Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η Σχετικά με την κάλυψη των γεγονότων στην αρχαιολογική ανασκαφή



Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η


Σχετικά με την κάλυψη των γεγονότων στην αρχαιολογική ανασκαφή,

στο Ορυχείο Αμυνταίου, από μερίδα ΜΜΕ, ευρύτερα στη Δυτ. Μακεδονία.



Η Κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ έγκαιρα, μέσω του κ. Σαμαρά, έστειλε το μήνυμα για το πώς θα αντιμετωπίζονται οι αγώνες από τη τρικομματική Κυβέρνηση. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα η Χαλυβουργία Ελλάδος, που, πριν σταλεί ο στρατός καταστολής, στήθηκε ένα επικοινωνιακό παιχνίδι με σκοπό να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι οι αγώνες των εργαζόμενων για αξιοπρεπή ζωή είναι αυτή που κλείνει τα εργοστάσια.

Το παιχνίδι αυτό στήθηκε από γνωστά ΜΜΕ, ιδιοκτησίας εφοπλιστών και βιομηχάνων, με στόχο να περάσει το μήνυμα ότι όποιος αγωνίζεται για τα δικαιώματα του στερεί το δικαίωμα της εργασίας στο συνάδελφο του.

Το μήνυμα το έλαβαν και μερικοί τοπικοί δημοσιογράφοι, που σκοπό έχουν να στοχοποιήσουν το ΠΑΜΕ και τους αγώνες του για τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Για να στήσουν το θέμα τους κατάργησαν κάθε έννοια δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Είδαν συγκρούσεις του ΠΑΜΕ με αρχαιολόγους, τη στιγμή που κανένας από τους αρχαιολόγους δεν βρισκόταν στο χώρο του συμβάντος. Είδαν σύγκρουση του ΠΑΜΕ με τους εργαζόμενους της επιχείρησης, τη στιγμή που, από τους 300 και πλέον εργαζόμενους, 10 από αυτούς ήρθαν να εμποδίσουν συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ να μπουν στο χώρο, ενώ η πλειοψηφία των εργαζομένων, ακόμα και με την απειλή της απόλυσης, επικροτούσε την πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ.

Στα ρεπορτάζ τους δεν είπαν κουβέντα για τις συμβάσεις εργασίας, τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στο χώρο της ανασκαφής. Δεν είπαν κουβέντα για τις απολύσεις, που ήταν και ο λόγος της παρουσίας του ΠΑΜΕ. Δεν θεώρησαν σκόπιμο να προβούν ούτε σε μια συνέντευξη από εργαζόμενο, απολυμένο, - ή, έστω, εκπρόσωπο της επιχείρησης, - για να στηρίξουν το δήθεν «αντικειμενικό» ρεπορτάζ τους.

Όσον αφορά την απαράδεκτη συμπεριφορά, όπως αναφέρουν, στελέχους του ΠΑΜΕ, απέναντι σε «δημοσιογράφο», η συγκεκριμένη κυρία αν και ρωτήθηκε 3 φορές ποιός είναι ο λόγος της βιντεοσκόπησης, δεν το ανέφερε, γιατί έτσι θα έστηνε καλύτερα το «θέμα» της, που δεν ήταν άλλο από τη κατασυκοφάντηση των αγώνων του ΠΑΜΕ.

Οι εργαζόμενοι έχουν εμπειρία από το πώς στήνεται σκηνικό τρομοκρατίας απέναντι σε όποιον σηκώνει κεφάλι. Αυτό αποδεικνύει το γεγονός ότι και στην παρέμβαση που έγινε από το ΠΑΜΕ και εργαζόμενους στην εργολαβία την επόμενη μέρα (24/8/2012), για επαναπρόσληψη των απολυμένων, γινόταν βιντεοσκόπηση από άτομο, που καμία σχέση δεν έχει με το δημοσιογραφικό χώρο και ξεκάθαρα είχε εντολή από την εργοδοσία να καταγράψει πρόσωπα, με στόχο να τρομοκρατήσουν όποιον εργαζόμενο σηκώσει κεφάλι.

Εργαζόμενε-εργαζόμενη. Άνεργε. Νέα και νέε.

Μας ετοιμάζουν νέα επίθεση. Η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ έχει έτοιμο το νέο πακέτο μέτρων που θα μας στείλει στην κόλαση. Δεν θα μείνει τίποτα όρθιο από όσα δικαιώματα μας έχουν απομείνει. Εξαθλίωση και φτώχια είναι το μέλλον που μας ετοιμάζουν. Ξέρουν, όμως, ότι μπροστά τους θα βρουν το ταξικό εργατικό - συνδικαλιστικό κίνημα, το κίνημα που είχες και θα έχεις στο πλευρό σου, στους αγώνες σου. Ξέρουν ότι τίποτα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο μπροστά σε μια οργανωμένη και αποφασισμένη εργατική τάξη. Αυτό φοβούνται και κάνουν τα πάντα, αξιοποιώντας τοπικούς παρατρεχάμενους για να συκοφαντήσουν και να σταματήσουν τους αγώνες. Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι μπορούν να το πετύχουν…



25/8/2012