σε αυτούς που επιτίθενται σε εργάτες, μαθητές, φοιτητές;
Σε αυτούς που ήθελαν να κάνουν εφόδους σε παιδικούς σταθμούς και να σύρουν έξω μικρά παιδάκια;
Σε αυτούς που επαίρονται ότι θα κάνουν σαπούνια τους μετανάστες;
Σε αυτούς που θεωρούν τη γυναίκα μια αναπαραγωγική μηχανή και τίποτα άλλο;
Σε αυτούς που βρίσκονται απέναντι σε κάθε εργατική και λαϊκή διεκδίκηση;
Σε αυτούς που θέλουν να σπείρουν το δηλητήριο του μίσους στο μυαλό μικρών παιδιών;
Σε αυτούς που ως δουλέμποροι εξασφαλίζουν εργάτες με μεροκάματα πείνας σε βιομήχανους, μεγαλοαγρότες κλπ;
Δίστομο
Η καλλιέργεια της λογικής ότι «η Χρυσή Αυγή είναι ένα κοινοβουλευτικό κόμμα και πρέπει να σεβόμαστε το θεσμικό της ρόλο», είναι επικίνδυνη και εγκληματική. Εχουν γραφτεί πολλά για τη Δημοκρατία της Βαϊμάρης και το «θεσμικό» ξεκίνημα των Εθνικοσοσιαλιστών, με την επίσης πασίγνωστη εξέλιξή του. Η λογική της «θεσμικής» αντιμετώπισης του κόμματος, είναι λογική που οδηγεί στη νομιμοποίηση του φασισμού. Οποιος ανέχεται το φασισμό, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία γίνεται συνυπεύθυνος στις εγκληματικές του πράξεις.

Επιβάλλεται να απομονωθεί και να καταδικαστεί αυτό που εκφράζει και εκπροσωπεί αυτή η ναζιστική οργάνωση. Και αυτό δεν είναι τίποτα άλλο από τη βρομιά και την σαπίλα του συστήματος, που προσπαθεί να περισωθεί με τη δράση αυτής της εγκληματικής οργάνωσης που μόνο αντισυστημική δεν είναι. Πίσω από τα δημαγωγικά της προσωπεία υπάρχει το αίμα Ελλήνων και ξένων εργατών, μισανθρωπισμός και μαυρίλα.
Φλώρινα
Τη δράση της αξιοποιούν σκοτεινοί μηχανισμοί, αλλά και το ίδιο το αστικό πολιτικό σύστημα, για να συσκοτίσει τις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων που βασανίζουν την εργατική λαϊκή οικογένεια για να στρέψει τον έναν εργάτη απέναντι στον άλλο, για να δηλητηριάσει νεανικές συνειδήσεις και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.
Λαός και νεολαία μπορούν να τους αποκαλύψουν παραπέρα, να τους αντιμετωπίσουν, να τους απομονώσουν. Πολιτικά, μέσα από το ίδιο το εργατικό, λαϊκό κίνημα και τους φορείς του, στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές. Η Χρυσή Αυγή πρέπει να πάρει οργανωμένη μαζική πολιτική απάντηση από το λαϊκό κίνημα
Καμία ενέργειά τους αναπάντητη. Αποκάλυψή τους παντού και ταξική απομόνωσή τους. Να μην αφήσουμε κανένα φασίστα, κανένα μηχανισμό του συστήματος να χύσει το ρατσιστικό δηλητήριο στις γραμμές της εργατικής τάξης.
Λιντιτσε Τσεχοσλοβακίας
Δεν είχαμε την αυταπάτη ότι η δημοτική αρχή θα μπορούσε να στηλιτεύσει το βρώμικο ρόλο της Χρυσής Αυγής ως εργαλείο του συστήματος, αφού και η ίδια ένα εργαλείο του συστήματος είναι, με το δικό της διαφορετικό ρόλο.
Περιμέναμε όμως το αυτονόητο, αυτό που έκαναν και άλλοι Δήμοι αλλά και εκατοντάδες φορείς, να σταθεί με σεβασμό απέναντι στα δεινά που υπέφερε ο τόπος μας, αλλά και ο κόσμος όλος από το φασισμό.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.