Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Τρίτη 3 Απριλίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ




Προς
Την κα Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Φλώρινας
Κυρία Πρόεδρε
Επειδή λόγω άμεσων επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν θα μπορέσω να παραβρεθώ κατά την κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 3ης Απριλίου 2012 με θέμα τις κυβερνητικές προθέσεις για ίδρυση στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών, σας εκφράζω την πλήρη αντίθεση της «Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Φλώρινας» σε αυτές τις μεθοδεύσεις.
Προεκλογικά, ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑ.Ο.Σ. ξιφουλκούν εναντίον όσων μεταναστών παραμένουν στη χώρα, για να δικαιολογήσουν την ίδρυση στρατοπέδων συγκέντρωσης.
Στόχος τους είναι να αποπροσανατολίσουν από τις πραγματικές αιτίες των υπαρκτών προβλημάτων, να τρομοκρατήσουν και να χτυπήσουν συνολικά τα δικαιώματα τόσο των ξένων όσο και των ντόπιων εργαζόμενων, ξεκινώντας από το πιο αδύναμο κομμάτι τους. Εκμεταλλεύτηκαν τους μετανάστες για να τροφοδοτήσουν την κερδοφορία του κεφαλαίου και τώρα, που προσωρινά δεν τους χρειάζονται, ετοιμάζονται να τους στοιβάξουν σε στρατόπεδα.
Αυτοί που επέτρεψαν κι ανέχθηκαν το στοίβαγμα μεταναστών υπό άθλιες συνθήκες σε συγκεκριμένες περιοχές απαξιώνοντάς τες, αυτοί που ψήφισαν Σέγκεν και «Δουβλίνο 2», μετατρέποντας τη χώρα σε στρατόπεδο συγκέντρωσης και εγκλωβισμού μεταναστών, ενώ είχαν προορισμό αλλού στην ΕΕ, αυτοί που στηρίζουν τη συμμετοχή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, προκαλώντας κύματα προσφυγιάς, όλοι αυτοί που, με την πολιτική τους, εξαθλιώνουν εργαζόμενους, φέρνοντας χιλιάδες «λουκέτα» και ανεργία, αποσιωπούν εντέχνως ότι μαζική μετανάστευση και εγκληματικότητα είναι σύμφυτες με την καπιταλιστική εκμετάλλευση και δεν λύνονται με μέτρα καταστολής.
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καταδικάζει απερίφραστα το βάρβαρο σχέδιο της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, με τη στήριξη και των άλλων κομμάτων της πλουτοκρατίας, να γεμίσει τη χώρα με δεκάδες στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών χωρίς χαρτιά και αιτούντων άσυλο. Να μην εγκλωβιστούμε σε τοπικιστικά κριτήρια που οδηγούν από άλλον δρόμο στο ίδιο αποτέλεσμα. 

Προτείνουμε:
·   Να ματαιωθούν τα σχέδια της κυβέρνησης για τη δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών.
·   Να δημιουργηθούν αξιοπρεπείς ανοιχτοί δημόσιοι προσωρινοί χώροι φιλοξενίας, όπου θα παρέχονται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, δωρεάν σίτιση και στέγαση, διερμηνεία, νομική αρωγή και ειδική μέριμνα για ανήλικους, έγκυες, μητέρες, θύματα κυκλωμάτων διακίνησης ανθρώπων.
·   Να δοθεί άσυλο ή προσωρινό ανθρωπιστικό καθεστώς στους πρόσφυγες και σε όσους προέρχονται από χώρες που είναι υπό ιμπεριαλιστική κατοχή ή βρίσκονται σε εμφύλιο.
·   Να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα σε όσους θέλουν να πάνε σε άλλο κράτος - μέλος της ΕΕ. Δηλαδή, ανυπακοή στη Συνθήκη Σένγκεν και στο Δουβλίνο 2 της ΕΕ. Η μεγάλη πλειοψηφία αυτών των μεταναστών δεν επιθυμεί να παραμείνει στην Ελλάδα αλλά εγκλωβίζονται εδώ λόγω Σένγκεν
·   Να σταματήσουν τα νέα μέτρα καταστολής μεταναστών στα σύνορα και η ανάθεση μέρους της φρούρησης των συνόρων στους μηχανισμούς της ΕΕ (FRONTEX, Ευρωπαϊκό Σύστημα Επιτήρησης των Συνόρων).
·   Να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές αποστολές σε ξένες χώρες.
·   Να νομιμοποιηθούν οι μετανάστες που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα και να έχουν πλήρη εργασιακά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα.
Με εκτίμηση

Βασίλης Καραντζίδης

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Φλώρινας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.