Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018

Έξω οι νόθοι, οι εργοδότες και το «Συνδικαλιστικό» της Ασφάλειας από τα Σωματεία

ΠΑΜΕ

«Καμία ανοχή στην απαγόρευση και τον περιορισμό της ελεύθερης συνδικαλιστικής και πολιτικής δράσης. Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα» τονίζει το ΠΑΜΕ με αφορμή την παρουσία αστυνομικού διευθυντή και ασφαλίτη στις εργασίες του 33ου Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.
Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ σημειώνει:
«Φέτος σε μια σειρά πόλεις της χώρας πραγματοποιούνται τα Συνέδρια των Εργατικών Κέντρων με την παρουσία security, Αστυνομίας, ΜΑΤ και Ασφάλειας με απευθείας κάλεσμα της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ!
Οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ, προκειμένου να προστατέψουν το όργιο νοθείας που έχουν στήσει από κοινού με την εργοδοσία και το κράτος, καταφεύγουν σε όλους τους τρόπους τρομοκράτησης και καταστολής. Η κυβέρνηση ανταποδίδει τη στήριξη που της παρέχει η ΓΣΕΕ στην εφαρμογή της αντιλαϊκής βάρβαρης πολιτικής.
Χθες στην έναρξη του Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου της Θεσσαλονίκης η παρουσία των δυνάμεων καταστολής αναβαθμίστηκε με τη συμμετοχή αστυνομικού διευθυντή, ο οποίος δήλωσε καλεσμένος από την πλειοψηφία της διοίκησης του ΕΚΘ, δικαιολογώντας πως βρίσκεται στο χώρο του Συνεδρίου "για κάθε ενδεχόμενο". Στη συνέχεια πιάστηκε "στα πράσα" ένας από τους ασφαλίτες (Δημήτρης Βύσαλης) εντός της αίθουσας των διαδικασιών του Συνεδρίου.
Η παρέμβαση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ στην κυβέρνηση και στην πολιτική ηγεσία της Αστυνομίας πριν λίγες μέρες φαίνεται πως λειτούργησε άμεσα και αποτελεσματικά. Έχει τεράστια ευθύνη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για την παρουσία, τη συμμετοχή και την επέμβαση της Αστυνομίας και των δυνάμεων καταστολής στις συλλογικές διαδικασίες των εργατών όλο αυτό το διάστημα.
Τι δουλειά έχει η Αστυνομία στα συνέδρια των εργαζομένων;
Δηλώνουμε ξεκάθαρα προς την κυβέρνηση και τους εργατοπατέρες στη ΓΣΕΕ πως δεν θα ανεχτούμε τη φάμπρικα των διώξεων, μηνύσεων, αλλά και της αστυνομικής παρακολούθησης των εργατικών συνεδρίων. Να σταματήσει εδώ και τώρα. Κάνουμε σε όλους σαφές ότι δεν θα επιτρέψουμε στις διαδικασίες του συνδικαλιστικού κινήματος και των οργάνων του να επιστρέψει ο χωροφύλακας και ο χαφιές.
Όσοι βρίσκονται πίσω από αυτές τις απαράδεκτες, δύσοσμες και κατασταλτικές παρεμβάσεις, κυβέρνηση, εργοδοσία, πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, να ξέρουν ότι δεν θα τους περάσει. Οι εργαζόμενοι δεν θα σκύψουν το κεφάλι. Θα οργανωθούν και θα αντεπιτεθούν για τα δικαιώματα τους, τις σύγχρονες ανάγκες τους.
Έξω οι νόθοι, οι εργοδότες και το "Συνδικαλιστικό" της Ασφάλειας από τα σωματεία.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, όλο το λαό να καταδικάσουν τέτοιες απαράδεκτες μεθοδεύσεις. Τέτοια φαινόμενα δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά. Καμία ανοχή! Μαζικά και μαχητικά να ακυρωθούν! Το δικαίωμα στη συνδικαλιστική και πολιτική δράση κατακτήθηκε με ποταμούς αίματος και αμέτρητες θυσίες ολόκληρων γενιών αγωνιστών, πρωτοπόρων εργατών και εργατριών. Να πάρουν απάντηση με τη μαζική, μαχητική συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις των επόμενων ημερών.

Όλοι στη γενική απεργία στις 28 Νοέμβρη».
Την παρουσία της Αστυνομίας και του ασφαλίτη καταγγέλλουν ακόμη: Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηρακλείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.