Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Ποιοι και γιατί επιτίθενται στο ΚΚΕ




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



της Ν.Ε. Φλώρινας του ΚΚΕ

Ι. Ποιοι και γιατί επιτίθενται στο ΚΚΕ

Όσο προχωράμε προς τις εκλογές πυκνώνουν οι επιθέσεις ενάντια στην πολιτική του ΚΚΕ. Τη σκυτάλη από το ΠΑΣΟΚ παίρνει «επάξια» στα χέρια της η ΝΔ, που φιλοδοξεί να είναι το κυβερνών κόμμα, συνεπικουρούμενη από το ΛΑ.Ο.Σ., ενώ ως εφεδρεία στην ενορχηστρωμένη αυτή επίθεση προβάλλει και ο ΣΕΒ. [Και τι δεν καταμαρτυρούν στο ΚΚΕ: Από το «κλείσιμο» λιμανιών, επιχειρήσεων, πανεπιστημίων μέχρι το διώξιμο των επενδύσεων, των τουριστών, και επιπλέον την υπεράσπιση «της ακαμψίας στην αγορά εργασίας». Όλα αυτά, συνοδευόμενα και με μπόλικο πρωτόγονο αντικομμουνισμό από τον, γνωστό σε όλους, προβοκάτορα ΛΑ.Ο.Σ., αλλά και τον ιδεολογικό μέντορα των παραπάνω δυνάμεων, τον ΣΕΒ, ο πρόεδρος του οποίου, από τα σαλόνια της «υψηλής τέχνης» που συναγελάζεται, ανακάλυψε και αυτός τη «σταλινική αριστερά». Βεβαίως, εργοστάσια κλείνουν εκεί που δε γίνονται απεργίες και κινητοποιήσεις. Μικρομάγαζα κλείνουν μόνο που δε φταίνε οι διαδηλώσεις αλλά η κρίση και ο ανταγωνισμός με τα μονοπώλια].

Τι όμως πραγματικά ανησυχεί όλους αυτούς; Όχι, βέβαια, το κλείσιμο των επιχειρήσεων και το διώξιμο των επενδύσεων, όπως ισχυρίζονται. Γνωρίζουν από πρώτο χέρι, και πολύ καλύτερα ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΕΒ, ότι τις επιχειρήσεις τις κλείνουν τα ίδια τα μέλη, του πιο «κλειστού επαγγέλματος - κλαμπ» στο οποίο προεδρεύει. Αυτοί σκάνε το ένα κανόνι μετά το άλλο, όταν βλέπουν ότι τα κέρδη τους δεν είναι ικανοποιητικά και μεταφέρουν τα κεφάλαιά τους σε άλλες δραστηριότητες. Αυτοί πάνε, όχι μόνο τώρα στην κρίση, αλλά και πριν, στις περιόδους της ραγδαίας ανάπτυξης, τις επιχειρήσεις τους σε γειτονικές χώρες, αλλά και ακόμα μακρύτερα, για να εξασφαλίσουν τα συμφέροντά τους. [Δικό τους ήταν το σύνθημα της «εξωστρέφειας», όταν έψαχναν στα Βαλκάνια, στις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ, τα σύγχρονα «Ελντοράντο». Επειδή είχαν μικρότερους μισθούς. Αυτοί, βιομηχανικά και εμπορικά μονοπώλια, τράπεζες, εφοπλιστές, το κυνήγι για όλο και μεγαλύτερα κέρδη και η αδηφάγα γιγάντωσή τους, έκλεισαν και κλείνουν τα μικρομάγαζα, βάζουν λουκέτα στις βιοτεχνίες, ξεκληρίζουν τους αγρότες, απολύουν τους εργάτες].

Δεν ανησυχούν λοιπόν για το «κλείσιμο» των επιχειρήσεών τους. Για τα κέρδη τους κόπτονται και πονάνε. Ούτε για τις δουλειές που χάνονται και τις θέσεις εργασίας τους ενδιαφέρει. Αυτό που επιδιώκουν είναι φθηνό και ευέλικτο εργατικό δυναμικό. Γι' αυτό και σκούζουν και για τα πανεπιστήμια. Ξέρουν ότι εκεί ετοιμάζεται η νέα δεξαμενή της εργατικής δύναμης και τη θέλουν να γίνει όχι μόνο πιο φθηνή αλλά και υπάκουη. Αξιώνουν όχι μόνο δούλους, όχι μόνο φθηνούς δούλους αλλά και ευχαριστημένους δούλους. Εργάτες που σκύβουν το κεφάλι και υπακούν στα οικονομικά τους καπρίτσια. Γι' αυτό λυσσαλέα επιτίθενται σε όσους τους χαλάνε τη μανέστρα. Σε αυτούς που όχι μόνο στα λόγια, αλλά στην πράξη στέκονται δίπλα στους εργάτες που αντιστέκονται. Γι' αυτό επιτίθενται ξεδιάντροπα στο ΚΚΕ. Ειδικά η ΝΔ καταλαβαίνει ότι και μετά τις εκλογές, ως κυβέρνηση που επιδιώκει να γίνει, θα βρει μπροστά της το ΚΚΕ. Ξέρει, όπως και ο ΣΕΒ, ότι το ΚΚΕ είναι η δύναμη που μπορεί να σταθεί εμπόδιο στα σχέδιά τους, να οργανώσει τους αγώνες, να πρωτοστατήσει στην αντίσταση των λαϊκών στρωμάτων. Αυτό τους ανησυχεί πραγματικά, εδώ και η βαθύτερη αιτία όλων αυτών των επιθέσεων.

Όσο για τα περί «σταλινικής αριστεράς», και εδώ αποκαλύπτονται. Δεν απέκτησε ξαφνικά ο πρόεδρος του ΣΕΒ, ένας πρώην γαλακτοβιομήχανος, πτυχίο ιστορικού! Κάτω από φράσεις του συρμού - που όλως τυχαίως (;) ξεστομίζονται όχι μόνο από φιλελεύθερους, σοσιαλδημοκράτες αλλά και από τους αυτοαποκαλούμενους αριστερούς κρύβεται η μεγάλη τους ανησυχία, ότι το ΚΚΕ, παρά τις μπόρες και τα προσωρινά πισωγυρίσματα της Ιστορίας, ενάντια στο ρεύμα και στην πλημμυρίδα της αντεπανάστασης, κρατάει ψηλά την κόκκινη σημαία, τη σημαία του σοσιαλισμού. Ότι το ΚΚΕ έχει στρατηγική, παλεύει όχι μόνο για την υπεράσπιση των πιο άμεσων συμφερόντων της εργατικής τάξης, αλλά κυρίως έχει ολοκληρωμένη εναλλακτική πρόταση. Την πρόταση της εργατικής, λαϊκής εξουσίας, που με πανεθνικό κεντρικό σχεδιασμό και κοινωνικοποιώντας τα μονοπώλια θα βάλει μπροστά τη λαϊκή οικονομία που θα υπηρετεί τις ανάγκες της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού. Γι' αυτό όλος αυτός ο οχετός ενάντια στο ΚΚΕ.

**********

ΙΙ. Τους ανησυχεί η οργανωμένη ανυπακοή

Γράφουν ΤΑ ΝΕΑ για τη δήθεν «αποκάλυψη» ότι το ΚΚΕ δεν πλήρωσε το χαράτσι της ΔΕΗ, αλλά μόνο την αξία του ηλεκτρικού ρεύματος: «Ερώτηση: Ισχύει ο νόμος που επιβάλλει το χαράτσι, για τις κομματικές εγκαταστάσεις του Περισσού και την κατοικία της Παπαρήγα; Απ' ότι φαίνεται όχι. Δεν θέλουν να πληρώσουν, δεν πληρώνουν. Ο νόμος μάλλον είναι μόνο για... εθελοντές (...) Θα μπει τέλος στην ασυλία των κομμάτων έναντι των νόμων ή θα διαιωνίζεται; Απορία: Από τη στιγμή που ένα κόμμα και οι επικεφαλής του δεν πληρώνουν, γιατί να πληρώσουν οι υπόλοιποι; Γιατί να μην επικαλεσθούν όλοι την ίδια δικαιολογία και να τη σκαπουλάρουν; Γιατί ότι ισχύει - χωρίς συνέπειες - για το ΚΚΕ να μην ισχύει και για τους υπόλοιπους; Πιο απλά, η κυβέρνηση έχει δύο επιλογές: ή θα φροντίσει να πληρώσουν όλοι, ή θα αλλάξει το νόμο και θα τους απαλλάξει όλους. Εφόσον το χαράτσι είναι φόρος, η άρνηση πληρωμής φόρου είναι φοροδιαφυγή. Και η φοροδιαφυγή δεν μπορεί να θεωρηθεί πολιτική δραστηριότητα».

Επειδή αφελής δεν είναι, τα όσα γράφει υπηρετούν συγκεκριμένη στόχευση. Τι λέει ο αρθρογράφος των ΝΕΩΝ; Να μπουκάρει τώρα η ΔΕΗ στα σπίτια όσων δεν πλήρωσαν το χαράτσι και να κόψει το ρεύμα. Κατ' επέκταση, το κράτος να φροντίσει διά ροπάλου για την εφαρμογή κάθε (αντιλαϊκού) νόμου, εκεί όπου υπάρχουν αντιστάσεις στην εφαρμογή του. Γιατί, τέτοια περίπτωση είναι το χαράτσι. Το ΚΚΕ πρωτοστάτησε, για να εκφραστεί έμπρακτα η ανυπακοή στο συγκεκριμένο τέλος, που επιβλήθηκε με τον εκβιασμό «πλήρωσε γιατί θα σου κόψω το ρεύμα». Κάλεσε το λαό να μην πληρώσει το χαράτσι, αλλά μόνο την αξία του ρεύματος και τα τέλη για δήμο και ΕΡΤ. Το ίδιο έκαναν τα χιλιάδες μέλη του και βέβαια η Κ.Ε. στην έδρα της, στον Περισσό. Οι λαϊκές επιτροπές στις γειτονιές, όπου πρωτοστατεί το ΠΑΜΕ και οι άλλες αγωνιστικές συσπειρώσεις του κινήματος, χάλασαν τον κόσμο με διαμαρτυρίες και δυναμικές κινητοποιήσεις, αναδεικνύοντας ότι στο χέρι του λαού είναι να εμποδίσει το βάρβαρο μέτρο, παλεύοντας να ανατρέψει την πολιτική αυτών που το επέβαλαν και το εισπράττουν.

Το κάλεσμα βρήκε τέτοια ανταπόκριση και η δύναμή του πολλαπλασιάστηκε από τη λαϊκή αυτενέργεια σε τέτοιο βαθμό, ώστε η κυβέρνηση αναγκάστηκε να κάνει βήματα πίσω. Μέχρι και το Συμβούλιο της Επικρατείας, παρά το γεγονός ότι νομιμοποιεί το χρέος, απαγορεύει τη διακοπή του ρεύματος αν δεν πληρωθεί το χαράτσι. Χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά, που δεν είχαν να πληρώσουν, γλίτωσαν από τη διακοπή του ρεύματος, εξαιτίας της αλληλεγγύης που θέριεψε από εκείνους που δεν ήθελαν να πληρώσουν. Αυτό είναι που κάνει τα ΝΕΑ, - συνολικά τα Μέσα των αστών, - να ανησυχούν, για την επίδραση που έχει στην τόνωση της αυτοπεποίθησης του λαού το αντιπάλεμα τέτοιων και άλλων μέτρων, στην προοπτική να τσακιστεί το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής. Γι' αυτό κράζουν ενάντια στο ΚΚΕ, που πρωτοστατεί στην οργάνωση της λαϊκής πάλης. Αυτά είναι τα Μέσα τους: Μέσα προπαγάνδας ενάντια στο λαό, στους αγώνες και την πολιτική πρωτοπορία τους.

**********

IΙΙ. Ισχυρό ΚΚΕ

Με δεδομένους τους σχεδιασμούς κυβέρνησης και τρόικας να προωθήσουν νέα αντιλαϊκά μέτρα από την επομένη

κιόλας των εκλογών, αλλά και τη δέσμευση των ΠΑΣΟΚ - ΝΔ να διασφαλίσουν με κάθε τρόπο τη νομοθέτηση αυτών των μέτρων, ο λαός καλείται στην κάλπη να απαντήσει στο εξής: Τον συμφέρει από την κάλπη να προκύψει μια ισχυρή αντιλαϊκή κυβέρνηση; Τον συμφέρει τα κόμματα που από τώρα δηλώνουν πρόθυμα να συγκυβερνήσουν, με πρώτα το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, να είναι ψηλά σε ψήφους; Τον συμφέρει η κοινοβουλευτική τους δύναμη να εξασφαλίζει σταθερότητα σε μια κυβέρνηση, αυτοδύναμη ή συνεργασίας, που αποστολή της είναι να περάσει ακόμα πιο βάρβαρα μέτρα από αυτά που δρομολόγησαν μέχρι σήμερα το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και ο ΛΑ.Ο.Σ., με τη συνδρομή και των άλλων αστικών κομμάτων;

Η απάντηση είναι αυτονόητα «όχι». Αυτό που λέει το ΚΚΕ είναι ότι από τις εκλογές πρέπει να προκύψει κυβέρνηση που να δυσκολεύεται να περάσει αυτά τα μέτρα, ανεξάρτητα από τα κόμματα που θα τη συγκροτήσουν. Υπάρχει, όμως, μια ακόμα προϋπόθεση, χωρίς την οποία η κάλπη δε διασφαλίζει αποτέλεσμα που να υπηρετεί τις πραγματικές λαϊκές ανάγκες. Αυτή είναι να βγει πανίσχυρο το ΚΚΕ, δυναμωμένο με χιλιάδες νέες ψήφους από λαϊκούς ανθρώπους, που ακόμα κι αν δε συμφωνούν σε όλα με το Κόμμα, το αναγνωρίζουν σαν τη μόνη δύναμη που στέκεται με συνέπεια στο πλευρό τους. Που μπορεί να συμβάλει καταλυτικά στο να γίνει ο λαός και το κίνημα το αντίπαλο δέος στην πολιτική που τον χαντακώνει. Γιατί το ΚΚΕ μιλά για την εργατική - λαϊκή εξουσία, ως μονόδρομο για τη λαϊκή ευημερία. Όσο την οικονομία και την εξουσία τα έχει στα χέρια της η αστική τάξη, η ζωή του λαού θα είναι κόλαση. Η ψήφος πρέπει να ενισχύσει αυτήν την προοπτική.

Πανίσχυρο ΚΚΕ πρέπει να είναι ο στόχος των εκλογών. Να μην σκορπίσει η λαϊκή ψήφος στα λεγόμενα «αντιμνημονιακά» κόμματα, που θα εξαργυρώσουν το όποιο εκλογικό αποτέλεσμα στα ταμεία της αστικής διαχείρισης, είτε με δήθεν «προοδευτικές» κυβερνήσεις, όπως λέει ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, είτε με «κεντροδεξιές» παραλλαγές της σημερινής κυβέρνησης συνεργασίας, όπως θέλει ο Καμμένος, είτε με «κεντροαριστερές», όπως ζητάει ο Κουβέλης. Θα είναι χάσιμο χρόνου και πισωγύρισμα για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, αν τα βήματα στη συνείδησή τους, κύρια τα τελευταία χρόνια, δεν εκφραστούν με ψήφο ριζοσπαστική στην κάλπη, ξεπερνώντας τους σκοπέλους και τα αναχώματα που στήνει η αστική τάξη.

Τι θα έχει κερδίσει ο λαός με ισχυρό ΚΚΕ την επομένη των εκλογών; Ένα ισχυρό φόβητρο απέναντι στα κόμματα του κεφαλαίου, ώστε να δυσκολεύονται να νομοθετήσουν αντιλαϊκά, να βρίσκουν απέναντί τους ισχυρές αντιστάσεις, από αυτές που το ΚΚΕ παλεύει να χτιστούν σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε λαϊκή γειτονιά. Σ' αυτήν την ελπιδοφόρα διαδικασία θα δώσει ώθηση η εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ, θα τους τρομάξει, θα τους ανησυχήσει. Ο λαός θα κερδίσει χρόνο και νέες δυνάμεις για να οργανωθεί καλύτερα και να αντεπιτεθεί, δημιουργώντας προϋποθέσεις για οριστική ρήξη και ανατροπή με το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα που υπηρετούν τα κόμματα της ΕΕ και του ντόπιου κεφαλαίου. Καμιά υποταγή στην τρομοκρατία των αστικών κομμάτων, καμιά ανοχή στις αυταπάτες των οπορτουνιστών. Άφοβα στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο χέρι!

5 – 4 – 2012


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.